Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20279
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

S01E20 - Traitor (Zdrajca) Premiera : 26.04.2012
Opis :
KRĄG MA DOŚĆ MOCY BY ZNALEŹĆ BRAKUJĄCE KRYSZTAŁY

Kiedy kryształy zostały skradzione z opuszczonego domu, Krąg podejrzewa,że ukradł je zdrajca , który pracuje dla Ebena ( gościnnie Sammi Rotibi) więc Jake (Chris Zylka) dzwoni by spotkać się z Isaac'kiem (gościnnie JR Bourne) by zobaczyć czy uda im się przeciągnąć go na swoją stronę. Cassie (Britt Robertson) traci kontrolę nad jej czarną magią co grozi zniszczeniem ewentualnego sojuszu, kiedy odkrycie zdrajcy prowadzi ich do "Najgorszego miejsca na Ziemi." W tym samym czasie Faye (Phoebe Tonkin) i Jake (Chris Zylka) współpracują by ukraść Dawn (Natasha Henstridge) kryształ, Melissa (Jessica Parker Kennedy) i Adam (Thomas Dekker) odkrywają nowy trik magiczny. Tymczasem sfrustrowana Diana (Shelley Hennig) dociera do Charles'a (Gale Harold) z prośbą o pomoc.
Eagle Egilsson reżyserował odcinek do scenariusza Roger'a Grant & Katie Wech

Zwiastuny :

http://www.youtube.com/watch?v=-TGJvomvFzg&feature=player_embedded (20sek)
Tłumaczenie :
W NASTĘPNY CZWARTEK
Adam : Zdaje się,że znaleźliśmy ostatni kryształ.
Melissa : Gdzie jest?
Faye : Najstraszniejsze miejsce na ziemi.
ZOSTAŁY TYLKO 2 ODCINKI
Cassie : Świetnie, nie wymierzymy sprawiedliwości tutaj.
Jake : Nas jest czterech, on sam.
PRZED FINAŁEM
Faye : Mamy dwie super bliźniaczki z czarną magia po naszej stronie.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_8khBniScoI (30sek)
Tłumaczenie :
Cassie : Chcę ich zniszczyć , teraz bardziej niż kiedykolwiek.
W CZWARTEK
Adam: Znaleźliśmy ostatni kryształ.
Melissa : Gdzie jest?
Faye : W najstraszniejszym miejscu na ziemi.
Cassie : Świetnie, nie wymierzymy sprawiedliwości tutaj.
ZOSTAŁY TYLKO 2 ODCINKI
Jake : Nas jest czterech, on sam.
PRZED FINAŁEM
Faye : Mamy dwie super bliźniaczki z czarną magia po naszej stronie.

Zdjęcia z Odcinka : http://thesecretcircle.tnb.pl/photogallery.php?album_id=101
WebClip : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KcsdiXYRI0k

Tłumaczenie :
Adam: To należało do mojego dziadka. Jego szczęśliwa moneta . Zawsze miał ją przy sobie. Pamiętam,że robił sztuczki , wyciągał ją z mojego ucha i później przewracał między palcami i..
Melissa: Znikało.
Adam: Myślę,że robił to w ten sposób.., oh, ok..
Melissa: Udało ci się, zniknęło. Niesamowite.
Adam: Czuję,że nadal mam ją w ręku.
Melissa : A jak się ją wyciąga?
Adam: Nie wiem.

"Nas jest czterech, a on sam" tzn., że nie cały krąg stawi czoło Ebenowi.. Jeżeli o niego chodzi .. Ale raczej tak ;)

użytkownik usunięty

Andrew Miller o nadchodzacym odcinku ; http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9YdTfCp_Qic

Tłumaczenie :
Fragment :
Cassie: Ok, wiem, że jesteś zdenerwowany, ale Łowcy są bliżej niż kiedykolwiek. Zabili moją babcię ostatniej nocy.

Andrew Miller: Diana jest w rzeczywistości drugą córka Blackwella. W tym odcinku śledzimy fakty oraz śmierć Jane, która miała miejsce w ostatnim odcinku. Zaczynamy od tego, ale na pierwszym planie jest Diana, której życie całkowicie wywróciło się do góry nogami: nie wie, kim jest jej ojciec nie wie, kim jest ona sama, nie wiem, czy jest przyjaciółką Cassie czy siostrą, czy chce być obiema.

