PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=498821}

Tancerze

2009 - 2010
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 16496
5,0 5 krytyków
Tancerze
powrót do forum serialu Tancerze

Dziś oficjalnie potwierdzono przez TVP że nie wyemituje juz kolejnego sezonu "tancerzy".

Myslicie ze to dobrze czy nie...?

...Misiex...

Jeśli 4 sezon miałby być jeszcze gorszy od 3, to dobrze, że się skończyło ( jestem za tym, że to, co dobre, zawsze się kończy, a ciągnięcie czegoś na siłe, w tym przypadku serialu, do niczego dobrego nie prowadzi). Jednak wolałabym, by chociaż podokańczali te wątki. Nie po to były 3 sezony, by cała fabuła się ot tak urwała. Wystarczyło nakręcić jeszcze jeden odcinek, który prowadziłby do zakończenia tego serialu jakimś pozytywnym akcentem.
A tak, to wychodzi, że:
- Alexis kolejny raz zburzyła marzenia Alicji i jej związek z Krzysztofem, zło wygrało
- Nie wiadomo co z Sylwią - co zrobi ze studiami, jak ułoży sobie i dziecku życie, czy będzie z Robertem tylko dla dziecka, czy może jeszcze będzie coś między nimi - Dorka tak się starała, a wianka nie straciła :D
- Piotrek biedny zachodzi w głowę, na kim mu w końcu zależy; i do żadnego konkretnego wniosku nie dochodzi
- Marta zostaje na lodzie... Dobrze, że chociaż się z Alicją godzą.
- Nie wiadomo co z Romą. Od dawna stanowiła jedynie tło tego serialu, a przecież jej postać, moim zdaniem, była ważna równie, jak postać Jerzego, Krzysztofa czy nawet Bernarda.
Tak więc, jak już robić serial, to robić go od początku do końca. Niech to ma ręce i nogi. Przeżyłabym jeszcze to, że 3 sezon się popsuł, że zmienili Piotrka, ale skoro piszesz, że kolejnego sezonu nie bedzie, to dla mnie jest to kropka na i w tym serialu. Po prostu ktoś spaprał robotę.
A szkoda, bo dałoby się z tego serialu wycisnąć więcej...

ocenił(a) serial na 8
lalalabamba

jakie jest polskie kino to wiemy...ale nie sadze, bylo by az tak beznadziejne i zakonczylo emisje serialu w momenecie kiedy nie jest NIC praktycznie wyjaśnione...wszystkie wątki które zostaly wymienione przez lalalabamba są kluczowe i na nich opiera sie ten projekt, wiec jesli mialo by sie to tak skonczyć to po co wogole serial ten powstawal...ja licze ze moze nie od razu ale za jakis czes IV seria jednak bedzie

ocenił(a) serial na 10
piterek101522

tvp zakończyło też w ten sposób "Egzamin z życia", że wszystko było niedopowiedziane... a serial Tancerze lubiłam oglądać choć zaczęłam od 3 sezonu, ale pierwsze dwa już ściągnięte i czekają na obejrzenie. Ja mam nadzieję, że tvp jednak zmieni zdanie...

ocenił(a) serial na 8
piterek101522

Jak chcesz jakieś odpowiedzi to pytaj bo oglądam właśnie oryginał czyli "Un Paso Adelante" i wszystko wiem a nawet więcej. Jest tylko mały problem bo o ile 1 i 2 sezon Tancerzy zgadzał się mniej więcej z oryginałem (tam był to dopiero 1 sezon który miał 22 odcinki) to nasi w 3 sezonie (czyli 2 sezon w Paso Adelante) zmienili tak, że niewiele rzeczy się zgadzało. Sam fakt, że u nas z powodu cięć budżetu serialu niby nie przyjęli kolejnego rocznika, żeby zaoszczędzić na statystach i Marta uzupełniła drugi rocznik to w Paso Adelante Marta jest na pierwszym roku i w przeciwieństwie do naszej Marty i Alicji tamte od samego początku się lubią i są dobrymi siostrami. Ale to jedna z bardzo wielu zmian jaką nasi zrobili bo wiedzieli chyba, że za wiele nie nakręcą a w Un Paso Adelante jeden sezon to jeden rok szkolny.

Hans

Un paso adelante to serial hiszpański? Są może przeróbki tego serialu w innnych językach niż hiszpański?
Bo znalazłam na YT odcinki pod tym właśnie tytułem, w jednym z filmików aktorzy mówią po włosku oO a w innym po francusku ;-/
Na dubbing to nie wygląda...

ocenił(a) serial na 8
lalalabamba

Ja oglądam hiszpański oryginał z niemieckim dubbingiem.

...Misiex...

Podejrzewałam ze tak sie stanie. Niestety trzecia seria była tak spartolona ze wcale się nie dziwie podjęciem takiej decyzji, serial średnio oglądało1,6 miliona osób co było najgorszym wynikiem na rynku w czwartkowe wieczory.
Zmiana reżysera miała pomóc dodać dynamiki, a serial po prostu siadł. Mnie osobiście przestał ciekawić głowny wątek głowne przez mianę Piotra który przeszedł nie tylko zmianę wyglądy(wiadomo zmiana aktora) ale również niewyjaśnioną dla mnie zmianę charakteru.
To samo było z Sylwią i Dorotą przez dwa sezony wielkie rywalki, a wystarczyło ze zamieszkały razem w jednym pokoju i wielka przyjaźn sie zrobiła. Dla mnie ciekawsze by było pokazanie ze Syliwa zmienia sie np pod wpływem Roberta.
Szkoda mi jedynie niewyjaśnionego wątku Alicji i Krzysztofa inne można dopowiedzieć sobie w głowie. Przecież Robert obiecał ze nie zostawi Sylwi i ich dziecka, Piotrek i tak w końcy trafił by w ramiona Doroty, szkoła ma sie świetnie po ostatnim spektaklu.
Dla świętego spokoju mogli by nakręcić jeszcze jedne odcinek. Nie łudźmy się jednak nasze polskie reali są takie a nie inne ze to sie na pewno nie stanie.

ocenił(a) serial na 8
rawka

jeśli jesteście za tym by powstała kolejna seria "tancerzy" podpiszcie się na petycji(www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6186) a jeśli jesteście przeciw to nic nie róbcie

ocenił(a) serial na 10
...Misiex...

