PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=498821}

Tancerze

2009 - 2010
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 16484
5,0 5 krytyków
Tancerze
powrót do forum serialu Tancerze

Nowości

ocenił(a) serial na 8

Od razu widać po pierwszym odcinku ręke nowego reżysera Ksawerego Żuławskiego, który w III serii (jak gdzieś kiedyś mówił), postawił na rozbudowe serialu pod względem większej ilości scen dialogowych, zwlaszcze pomiędzy studentami, ich problemami i życiem prywatnym, odnosi się to także do nauczycieli. Oczywiście nie zabraknie tańca, o którym głównie jest ten serial, ale strona aktorska będzie w tej serii znacząca.
Co do Gabriela Piotrowskiego, który zastąpił Sebastiana Fabijańskiego w roli Piotra to muszę powiedzieć, że jest to dobre posunięcie. Gabryś z pewnością jest lepszym tancerzem od poprzednika, nad aktorstwem popracuje, bo przecież poprzednik tez nie byl w tym dobry, poza tym Fabijański byl taki nieśmialy, sztywny, zamknięty w sobie i przez to taki też byl Piotr, a Gabryś to całkowite jego przeciwieństwo, co było widać już w pierwszym odcinku, więc sądze, że bedzię on znaczącą postacią III sezonu.
Nie podoba mi sie jedynie trzecia zmiana, którą dostrzegłem, czyli te takie taneczne przerywniki między ujęciami. Żuławski za wszelką cenę chciał odbiec czymś od poprzednich serii, ale akurat w tym przypadku jest to niepotrzebne.
Ogólnie III sezon zapowiada się ciekawie i będzie to zupełnie nowa odsłona "Tancerzy".

piterek101522

Wg mnie serial robi się coraz bardziej irytujący.
Moze to przez to, że fabuła jest w amerykańskim stylu (z resztą serial jest na podstawie 2 innych tanecznych seriali z zagranicy), ale przydałoby się trochę ją ponaciągać. Tak to cały czas mam wrażenie mentalności rodem z telenowelii południowoamerykańskich.
Sylwia tak miała walczyć o Piotra, a zachowuje się jak emo ; p i od razu pozwala Robertowi spać tuż obok. Bezsens. Podejrzewam że na tej samej zasadzie zajdzie z Robciem w ciążę ("Ach! Piotruś mnie nie chce, jestem taka emo ,idę się oddać Robertowi. Przynajmniej on mnie chce" ;D). Szkoda, to była moja ulubiona postać.
Dorota też zmieniła się na gorsze( z resztą już w poprzednich seriach była nijaka), tak się rozżaliła niespełnioną miłością, że zaczęła liczyć jedynie na intelekt partnera (ciekawe jak to długo potrwa).
Piotruś z kolei jeszcze nie wiem jaki będzie, zobaczymy ,ale w poprzednich seriach bił rekordy (najpierw 1 sezon, ma dziewczynę ,a wzdycha do Sylwii, drugi sezon - całuje się z Dorota i ją broni,a wzdycha do Sylwii)
Mimo wszystko lubię go oglądać ,ale przydałoby się więcej zmian w fabule w stosunku do oryginału.

piterek101522

bezsens całkowity ;/ Nowy Piotr to totalna porażka. O ile wcześniej wizualnie pasował do Doroty albo Sylwii czego nie chciałam o tyle teraz nie pasuje do żadnej. Wygląda jak młodziak z liceum a to przecież są studia. Widać że Sylwia jest dużo starsza od niego (ma w końcu 30 lat). U boku tamtego Piotra nie było widać różnicy. Powinni zlikwidować to gówno;/ Do niczego ten serial.

użytkownik usunięty
lays19-91

Tancerze strasznie się zmienili. kiedyś to był mój ulubiony serial. ten "aktor", która gra Piotra teraz, w ogóle do roli nie pasuje. Sebastian może i był sztywny, ale przecież chodziło właśnie o to, że Piotr taki jest. a nie kicający radośnie po całej szkole. zwłaszcza, że ten... Gabryś, czy jak mu tam, ma strasznie dziecinny wygląd i głosik. i te kolczyki w uszach o.O no zgroza.
Dorotka też mnie już wkurza. znajduje faceta w bibliotece (!) i wszystkim się tym faktem chwali (!!!) i jeszcze przyprowadza kolesia do szkoły na imprezę. nikt inny tak nie zrobił, co ona chciała tym udowodnić? bo chyba tylko chciała Piotrkowi dokopać.
Sylwia też by się mogła zdecydować, za którego się bierze, bo tak to rani obu i i tak nic z tego nie ma ani ona, ani Piotrek, ani Robert.
to już nie są ci sami Tancerze. to jest jakaś... masakra.

