PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=498821}

Tancerze

2009 - 2010
6,0 16 tys. ocen
6,0 10 1 16496
5,0 5 krytyków
Tancerze
powrót do forum serialu Tancerze

Dlaczego w 3 sezonie zamieniono aktora do roli Piotra...Zawsze w takim przypadku film traci
kompletnie na wartości i ludziom aż się nie chce oglądać...Ten Gabriel to się w ogóle do tej
roli nie nadaje...Poza tym nawet nie chodzi już o to tylko każdy przyzwyczaił się do gry
Sebastiana i na pewno każdemu to bardziej odpowiadało...Dlaczego go zmieniono?

ocenił(a) serial na 8
Herku1

Nie mieli wyjścia. Podziękuj za to władzom uczelni na której studiuje Sebastian bo nie zgodzili się na jego przerwę w nauce żeby mógł grać w serialu i postawili mu ultimatum albo szkoła albo serial. A dla Sebastiana ważniejsza była nauka i dlatego zrezygnował z serialu. Co do zamian to się zgodzę że zawsze film czy serial na tym traci ale tylko kwestia jak bardzo. Może być mniej może być bardziej w zależności od zastępcy a w tym przypadku twórcy serialu sprawili swoją jakże kiepską decyzją że bardzo stracił – tak bardzo, że serial z hitu stał się kitem i stracił oglądalność a co za tym idzie zrezygnowano z niego. Jeszcze zniósłbym grę Gabrysia gdyby miał bardziej męski głos jak Sebastian i nie miał tych (w moim mniemaniu) dennych, psujących cały efekt tulei w uszach. Ale twórcy wybrali całkowite przeciwieństwo poprzedniego Piotra (od głosu po przez wygląd na stylu "gry" kończąc) i dostali za swoje a my dostaliśmy rykoszetem.

Hans

'..w tym przypadku twórcy serialu sprawili swoją jakże kiepską decyzją że bardzo stracił...'
moim zdaniem serial na prawdę fajnie się zapowiadał - szczególnie po zakończeniu drugiego sezonu... można było zrobić tak, że Piotr rezygnuje ze szkoły i wraca do domu żeby pomóc rodzicom, albo bierze sobie dziekankę. To miałoby realny sens.
Wprowadzenie nowego aktora zaburzyło rytm, tym bardziej, że jak już wyżej wspomniano - Gabriel wcale nie przypomina postaci Piotrka ;/
Druga sprawa to siostra Alicji... klnę się na wszystko, że można było lepiej ją wprowadzić do serialu a tak to m.in. dzięki niej cały ten projekt stracił wartość - aktorka jest brzydka, po twarzy już widać, że jest wredną osobą (intrygantką) a na dodatek kiepsko gra - totalna żenada. Liczyłem na ciekawsze rozwinięcie 3-ej serii i kolejne ale najwidoczniej wszystko poszło złym torem ;/
Może niedługo - jak już ktoś przemyśli swoje błędy to nagrania zostaną wznowione i będzie tak jak było - śmiesznie, tanecznie i romantycznie (choć to ostatnie wiele zostawia do życzenia)

P.S.
liczę, że jak to się wszystko uda to Seba wróci do swojej roli :D

ocenił(a) serial na 8
kashperek09

Zgadzam się że po 2 sezonie serial zapowiadał się fajnie. Razem z siostrą czekaliśmy na 3 sezon jak głupi. Ale gorzej już było jak się dowiedzieliśmy, że Sebastian nie będzie grał. Jeszcze bardziej gorzej było po tym jak się dowiedzieliśmy, ze Gabryś będzie go zastępował ale po 1 odcinku to był szok i to w najbardziej negatywnym tego słowa znaczeniu.
No i co do Marty to masz rację że można było ją lepiej wprowadzić i w oryginale tak było. Jak już wcześniej pisałem w oryginale Marta została przyjęta na 1 rok studiów no i była grana przez jakże uroczą Dafne Fernandez przez którą to najbardziej polubiłem postać Marty.
http://lh3.ggpht.com/_UDZaUR0Bh5M/S0DOl04XKpI/AAAAAAAAAgg/lqXe04RDVlU/s640/Dafne %20Fernández%20%201.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_EwvHoubUgBI/SwJWCC3Ru5I/AAAAAAAAEW4/FzeELcuHjko/s1600/ dafnel+(10).jpg
Ale niestety twórcy Tancerzy zmienili scenariusz z powodu małego budżetu i żeby zaoszczędzić na statystach z 1 roku to dołączyli Martę do drugiego roku. Dodatkowo też przecież z braku pieniędzy zrezygnowali ze scen w stołówce która niby została zalana. Oczywiście w oryginale nic takiego nie było no ale na stołówce jest zawsze dużo osób którym to trzeba by było zapłacić za statystowanie.

Herku1

Nowy Piotr - być może jest dobrym tancerzem, nie wiem bo nie oglądam YCD, ale postać Piotra to jedna z głównych ról, więc mogli zaangażować choć trochę mniej sztywnego aktora. Ten koleś gra jak na szkolnych przedstawieniach. A co jest najgorsze, nie tylko zmienił się aktor, ale także charakter Piotra. Mam dość oglądania go. Jak go widzę to aż mnie skręca. Gdzie się podział ten sympatyczny chłopak z dwóch poprzednich części? Wolalabym żeby całkowicie usunięto tę postać z serialu.

ocenił(a) serial na 5
teenspirit

Dokładnie zgadzam się z teenspirit. Gra Gabriela jest żenująca, zepsuł jak dla mnie cały trzeci sezon.