PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=581312}

Taniec rządzi

Shake It Up!
2010 - 2013
5,8 5,9 tys. ocen
5,8 10 1 5941
Taniec rządzi
powrót do forum serialu Taniec rządzi

Dzisiaj na youtubie, lokknęłam sobie 6 odcinków tego serialu. Mogę powiedzieć tylko tyle, że jest to drugi (po "Do dzwonka"), najgorszy serial emitowany obecnie na Disney Chanel. Jestem przerażona, tym co obejrzałam, poraz drugi okazało się, że DC może nakręcić serial owiele gorszy niż "Hannah Montana". Jest bardziej płytki i mniej realistyczny od tego pierwszego ! Na castingu do programu widać chłopaka, tańczącego breakedance....jak na ten serial wymiatał. Ale nie dostał się, bo Gary Wilde powiedział mu, że ma nieodpowiedni wygląd do takiego programu. Tymczasem Rocky, bez większego problemu przechodzi dalej, chociaż zatańczyła owiele słabiej niż owy chłopak. Sam sposób w jaki Cece też się dostała do programu....BAJKA !!!!.......Same bohaterki też są debilne. Ciągle jęczą i wzdychają, jakie to one są super i jak wszyscy je lubią. W prównaniu z HM, tutaj bardzo trudno zauważyć jakieś głębsze przesłanie, czy morał. W HM, główna bohaterka, przynajmniej zmagała się z wyrzutami sumienia na temat tego, że oszukuje przyjaciół w kwesti swej tożsamości. W przypadku TR, generalnie cała fabuła, oprócz pierwszego odcinka, ogranicza się do pokazywania, mierzenia się głownych bohaterek z trudami, szpanowania sławą. Można odnieść wrażenie, że CeCe i Rocky odwaliła do głowy woda sodowa, chodź tak na dobrą sprawę, nawet jeszcze nie zaczęły tańczyć. Kolejną rzeczą na którą zwróciłam uwagę, była rodzina CeCe. Wygląda na to, że tak jak w HM, znów mamy doczynienia z familią w której wszystko kręci się wokół córeczki, robiącej karierę. Znów mamy samotnego rodzica i dwójkę dzieci. I znów (sorry za te powtórki), tym razem młodszego brata pokazuje się jako gorszego, bo nie ma uzdolnień artystycznych, lub ma je niewielkie. Brat CeCe Flynn, jest pokazany jako złośliwy, pazerny na kasę dzieciak, czasem zachowuje się nawet jak psychopata. Jeśli oglądaliście serial, to zauważyliście, że matka wogóle się nim nie zajmuje ? Nawet specjalnie nie obchodzi jej, kto z nim zostanie, gdy ona jest w pracy. Raz powiedziała mu, że zerwała się wczesniej z pracy, ale nie żeby spędzić z nim czas, ale by obejrzeć w tv horror, na który się napaliła. Wątpliwości w kwesti rodziny w TR, chyba rozwiane ? A reszta ? Wiadomo, serial kompletnie nie jest śmieszny. Humor tandetny, chwilami można nawet powiedzieć, ze klozetowy. Jedyne co mi się w tym serialu podoba to grający Garego Wilda, R. Brandon Johnson, jest całkiem przystojny. A jedyną zabawną postacią, jest jak dla mnie tylko Flynn i może jeszcze te bliźniaki mówiące z niemieckim akcentem. A reszta to dno.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

Tutaj jest nawet gorzej niż ci się wydaje. Do dzwonka to zwyczajna szmirowata komedyjka, która miała być śmieszna a jest tragiczna. Ten serial jest bardziej durny. Inne seriale DC amerykańskiej produkcji miały jakieś tam przesłanie. Postać coś sobą niosła chodźby w minimalnym stopni. A tutaj ? Nic! Główne bohaterki to dwie puste 14 latki, mające fioła na punkcie sławy i popularności a ich największy problem to to, że nie maja wypasionej komórki. Co się dzieje z tymi Disneyem !?

ocenił(a) serial na 4
wojciechcejrowski02

Trochę przesadzacie z tym jeżdżeniem po serialu. Jest kilka fajnych piosenek, przy których tańczą uczestnicy programu i kilka naprawdę zabawnych momentów. Zgadzam się. Sposób w jaki dostały się do programu jest nierealny. Obie się dostały, chociaż były przeciętne i po drodze odpadali tancerze, lepsi od nich.

Ale faktycznie zauważyłam, że CeCe i Rocky mimo iż są w tym show nowicjuszkami i odgrywają raczej drugoplanową rolę, już zaczęły gwiazdorzyć. W jednym odcinku, były na tyle bezczelne, że pouczały nawet prowadzącego i chyba zarazem producenta w jednej osobie, jak ma prowadzić program i jak ma ustawiać tancerzy na scenie. Zaznaczyły przy tym, że są tak cudowne i fantastyczne, że jak nikt inny zasługują na tańczenie w pierwszym żędzie. Trzeba powiedzieć, że mają niezły tupet, biorąc pod uwagę, że są w programie od niedawna. Dziewczyny niewyróżniają się swoim tańcem, są przeciętne a dostały się chyba tylko dlatego, że są ładne. Nie wiem, kto tu widzi przesłanie jak walczyć o marzenia ?

ocenił(a) serial na 3
christinearron

Litości!!! Kiedy ten syf się skończy !!??

użytkownik usunięty
christinearron

Niestety! Drugi sezon będzie miał aż 28 odcinków! Poza tym jest jeszcze film! Do tego już jest kręcony trzeci sezon! A szkoda... ;(((

użytkownik usunięty
christinearron

I to jest cała prawda o tym serialu. Dwie puste, głupie, płytkie, samolubne, aroganckie wkurzające plastikowe dziewczyny, które nie potrafią grać, tańczyć ani śpiewać chcą być najlepszymi tancerkami w programie, zawsze chcą być na pierwszym planie, rozkazują osobom z ekipy programu i wszystko musi być tak jak one chcą. Poza tym one myślą, ze takie super, że są najlepsze. A prawda jest taka, ze mają idiotyczne pomysły, a ubierają się FATALNIE!!! Do tego nie są w ogóle śmieszne, a wręcz żenujące!!! W serialu jest jeszcze Flynn, brat CeCe, który nie potrafi grać, jest wkurzający z tym swoim ,,Ja otworzę mamo!!!'' i nie jest w ogóle śmieszny!!! Poza tym Flynn i CeCe mają matkę-wariatkę, której w ogóle nie obchodzi życie własnych dzieci, a ważniejsza jest dla niej praca, telewizja i rozrywka. Nigdy jej nie obchodzi z kim jej dzieci zostają w domu, podczas gdy ona pracuje. Niby czasem CeCe opiekuje się Flynnem, ale ona też wymaga kogoś do opieki - ma 13 lat!!! Ogólnie serial jest kiepski przez tę pierwszą czwórkę, ale dałem ocenę 4/10, ale tylko dlatego, że występuje tam Deuce, Ty, Tinka i Gunther - dobrze tańczą (szczególnie Ty), każdy ma swój własny oryginalny styl, każdy jest bardzo zabawny i potrafią dobrze grać. ;]

christinearron

fikcja:
ci fikcyjni goscie od tego programu chcieli zeby ten program był w nowym jorku, los angeles, las vegas i san andreas.jednak odwołano.
powody;
-we wszystkich (oprocz lv) miastach zostali postrzeleni w trakcie wojny gangów: CJ(sa),la(stanley tookie williams) i ny travis bickle
- w las vegas mieli kaca i wydali na hazard

christinearron

ciekowostka