mam rozumieć ze istnieje polska wersja? jesli tak to byłby ktoś tak miły i podał linka do niej?
ja nigdy nie spotkałam polskiej
Manga jest wydana po polsku, anime w serii OVA także, ale tylko trzyodcinkowo. Z polskimi napisami
A wiesz może gdzie bym mogła poczytać tą mange? (w całości nie jakieś fragmenty)
Obawiam się, że w internecie tylko po angielsku. Po polsku tylko do kupienia i to raczej na internetowych sklepach, bo w księgarniach trudno dostać.
hehehe to ze jest wydana po polsku i nikt nie wrzucil skanow do internetu jest az nieprawdopodobne :D
to istnieje wiecej niz 3 odcinki OVA? skoro '' po polsku tylko trzyodcinkowo"
zawsze myslalam, ze sa jedynie 3 odcinki jako taka zapowiedz dla mangi
Odcinków OVA są tylko trzy niestety. Manga jest bardziej rozbudowana i tam bardziej zagłębiamy się w anielskie sfery i możemy zobaczyć, jak Setsuna wyrusza w głąb podziemi, by ocalić Sarę. Poznajemy też inne oblicza co niektórych bohaterów i poznajemy tajemnice innych aniołów. Szkoda, że seria odcinkowa im nie wyszła, bo byłoby piękne anime.
tak, znam mange i juz sie balam, ze zylam w nieswiadomosci, ze anime istnieje :D hmmm czynie wyszlo.. wiesz co mysle, ze to zdanie osob, ktore po prostu znaja mange :D bo animesamo w sobie nie jest tragiczne, np ja po 3 takich odcinkach siegnelabym po mange, chociazby po to, zeby sprawdzic co dalej. no a nie wierze, ze raz siegajac po te mange mozna odlozyc ja na bok;d
I anime i manga są przepiękne i naprawdę szacunek zwłaszcza za kreskę. I pomyśleć, że gdybym przełamała się i cztery lata temu kupiła za te 50zł tom Angel Sanctuary to miałabym chociaż jeden xD
piekna kreska.. no i sama fabula :-) chyba zadna w gatunku nie zbliza sie w zaden sposob, AS jest dla mnie .. nietypowe? wyrozniajace sie :)
Niektórzy bardzo krytykują, ze względu na łączenie mitologii z chrześcijaństwem, ale dla mnie (jestem głęboko wierzącą katoliczką) to majstersztyk :). Naprawdę piękny pomysł i nie przeszkadza mi motyw Kadzirodztwa
ja katoliczka ostatnio wierzaca coraz mniej 'gleboko'
co do kazirodztwa.. to jest ten szczegolny przypadek, w ktorym ani chwili nie mysli sie o tym "ale jak to" tylko od samego poczatku wspolczuje glownemu boahterowi, a potem cieszy razem z nim