PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12303
5,7 3 krytyków
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Po 4 odcinkach jestem skłonny dać 4/10 i jeśli nic się nie zacznie dziać to ocena ta jeszcze poleci w dół. Serial jest w mojej opinii nieco przereklamowany ale obejrzę jeszcze kilka odcinków z czystej ciekawości. Jeśli jednak zakończenie tego "serialu z najwyższej półki" nie jest warte czekania to niech mnie ktoś oświeci już teraz, byłbym wdzięczny.

ocenił(a) serial na 5
kocurr

W moich oczach serial na więcej niż 5/10 nie zasługuje. Ale mimo to i tak go polecam, bo przyjemnie się ogląda. Trzeba przymknąć oczy na jego liczne błędy :) I skoro dopiero jesteś po czwartym odcinku, to powiem Ci, że w następnych akcja się rozkręci. Będzie ciekawiej. Może spróbuj w następny weekend (czy wcześniej jak będziesz miał czas) obejrzeć kilka odcinków pod rząd. Takie seriale w ten sposób najlepiej się ogląda. Choć ja, jako że oglądam go na bieżąco, to nie mogę sobie na to pozwolić :(

A co do "serial z najwyższej półki", to ja po przeczytaniu tej recenzji przestałem się sugerować recenzjami Filmwebu. Do momentu jej przeczytania, byłem przekonany, że recenzje na tym portalu są pisane przez zawodowców. A tu się okazuje, że każdy użytkownik może sobie machnąć recenzję i ją zamieścić. Tak więc, nie ma co się nimi sugerować. Najlepiej samemu obejrzeć i wyrobić sobie własne zdanie.

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

Dlatego na filmwebie są opisy czy jest to recenzja serwisu, czy recenzja użytkownika. Ja np. myślałem, że komentować mogą zawodowcy, a tu patrze zwykli ludzie piszą :P ;D Zresztą każdy użytkownik ma własne zdanie, co widać po komentarzach jedni dają 10/10 inni 1/10 temu samemu filmowi. Zresztą proszę o przykład czym różni się recenzja użytkowników od zawodowców, poza stylem języka? Zawodowiec będzie pluł na każdy element filmu, wtedy będzie najlepszy?

ocenił(a) serial na 8
gorczan

Ja nie oceniam go aż tak nisko, pomimo wielu głupstw serial ma coś w sobie, porusza ciekawe wątki, nie wiem czemu twórcy scenariusza praktycznie każdy odcinek łączą z religią, bardzo dużo motywów biblijnych(Samson, objawienie, apokalipsa, Bracia Nablus, Babilon itp. itd.)jedne bardziej udane, drugie mniej. Dużo wątków dramatycznych, dużo scenarzyści poświęcają przemianie Connora i uhumanizowaniu Cameron. Fantastyczna jest Shirley Manson i Dillahunt...cóż ja oceniam pierwszy sezon na 6/10, a drugi na solidne 7,5/10, a że to jedyny serial który mnie wciągnął i jedyny który oglądam zaokrąglam do ósemeczki:-)

ocenił(a) serial na 5
gorczan

Zawodowiec weźmie średnią statystyczną gustów ludzi i na podstawie nich napisze recenzję :) Wtedy będzie najbardziej zbliżona do tego co ludziom może się podobać. Fakt, że gust 95% ludzi jest zje... może dokończę, ale to już inny problem ;)

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

I może to by było najlepsze rozwiązanie, ale wtedy to by nie była recenzja. Poczytaj na wiki definicję recenzji - to subiektywna opinia danego człowieka na dany temat.

I fajnie musiałaby wyglądać taka recenzja "statystyczna":
35% widzów przyznaje, że film jest do dupy, 10% uważa go za arcydziało. 80% mężczyzn w wieku do 16 lat uważa że bohaterka jest gorąca, 10% nie tkneło by jej patykiem, 3% woli chłopców :P