PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558695}
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47587
9,0 2 krytyków
Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak
powrót do forum serialu Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak

Ostra jazda i dokończenie 19 odcinka, ale według mnie na +
Jak zwykle wszyscy wyszli z akcji bez szwanku (ale chyba nikt się nie spodziewał nadmiernych zgonów w Teen Wolfie).
Fajny moment dla Allison i nawiązanie do odcinka 5x01 i inicjałów w bibliotece. Jak zwykle szkoda tylko, że sam finał sezonu i przejście do "normalności" trwało może 2 minuty.
Więc dread doktorkiem okazał się kumpel Sebastiana. Tłumaczę to sobie tym, że chciał pomóc przyjacielowi i w jakiś sposób odnalazł doctorków, którzy zafascynowani historią o "mega bestii" postanowili mu pomóc i przez lata pracowali nad wskrzeszeniem bestii, aż w reszcie natrafili na Theo, który postanowił im to usprawnić.

Nie bardzo rozumiem tylko akcji z "Samarą" i wciągnięcie Theo pod ziemię, ale chyba była to jedna z przyjaciółek Kiry z pustyni...

Myslałem, że tym razem Argent załatwi Gerarda, no ale chyba autorzy nie pozwoliliby synowi zastrzelić własnego ojca.

Corey mnie wkurzył bo nie pomógł nic a pojawił się tylko do złapania Masona, który według mnie nawet za bardzo nie upadał.

Na wielki plus Lydia

Ogólnie finał jak finał, tylko wszystko trwało tak szybko, że gdzieś pogubili podtrzymanie emocji, a postawili tylko na akcję, akcję, akcję...

Ale tyle lat spędziłem już z Teen Wolfem, że i tak czekam na 6 sezon i za bardzo nie ważne co autorzy wymyślą.

A jak wasze zdanie?

ocenił(a) serial na 2
Alik_88

Theo pod ziemię wciągnęła jego siostrzyczka której pozwolił umrzeć :D Nie pytaj jakim cudem to możliwe, ale ja wyłączyłam mózg i mi się podobało. Mam nadzieję że po wciągnięciu wyszarpała mu serce (które tak po prawdzie było jej, lol).

Corey to typowy kameleon, nastawiony na ukrywanie, więc daruj chłopakowi, nie ma żadnych mocy oprócz kamuflażu to co się będzie wtrącał między duże, złe bestyje ;)

Ogólnie wszystkie kobietki na plus. Lydia uratowała Masona, Kira uratowała Lydię, potem załatwiła Theo. Malia wypatroszyła mamusię i dostała power upa. Braeden też miała swój udział – na plus!

Na plus zapisuję aktora grającego bestię – odwalił kawał dobrej roboty. Deucalion miał kilka fajnych tekstów, nie spodziewałam się że jednak od początku współpracował ze Scottem. Nie wiem po co komu Gerard, ale pewnie się jeszcze do czegoś przyda… Może będzie hodować magiczne kwiatki w s6.

Ogólnie, podobało mi się że wszyscy w jakiś sposób przyczynili się do pokonania bestii, a nie było nawalanki 1:1. Nie było też żadnych pairingowych dram, hurra.
A teraz pozostaje czekać na Dziki Gon :D

akane171

ok odpuszczam Corey'owi najwazniejsze, ze uratowali Masona... :D oj jesli sezon 6 bedzie ostatnim a producenci podtrzymaja poziom, mozemy miec naprawde fajny final calej serii :)

ocenił(a) serial na 2
Alik_88

Corey jest wdzięczny ;) Szczerze to trzymam kciuki żeby 6 był ostatnim. Scott i stara gwardia są w ostatniej klasie, potem wybywają w świat. Nie kręci mnie wizja serialu z młodszym pokoleniem.
Dziki Gon, pewnie przez skojarzenia z Wiedźminem, brzmi co najmniej klimatycznie. Byłoby fajnie jaky skończyli właśnie z przytupem, a nie ciągnęli jak masę innych seriali.

Alik_88

6 sezon jest potwierdzony jako ostatni sezon? Czy po prostu na ten moment przedłużyli umowę na kolejne odcinki? Bo bym chciała źródło, skoro tak!

użytkownik usunięty
Seevis

Nie jest to potwierdzone. Jeśli 6 sezon będzie dochodowy to może przedłużą na 7 sezon ale na razie nic nie wiadomo...

ocenił(a) serial na 10
Alik_88

Deucalion i nawiązanie do genialnej powieści Christie, pełna sarkazmu wypowiedź ,,And then there were none'' <3

wioletaHP

No tak, czy to nie z "Dziesieciu Murzynków" ? Jesli tak to mój top 10 litaratury :)

ocenił(a) serial na 10
Alik_88

Tak, to jeden z tytułów tego kryminału:D

ocenił(a) serial na 9
Alik_88

w 100% się z Tobą zgadzam. nie mogłam uwierzyć w to, że nie poświęcili więcej czasu na to, żeby faktycznie pokazać, co się działo po kolejnym, ciężkim dla naszych bohaterów roku :( krótkie scenki z ich powrotu do normalnego życia naprawdę nie były satysfakcjonujące, ani trochę.
odcinek jednak na plus, trzymał poziom poprzednich. szkoda tylko, że sezon nie zakończył się jakimś cliffhangerem :D
mimo tego i tak czekam z niecierpliwością na sezon 6 :)

użytkownik usunięty
uzuri

Cliffhanger był tyle że nie we wszystkich wersjach z neta jest on ukazany

ocenił(a) serial na 8

Była jeszcze jedna scena?

użytkownik usunięty
no_bo_co

Tak https://www.youtube.com/watch?v=XtM2udRXdyM. Pewnie ktoś był na tyle znudzony odcinkiem, że wyłączył od razu po "radosnej" Scydiowej scence hehe ;)

ocenił(a) serial na 8

Ale to jest usunięta scena. Czyli jej nie było. Nawet po napisać.

użytkownik usunięty
no_bo_co

Wiem, że Amerykańce umieścili tę scenę w odcinku kiedy był puszczany także nie wiem jak to się stało, że w wersjach online jej nie ma...

ocenił(a) serial na 8
Alik_88

Z całą sympatią do tego serialu, nie potrzebnie robią szósty sezon. Zakończenie piątego sezonu, byłoby idealnym zakończeniem całego serialu.

użytkownik usunięty
no_bo_co

Z drugą częścią Twojej wypowiedzi się nie zgodzę. Na finał całego serialu potrzeba w TW czegoś mocniejszego niż zabicie Bestii i powrót do normalności.