Fragment :
Blackwell: Ta tragedia pokazuje, jak blisko są Łowcy.
Cassie: Chcę, ich zniszczyć teraz bardziej niż kiedykolwiek. Musimy znaleźć ostatnie dwa kryształy.

Andrew Miller: To, co odkryliśmy w poprzednich odcinkach jest to, że jakaś Czarownica współpracuje z Łowcami i zamienia życie Kręgu w piekło. Co teraz muszą zrobić to znaleźć ostatnie dwa kryształy by je złączyć w Kryształową Czaszkę i to zakończyć, jednak zdrajca prowadzi ich nadal w tarapaty, i muszą iść jego tropem.

Fragment :
Diana: Skoncentrujmy się by je znaleźć.
Jake: Możemy je poczuć..
Cassie: Gdzie są?
Faye: W najstraszniejszym miejscu na Ziemi.

Andrew Miller: Nasza grupa znajdzie się w najbardziej niepokojącym miejscu na Ziemi i to jest przerażające. Już nigdy nie będziecie chcieli tam wrócić!
________________________________________________________________________________ ___
Drugi Webclip z odcinka Traitor : http://www.youtube.com/watch?v=8jjoqp5iCDs&feature=player_embedded

Tłumaczenie :
Cassie: Nigdy nie widziałam jak sam to robi.
Diana: Niektórzy ludzie nie potrafią przestać zabijać?
Cassie: Chcesz coś powiedzieć?
Diana: Odkąd twój ojciec się zjawił zatracił kontrolę. Poznałaś co to czarna magia i to mnie przeraża.
Cassie: Diana, to nasz ojciec. Więc o to chodzi. To czego się boisz najbardziej jest to ,że staniesz się taka jak ja.
Diana: Nie. Nie mogłabym nikogo zabić.
Cassie : Uważasz, że to jest łatwe? Kogoś zranić? Nie zapominaj, że moja czarna magia jest tym, co uratowało ci życie. Łowcy chcieli nas torturować w Halloween. Przestań osądzać i powiedz mi, co byś zrobiła jakby twoi najlepsi przyjaciele mieli zginąć,i ile byś użyła swojej mocy by ich uratować ? Diana, jesteśmy w tym razem. Czy ci się to podoba czy nie.
Diana: Masz rację, jesteśmy w tym razem. Jednak zabijanie jest złe. A ja będę od tego uciekać.

użytkownik usunięty

Jeżeli Ktoś Nie Uglądał To Niech Nie Czyta . :D

co wy na to, że Nick jest zdrajcą ? scenarzyści zaskoczyli ;)

Nie, jeśli znało się spoilery, że Nick ma wrócić Jednak bez tego byłaby to niespodzianka. Podoba mi się jak Blackwell wszystkimi manipuluje. Skończy się tak, że będzie miał kryształ, największą moc i pokaże swoje prawdziwe oblicze.

użytkownik usunięty
bambi_8

Jest jeszcze taka opcja, że Cassie i Diana będą musiały pokonać Blackwell'a. I wydaje mi się że to może być w odcinku Family (Rodzina) .. =)

ocenił(a) serial na 10

no mnie zaskoczylo :D

użytkownik usunięty
elciasek4

Niby wiedziałem, że Nick wróci do serialu, ale nawet mi na myśl nie przyszło, że to on może być zdrajcą . xDD
Ale w zwaistunie odcinka Prom widać, że jest taki troche "matrwy" =)
Mam nadzieję, że Nick zostanie na dłużej tym razem w serialu. ;>

No i Nick wrócił z zaświatów, ciekawa jestem jak to w ogóle wytłumaczą..
Pomiędzy Faye i Jakiem chyba coś zaczyna iskrzyć, podobne mam odczucia jeśli chodzi o Melissę i Adama. Wydaje mi się, że próbują ich przyłączyć, zawsze do zrobienia czegoś wyznaczają ich razem.
A jeśli chodzi o śmierć Jane to czegoś nie rozumiem. Cassie jest niepełnoletnia więc jak to ma być? Będzie mieszkała sama?