Ja również liczę na zmianę zdania TVP.
Bardzo lubię wątek Krzysztofa i Alicji, a ostatni odcinek... cóż sami wiecie.
Wiele wątków jest pozaczynanych, a mało skończonych. Przydałby się choć jeszcze jeden odcinek, żeby całość jakoś pozamykać.

ocenił(a) serial na 8
GiselleAbby

A jakbym Ci powiedział, że w Hiszpańskim oryginale Piotrek miał mały romans z Alicją (oczywiście nie wyobrażam sobie w tej roli Gabrysia prędzej już Fabijańskiego) to czy nadal chciałabyś kolejnego sezonu? ;) Oczywiście miało to miejsce po tym jak Marta zerwała z Piotrem (gdzie byli ze sobą dłużej oficjalną parą a nie jeden odcinek jak u nas), który to Piotr wbrew do naszej wersji po wakacjach nie startował najpierw do Doroty a Marta niby się „wepchała” w to. W oryginale to Marta zerwała z Piotrem po tym jak zobaczyła jak Piotr patrzył z zatroskaniem na Sylwię gdy ta nagle zemdlała w trakcie konkursu (i przy okazji w skutek tego poroniła) i stwierdziła że on nadal coś do niej czuje a Piotr nie zaprzeczył. Po tym zerwaniu dopiero (znowu w przeciwieństwie do naszej wersji) Piotr zaczął dostrzegać Dorotę i zaczął do niej startować na równi z Mironem ale niestety Miron był lepszy i to z nim Dorota straciła dziewictwo. W trakcie tego Alicja miała wypadek w którym odnowiła jej się kontuzja przez którą zrezygnowała z kariery i chodziła z gipsem o kulach. No i na jej miejsce nauczycielki chciała wcisnąć się Aleksandra i świat Alicji zaczął się zawalać. No i pewnego wieczoru przewróciła się i Piotr wziął ją na ręce no i popatrzyli na siebie z niepewnością powoli przybliżając i… było buzi buzi ;) No a potem mały tajemny romansik. I gdy Marta stwierdziła, że jednak chce być z Piotrem zobaczyła ich się całujących i dopiero wtedy popsuły się jej stosunki z Alicją (wcześniej były dobrymi siostrami w przeciwieństwie do naszej wersji). No ale to tak w dużym skrócie zaledwie połowa drugiego sezonu czyli u nas kolejnego choć pewnie nasi wiele by zmienili ;)

Hans

Oo, to już tego by było dla mnie za wiele :P
Może to i lepiej, że pozmieniali, tylko szkoda, że i tak skończyło się w nieodpowiednim momencie.
Chociaż... gdyby zrobili dokładnie wg oryginalnego scenariusza, to może więsza publiczność zasiadłaby przed telewizorami :D W końcu ludzie lubią takie sensacje, każdy z każdym :D

ocenił(a) serial na 8
lalalabamba

A skoro już mowa o każdy z każdym to: Roma jest w ciąży z Jerzym (urodziła na początku 4 sezonu) ale on nadal jest z Ingą, która mu wszystko wybaczyła ale pod koniec drugiego roku kiedy Jerzy sabotował przejście Romy do innej szkoły bo odezwały w nim się instynkty tacierzyńskie to załamana zdradziła go z Robertem do czego mu się przyznała ale on uznał, że mu się to należało i nadal ją kocha mimo, że przez wakacje zdradziła go jeszcze z innymi (inna bajka tak nawiasem podczas wakacyjnego turne zespołu, który założyli z Piotrem, Robertem, Mironem, Dorotą i Sylwią). W trakcie drugiego roku także, Sonia (u nas to chyba ta krótko ścięta blondynka), która okazała się lesbijką gdy pogratulowała Romie, że przestała się ukrywać gdy niby wyszło że całowała się z Jowitą - pocałowała nagle na pewnych zajęciach Sylwię gdy leżała na niej (a potem były perypetie tego ;) Dodatkowo pod koniec 2 roku Dorota zdradziła Mirona z Pawłem (którego poznała podczas pracy w restauracji a który potem został zatrudniony jako kucharz w szkole) i oczywiście głupia przyznała się do tego więc Miron z nią zerwał ale ona tego żałowała i nadal do niego coś czuła i chciała się pogodzić ale na początku 3 roku (początek 4 sezonu) gdy chciała to zrobić przyłapała go w łóżku z Eriką (a Paweł postanowił spróbować swoich sił w tańcu i został przyjęty na 1 rok). A no tak no i jeszcze okazało się, że mężczyzna z którym anonimowo Helena romansowała w sieci to Bernard. No i na 3 roku (z tego co niestety kiedyś przypadkiem wyczytałem) to Robert będzie z Martą. I to chyba tyle na razie co pamiętam bo tyle tego i zaczynam dopiero oglądać 4 sezon czyli 3 rok studiów.