Pierwsza seria byla sympatyczna, niezle zrobiona, ze sporym wdziekiem. I nagle rewolucja. Autorom zabraklo minimum rozeznania w psychologii.
- W roli Piotra nowy facet, niepodobny ani wizualnie, ani mentalnie. I te klipsy przy uszach. Horror! Z inteligentnego faceta zrobil sie przez wakacje nudny przecietniak.
- Z wrazliwej, kochajacej na odleglosc romantyczki zrobila sie tuzinkowa dziewoja.
W ogole moza odniesc wrazenie, ze ktos bez pojecia zabral sie za pisanie scenariusza. Uda mu sie tylko udowodnic, ze spieprzyc mozna nawet bardzo udany sympatyczny. serial. Jest dno. Trywialne, glupie badziewie. Przestaje ogladac. Scenarzysta sie moze nadaje na motorniczego tramwaju, ale do robienia filmu na pewno nie.
Jeszcze male pytanko:
Kto wpadl na pomysl, zeby wymienic znakomicie obsadzonego aktora czolowej postaci na jakiegos palanta, ktory W NICZYM nie przypomina swojego poprzednika? W dodatku nagle przeobrazic go charakterologicznie! Czy nowy scenarzysta chodzil do szkoly? Chocby do liceum, gdzie co nieco o psychologii postaci ucza!? JAKIE BYLY POWODY TEJ DZIWACZNEJ ZMIANY I ZAMIANY? No coz, powiadaja, ze branza filmowa jest troche tego, ze tak powiem, z glowa na bakier. Ta druga seria filmu to potwierdza. W sumie - SZKODA! Byl fajny film, a teraz kit i wyraz beztalencia scenarzysty! A rezyser sie dostroil!

piterek101522

oj widać zmianę reżysera, wydaje mi się, że w drugiej serii było jakby więcej energii, tamte odcinki naprawdę były super!
Mam nadzieję, że ta trzecia seria się rozkręci.
Też uważam, że taneczne wstawki są niepotrzebne, to takie wprowadzanie zmian na siłę. Jeśli chodzi o zmianę Piotra to mam mieszane uczucia...nic nie mam do Gabrysia, ale nie lubie zmiany aktora, teraz to zupełnie inna postać.
Za Dorotą nigdy nie przepadałam, ale dziwię się, że związała się z takim facetem, zupełnie nie w jej typie. Ale scena, w której oceniał tancerzy naprawdę mi się podobała.
Żal mi trochę Sylwii, szkoda, że na końcu znowu coś zepsuła.
Niestety nie mogę znieść Jerzego, a właściwie Mecwaldowskiego.Mam wrażenie, że w każdej roli jest taki sam, nie znoszę jego głupkowatego zachowania i jeszcze teraz ogolił się prawie na zero :/

Seiya

Niezbyt mi się ten nowy Piotr podoba. Tamten aktor był diamencikiem tego serialu i bardzo, ale to bardzo do roli pasował. Wyrzeźbił bohatera swoim "spokojnym" charakterkiem... A ten? Dziwaczny... i te kolczyki w uszach :/ Nie podoba mi się.
Dorota... beznadziejnie noooo! Wybrała studencika i to takiego dziwnego :/ Mam nadzieję, że szybko z nim zerwie :D:D

