mam pytanie!
jaka jest liczba odcinków!
bo teraz patrze i zmienili ilosć odc.na 21 a wcześniej pisało 13?
Z tego co wiem dopiero jakoś wczoraj stacja CW wydała oficjalne ogłoszenie że będzie pełny sezon. Wydawało mi się jednak że będą 22 (bo tak zazwyczaj mają sezony ale czasem zdarzają się 21, 23, 24).
aaa:)
nie..j tylko tak w przybliżeniu 21 podałem,ale jest 22:D
dzięki wielkie:)
bo nie wiedzieli jak będzie oglądalność i dali tylko pół sezonu do 13 odcinka czyli do końca tego roku, a że oglądalność jest duża to kontynuują
no był by w jakimś stopniu końcowy ale dużo informacji rozpoczętych nie było by wyjaśnionych itd., no i byłby zrobiony tak że jbc to byłaby możliwość kontynuacji
ciekawi mnie czy będzie drugi sezon?
bo ksiażki nie czytałem i nie wiem czy jest gruba i wgl.żeby ją na sezony podzielic?
między innymi dlatego serial różni się od książki, im więcej sezonów tym bardziej staje się niezależny. Bazuje na książce ale już reszta nie koniecznie musi być taka sama.
bardzo dobrze moim zdaniem :) ten kto przeczytał książkę może oglądać serial i niczego się nie spodziewać a ten kto ogląda serial może przeczytać książkę bez wrażenia że to dokładnie to samo i wiedząc co się wydarzy :)
ahhh:)
to dobrze..bo w przypadku 'zmierzch"uwazam na serie!
film jest jak książka..ogólnie wole film i czekam na film..potem ksiązka;]
Oglądalność duża? Proszę? Oglądalność jest marna, jednak jako, że CW i tak nie ma niczego do upchnięcia to zostawili. Mam nadzieję, że serial się rozkręci i oglądać go będzie naprawdę wiele osób, jednak żeby tak się stało muszą wprowadzić jakieś ciekawsze wątki, bo te 40 minut serialu wydaje się być ponad godziną - tak wolno to wszystko się ciągnie.
Oglądalność nie jest duża ale wystarczająca. Stacja ma jakieś swoje warunki w liczbie oglądających w różnych przedziałach wiekowych i jakieś tam inne kryteria. Ogólnie stacja CW ma dość niską oglądalność w porównaniu z innymi stacjami. Póki co serial się rozkręca ale spełnia owe kryteria więc dopełniają sezon. Z tego co wiem to stacja ma kilka nowych seriali czekających w kolejce więc na pewno, gdyby była taka potrzeba być coś upchali. A co do wątków to na pewno mają już coś w planie na odcinek przed dłuższą przerwą i na finał sezonu ale na razie wątki tak będą sie powoli ciągły.
Patrzą głównie na współczynnik demograficzny(?). Ogólnie w CW rzadko kiedy nie dopełniają sezonów, w odróżnieniu do konkurencyjnych stacji. Będę na bieżąco czytać forum TSC i kiedy wreszcie nadejdzie moment, w którym będzie szybciej i ciekawiej - zacznę znów oglądać. Tak samo jak z TVD - wymiękłam po trzecim, czy czwartym odcinku, choć teraz podobno jest ciekawiej, więc również zastanawiam się czy nie wrócić do oglądania, choć mam sporo do nadrobienia. ;)
Podobno?
VD w porównaniu z TSC miażdży, IMO;)
Ale skoro porzuciłaś VD po 3 odcinkach...to nie ma o czym gadać;)
Po prostu nie wciągnęło mnie zbytnio. Nieciekawe postaci, kiepskie aktorstwo Niny i Paul'a... Za każdym razem, kiedy próbowałam do tego wrócić, przekładałam sobie oglądanie na później, aż wreszcie straciłam kompletnie motywację. ;)
wiem że w są dwie oddzielne grupy jedna chyba przedział wiekowy coś koło 13-17 a druga chyba od 18 do 49 albo coś koło tego, kiedyś czytałam ale teraz nie mogę tego znaleźć. Ogólnie każda stacja ma jakieś tam swoje kryteria, W CW w tej pierwszej kryteria są trochę większe niż w drugiej bo to głównie kierowane dla młodzieży a np. w ABC albo FOX od 18-49. Nie wiem jak to dokładnie jest w przypadku kiedy kilka odcinków jest poniżej bo tak się czasem zdarza, chyba jednak patrzą na całość i jakie serial ma perspektywy na przyszłość. Seriale które długo trzymały się poniżej zawsze zostawały anulowane. Ostatnio było tak z The Nine Lifes of Chloe King na ABC, kilka odcinków było ok ale większość poniżej (nawet czytałam wtedy ile to dokładnie powinno być) no i przerwali po chyba 10 odcinkach.
A co do TVD to ostatnio mnie bardzo mile zaskakują z odcinka na odcinek, wątki których nawet bym nie pomyślała. Nie wiem jak długo będzie tak ciekawie, oby do końca sezonu :D
Ja ostatnio mam fazę na seriale z ABC, strasznie polubiłam The Lying Game i Switched at Birth...
Choć one stricte niemagiczneXD
The Lying Game stało się niedawno jednym z moich ulubionych seriali :) Swicthed at Birth też jest fajne. Ale co sądzisz o Pretty Little Liars? Oglądasz?