Próbuje rozszyfrować kto ma jaki element kręgu
Elementów jest 6: ogień ziemia metal powierze woda i krew
Z plakatów można jasno odczytać że:
-Adam to woda
-Nick to ogień
Na tych plakatach również widzę że
- Melissa to powietrze
- A Diana to ziemia
Ale to mi nie pasuje. Czy przypadkiem Faye nie powiedziała w 1. odc, że Diana to powierze??
Na plakacie Faye trzyma coś jakby błyskawicę czy prąd, czyli to oznacza metal??
A więc dla Cassie pozostałaby krew
Co myślycie o mym rozumowaniu? :P
Masz rację co do Adama, Nicka, Faye i Cassie. Jednak Diana to powietrze a Melissa - ziemia. Można tak wnioskować po symbolach przy postaciach na stronie http://bookofshadows.cwtv.com/ :)
Czy przypadkiem Faye nie powiedziała w 1. odc, że Diana to powierze??
A w jakiej scenie/minucie to powiedziała.
a przypadkiem Cassie nie ma jakiś dodatkowych mocy? I czy będzie z Adamem? jestem bardzo ciekawa:)
Mam nadzieje że nie będzie z Adamem..
Adam jest 3 lata z Dianą..i ją rzuci dla Cassie którą ledwo zna..bez sensu
Pewnie w książce jest to lepiej wytłumaczone:) Wydaje mi się, że Cassie będzie z Adamem choć to nie stanie się od razu. Może pod koniec pierwszej serii lub później.
E to lipa..
Wolę Diane..
Lubię Cassie ale Diana jest moim zdaniem lepsza..
Ładniejsza i lepsza..
Ale może to tylko moje zdanie.
I tak najlepsza jest Faye :D
książki nie czytałam bo nie chce się zawieźć:) jak to było w przypadku pamiętników, to była kompletna pomyłka.
A jak już tak lecą z ekranizacją książek L J Smith to może jeszcze nakręcą Świat nocy ( moim zdaniem najlepsze książki autorki :) ) i wizje w mroku i jeszcze jedna trylogia, ale jak na razie nie została przetłumaczona The Forbidden Game :D
Czytałem wszystkie części książek świata nocy...mam je na własność i są świetne
Zawszę chętnie do nich powracam,świetni bohaterowie
świat nocy rewelacja :)
Co do pamiętników książki..to dusze cieni mnie strasznie irytowały..a wcześniejsze nie takie złe
A północ czytam dopiero :)
a spasowałam chyba na 5 części pamiętników, nie mogłam dużej tego czytać wyobraźnia autorki mnie dobijała, ale to moje zdanie. Zastanawia mnie tylko jedno w książce czy Cassie będzie z Adamem? I dlaczego są 6 elementów nie mogli zostać przy czterech żywiołach? I jaką moc ma krew i metal w tym przypadku?
Hm krew to może połączenie wszystkich żywiołów?
Albo kontrola nad innymi..?
Metal mi nie pasuję..mogli lepiej dać nie wiem..energię,piorun..coś takiego..:D
Do Cassie pasowałaby krew, w końcu w 4 odcinku do zaklęcia potrzebna była jej krew. To może mieć jakis związek z jej żywiołem.