Ciekawe co dalej z Ingą i Jerzym :D A sprawka Romy... w sumie to dobrze - coś się dzieje xD

ocenił(a) serial na 6
li90

Zgadzam się, nie mam nic do Gabrysia, ale Sebastian Fabijański lepiej grał role Piotra, tam ten Piotrek był spokojny i skromny, a ten taki pewny siebie. Uwielbiam ten serial, ale z tą zmianą to już nie to samo;/

ocenił(a) serial na 10
amazonka_fw

Nowy Piotr to totalna porażka , za dużo fabuły za mało tańcu, sezon 1 i 2 o niebo lepszy , obejrzałem sezon 1 , 2 i pierwszy odcinek 3 serii i nie mam zamiaru więcej tego serialu oglądać!!!!!!!!!! jak zawsze muszą popsuć fajne seriale .

kamil113

Nowy Piotr to wiecej niz porazka! To KOMPROMITACJA! Gdzie kompetencje autorow?

użytkownik usunięty
amazonka_fw

Zgadzam się co do postaci Piotra. Moim zdaniem ta zmiana nie wyszła serialowi na dobre.... A poza tym po kilku scenach na razie mogę stwierdzić, że serial się nie co popsuł......

Zobaczymy co będzie dalej, ale mogą co nie co stracić oglądalność.

ocenił(a) serial na 6

W tym pierwszym odcinku było takie wprowadzenie po wakacjach, może w kolejnych odcinkach już będzie sporo tańca.

użytkownik usunięty
amazonka_fw

Przyznam że uważałem aktora grającego kiedyś Piotrka za drewno ale teraz musze uderzyć się w piersi bo ten nowy ustala nowe kanony aktorskiego nieudacznictwa

ocenił(a) serial na 5

'Fabijański byl taki nieśmialy, sztywny, zamknięty w sobie i przez to taki też byl Piotr, a Gabryś to całkowite jego przeciwieństwo, co było widać już w pierwszym odcinku, więc sądze, że bedzię on znaczącą postacią III sezonu'.
Hmm, a nie pomyślałeś, że Piotr właśnie miał być?! xD Wg mnie Fabijański dobrze, bardzo realistycznie go zagrał. Ale nie miałabym nic przeciwko Piotrowi Gabrysia, gdyby on wcielał się w tę postać od początku. A tak wyszło do bólu sztucznie i żenująco. Piotr przed wakacjami był spokojny, wręcz flegmatyczny, skromny, miły dla wszystkich (no oprócz Roberta), a w wakacje przeszedł 'cudowną' metamorfozę. Ja rozumiem, że Gabryś ma inną mentalność, no ale skoro zostaje się 'aktorem', trzeba dostosować się do postaci, a nie odwrotnie. Mogli go chociaż lepiej ucharakteryzować - zgolić bródkę, ubrać w ciuchy dawnego Piotra (bo o pozbyciu się tych obrzydliwych tunelów w uszach raczej nie ma co myśleć ;/). Ale nikt tu nie wspomina o Robercie i o tym, że od pierwszych odcinków jest zupełnie inny. Czytając o tym przed rozpoczęciem emisji, byłam pewna, że ta zmiana nie przekona mnie. Ale jednak mnie przekonała :O. Wręcz zaczynam kibicować związkowi Sylwii i Roberta. Bo nowy Piotr rzeczywiście do niej nie pasuje. Chyba najlepiej pasuje do Marty :|. Nadal najbardziej lubię w tym serialu trio: Mecwaldowski & Dorociński & Baka. Zdecydowanie najlepiej grają swoje postacie.

PoisonGirl26

Piotruś chyba z woli scenarzystów albo na podstawie oryginału zmienił się w strasznego buraka ; P
Wcześniej był jedynie niezdecydowany i można byłoby mu odrobinę wybaczyć to działanie na dwa fronty ,a teraz zachowuje sie jakby mu się należał harem ściągających na zawołanie majtki dziewek (tj Sylwii, Marty i Doroty). Beznadziejne.

ocenił(a) serial na 6
AnyaMilton

No macie rację ten nowy Piotrek to normalnie masakra... a i mi jeszcze przeszkadzają te durne przerywniki w serialu, po co takie cudactwo wstawili wcześniej nie było tego i było git

ocenił(a) serial na 6
PoisonGirl26

Ja zawsze chciałam żeby Piotr był z Sylwią, ale po zmianie Fabijańskiego wole żeby Sylwia była z Robertem i zgadzam się mnie Roberta zmiana też przekonała. Z tego co słyszałam w hiszpanskiej wersji Piotr jest z Dorotą a Sylwia z Robertem.