użytkownik usunięty
lonelygirl19

Jake też mieszka sam, ale on ma już 18lat.. bo się urodził 1992r. xdd
W książce też tak było, że ojciec Cassie zabił Jane, tylko, że w innych okolicznościach..
No cóż to jest serial, więc nie spodziewajmy się dużej zgodności z prawem ;)

lonelygirl19

Nie chcę, żeby Adam i Melissa byli razem, przepraszam, ale uważam, że to byłoby najbardziej żałosnym zagraniem, jakie wprowadziliby scenarzyści do serialu. Adam był z Dianą, Cassie, teraz z Melissą? Niech zacznie jeszcze zaliczać Jake'a i pobawi się w nekrofilię z Nickiem, no błagam.
Podobała mi się Diana w tym odcinku, jak powstrzymała Cassie przed zabiciem tego Iana, czy jak on to miał na imię. Pominę to, że Cassie tak baaaaaaardzo "ciężko" ze swoją mocą, za chce zabić nią każdego, kto wejdzie jej w drogę.

użytkownik usunięty
ingela

Też nie chce by Adam był z Melissa.. Wolę wątek Nicka i Melissy.. swoją droga ciekawe czy wróci (wątek), skoro Nick żyje ;)
Diana nie chce użwyać swojej mocy, ale w finałowym odcinku będzie musiała - zapowiada się ciekawie. xdd
Chce by czarna magia Diany ją pochłonęła...
Rzeczywiście Cassie ma jakąś dziwną sytuacje z tą mocą.. Jak rozmawiała z Ianem, to od razu mówiłam, że to on zabił jej babcie i to łowcy czarownic są ci źli.. a ona to co ? Cały czas chce się mścić, choć trzeba przyznać że ma trudną sytuację.. Jak wyjdzie na jaw, że za śmiercią Jane stoi Blackwell niech wtedy sobie zabija jego i Charlsa by pomścić Amelię =)

A mnie się wydaje,że to Cassie będzie coraz słabiej panować nad czarną magią,a Diana będzie miała za zadanie powstrzymywać ją :D
Cassie już dużo razy używała czarnej magii,więc jest bardziej podatna na jej wpływ.Diana dopiero się o niej dowiedziała,wiec... zobaczymy co scenarzyści wymyślą ;p

Czekam niecierpliwie na odkrycie przez Cassie tajemnic śmierci Jane i Amelii.

użytkownik usunięty
minona291

To bardzo prawdopodobne, że Diana będzie miała za zadanie pomagać Cassie... niestety --> moim zdaniem .
Noo, ale w zwaistunie 21 odcinka widać jak Charloswi się pali kuchnia, a on mówi coś takiego : Ona mnie prześladuje[...] Amelia. :)
No może być interesujące =D

Niestety... a no tak.Od początku serialu,scenarzyści kreują postać Diany na przesadnie świętą.Miło byłoby zobaczyć ja w innej roli,ciekawie mogłoby być,gdyby Diana zaczęła szaleć ze swoją czarną magią :D
Charles wzbudza we mnie negatywne jak i pozytywne emocje.Paląca się kuchnia...hm,to będzie bardzo interesujące,już się nie mogę doczekać ;p

użytkownik usunięty
minona291

Też mam takie wrażenie postać Diany ma być tą dobrą. Podobnie jest z Melissą udziela jak na razie tylko rad.. Ale jak Nick wróci to może być znowu lepszą postacią..
Nom, paląca się kuchnia.. to chyba odniesienie do tego jak Amelia zgineła i mama Cassie odwdzięczy się tym samym Charloswi.. Oko za okoo... ;)

lonelygirl19

A ja się zgadzam! Męczyły mnie wątki miłosne Cassie i ten kiepski romans między Nickiem i Melissy czy Adama i Diany. Ja chcę Nick x Diana (albo Cassie), Adama x Melissa (są słodcy razem) i Jack x Faye.
Amen. ;)

użytkownik usunięty
aniula_anka

Ja chce Cassie i Nicka oraz Jake'a i Faye ;)
Ale jak nie będzie szansy na tą pierwszą parę to może być Cassie & Adam... znowu. Chociaż wolałbym kogoś nowego dla niej =)

użytkownik usunięty

Portal wetpaint.com opublikował pięć najlepszych momentów z 20 odcinka pt. Traitor.
Znajdziecie je w tym linku : http://www.thesecretcircle.org.pl/news.php?readmore=653