ocenił(a) serial na 5
amazonka_fw

No a skoro jest tak w hiszpańskiej, a polska wersja jest jej wierną kopią, to niestety będzie tak samo. Ale po zmianie aktora mam już to gdzieś xD. A przerywniki może i mi tak nie przeszkadzają ,ale są beznadziejne.

ocenił(a) serial na 7
PoisonGirl26

A jak się nazywa hiszpańska wersja tancerzy?

ocenił(a) serial na 5
asiaa13

Un Paso Adelante :)

ocenił(a) serial na 7
PoisonGirl26

Dzięki wielkie :) a oglądałaś to może ,jak tak to jak wrażenia ?:P

asiaa13

Witam

Wiem, że pytanie nie było do mnie, ale pozwolę sobie odpowiedzieć - oglądałem oczywiście tylko dostępne urywki z serialu, nie mam dostępu do hiszpańskich kanałów ani niestety nie znam tego języka.
Jeśli chcesz to pisz do mnie wiadomości i wrzucę ci tutaj czy prywatnie linki do tamtych urywków:)

Są WARTE zobaczenia:)!
Niesamowite wrażenia:)

ocenił(a) serial na 7
peace4all

Dzięki za odpowiedź peace4all :)
Jak możesz to prześlij mi te linki możesz tutaj albo na maila asiaa13@onet.eu będę bardzo wdzięczna z góry dzięki:)

ocenił(a) serial na 8
asiaa13

są w internecie dostępne całe odcinki, ale niestety tylko po hiszpańsku, po angielsku jeszcze nie nalazłam

katia_2007

Właśnie o to chodzi, że o hiszpańskich wiem, ale niestety po hiszpańsku nie umiem :|

asiaa13

Spróbuję tutaj chociaż NIE WIEM czy nie wykasują ich:/
http://www.youtube.com/watch?v=5K_pTsDIe0M
http://www.youtube.com/watch?v=JEqBTI3-f0A
http://www.youtube.com/watch?v=vcKRl3HNZUE
http://www.youtube.com/watch?v=4k7ZqBcfAGs
http://www.youtube.com/watch?v=dJBtTuGzaG8
http://www.youtube.com/watch?v=_CV_gZzwerY
http://www.youtube.com/watch?v=CJX5kM9LQuU
http://www.youtube.com/watch?v=YnwyPCOrowY
http://www.youtube.com/watch?v=MG-982lHpws
http://www.youtube.com/watch?v=ArsCF1q_3u0

piterek101522

Serial zrobił się dla mnie prawie niemożliwy do oglądania :/
Piotrek jest nie-do-strawienia - nadęty, prymitywny, chamski, wyluzowany, prawie jak naćpany, luuuuuuuuuuuuuz ze spodniami "z kupą"...

użytkownik usunięty
peace4all

a może ktoś mi odpowiedzieć dlaczego Dorota i Piotrek już nie są razem. I drugie pytanie dlaczego osoba, która grała Piotrka została zmieniona na inną?

Dorota i Piotr nigdy nie byli razem, bo Piotr caly czas startowal do Sylwii (w dosc z reszta dziwny sposob). Z Sylwia nie jest bo ta sie upila i przespala z Robertem, a Sebastian Fabijanski odszedl z serialu bo wolal isc do szkoly aktorskiej

AnyaMilton

Ten nowy aktor nie pasuje do tej roli całkowicie...
On jest w końcu tancerzema nie aktorem, z kolej jego poprzednik była aktorem a nie tancerzem .
Trudno się do nowego Piotra przyzwyczajić a pozatem on nie umie grać,widać że dają z nim jak najmniej scen żeby zatuszować to że nie umie grać.Ale tancerzem jest dobrym.A dorotka jest takim cielem, nie umie grać,nie umie tańczyć (wiele razy możena było zobaczyć że ma dublerke).Sylwia jest po pierwsze śliczna, szczupła, ładna ,umie tańczyć i grać.Inga też jest świtna to taka jajcara i nadje takiego fajnego drygu ale też oststno się jej postać zmieniła

ocenił(a) serial na 6
agab96

Faktycznie scen z Piotrkiem jest teraz bardzo mało, a kiedyś było bardzo dużo.