Ku rozpaczy co poniektórych (w tym miejscu pozdrawiam szanownego znawcę wyszukanej kinematografii - Troop'a) istnieje spora szansa na 2. sezon TSCC. Z chęcią pooglądam jeszcze Summer w roli Cameron :)
Dziękuję za ciepłe pozdrowienia!;) O ile scenarzyści przewidzą ukazanie nago żeńskiego Terminatora i stosunek płciowy między Johnem a Terminatorem to z przyjemnością to zobaczę. Z drugiej strony - gdyby James Cameron umarł to właśnie przewracałby się w grobie:P
Ja też bym chciał zobaczyć stosunek Connora z Cameron :) Dziwiło mnie zawsze, że John nie wykorzystał tego, iż ma do dyspozycji super laskę, która zrobi wszystko co on jej rozkaże.
Ktoś napisze: "Fuuj! Z robotem?!". Otóż odpowiem, że przecież skórę ona ma ludzką. A to co pod spodem, to się nie liczy. W końcu prawdziwe kobiety w swym wnętrzu mają kości i flaki, a jakoś nikogo to nie brzydzi :D
jeszcze lepiej gdyby Sara kopulowała z Johnem :)
zresztą różne trójkąciki też wchodzą w grę.
a ja jestem odmiennego zdania :D
z sezonu 1 mozna odczytac ze Cameron jest modelem ktory mozliwe ze jest zdolny do uczuc, ale mysle ze w tego rodzaju produkcji nie bylo by to dobre...
uwazam ze lepiej jak by scenarzysci zastosowali taki powiedzmy zwiazek platoniczny jak to mialo miejsce w np. Archwium X (wiecie, Mulder kocha Scully, Scully kocha Muldera, ale nie bylo zadnych zwiazkow) to sie dobrze ogladalo i mysle ze w tym wypadku tez zdalo by to dobry egzamin...
natomiast to co proponujesz moglo by zmienic gatunek serialu...
w koncu to ma byc serial s-f a nie kolejna moda na sukces w scenerii serialu s-f...
to tyle co mam do powiedzenia :D
Chociaz nie powiem że chcialbym zobaczyc Summer nago :P
ale u mnie w domu hehe :D
Na początku chciałbym powiedzieć, że podoba mi się serial TSCC. Bardzo mnie cieszy wiadomość, że jest szansa na 2. Sezon. Podczas czekania na nowe odcinki chciałbym zaproponować zabawę. Chodzi mi o podawanie propozycji fabuły nowego sezonu. Czyli po prostu, co według was mogłoby się pojawić w nowych odcinkach. Ja chciałbym żeby było więcej walk między Terminatorami, żeby pojawili się w serialu nowi bohaterowie, więcej złych terminatorów może jeszcze jeden dobry. Na pewno chciałbym żeby pojawiła się scena, w której John Connor znalazłby się w miejscu gdzie znajduje się „źródło” Skynetu, ogólnie bezpośrednia konfrontacja miedzy Connorem a Skynetem. Ciekawie byłoby również gdyby na horyzoncie pojawiła się jakaś tajna organizacja, która włączyłaby się do „gry” o losy świata. Mogłaby np. nie dopuścić do śmierci Connora, ale jednocześnie pomagałaby w powstawaniu Skynetu, aby móc go wykorzystać w przyszłości albo przejąć nad nim całkowicie kontrole. Chodzi mi o to, aby ani jedni ani drudzy nie połapali się, że jest jeszcze jedna „potęga”, która ma również swoje plany, co do przyszłości świata a czy były by one dobre czy złe to by się okazało później. Wiem, że komuś moje pomysły mogą się wydać śmieszne a nawet żałosne, ale Ja lubię takie rzeczy a poza tym jak napisałem wcześniej to tylko zabawa. Dlatego gorąco zapraszam do dyskusji podawajcie swoje pomysły na fabułę dalszych odcinków TSCC. Pozdrawiam.
Prześlij to scenarzystom TSCC. Wymyśliłeś o wiele lepszą fabułę niż ci idioci od scenariusza;) Ale dodaj tam nagą Cameron i seks z Johnem.
Troop- Dzięki ale do pisania scenariusza to mi jeszcze bardzo dużo brakuje, przecież do tego trzeba jeszcze napisać sensowne dialogi, które określałyby bohaterów, przedstawić miejsca gdzie dana scena się rozgrywa, opisać nastrój, jaki w danej chwili panuje i masę innych rzeczy, które przełożą się na efekt końcowy w postaci dobrego filmu czy serialu.
Natomiast, jeśli chodzi o twój pomysł to jest on dość odważny :).Według mnie, jeśli już mają być jakieś „głębsze” relacje między Cameron a Johnem to niech to będzie w stylu ukrywanych emocji taka wewnętrzna rozterka między uczuciem do ukochanej osoby a całkowitym poświeceniem się dla wyższych idei. Mam na myśli taką sytuacje, jeśli John zakochałby się w Cameron a ta w jakiś sposób mogłaby się przyczynić do powstania Skynetu to czy Connor pogodziłby się z koniecznością jej unicestwienia?
'Troop- Dzięki ale do pisania scenariusza to mi jeszcze bardzo dużo brakuje, przecież do tego trzeba jeszcze napisać sensowne dialogi, które określałyby bohaterów, przedstawić miejsca gdzie dana scena się rozgrywa, opisać nastrój, jaki w danej chwili panuje i masę innych rzeczy, które przełożą się na efekt końcowy w postaci dobrego filmu czy serialu.'
Widzisz scenarzystom TSCC też wiele brakuje, a jednak jakoś się chłopaki przełamali;) Co prawda już nic innego nie napiszą, ale debiutem już się muszą chwalić przed znajomymi. Twoje koncepcje nie są idealne, ale gdybyśmy razem przysiedli nad scenariuszem to po kilku nieprzespanych nocach może napisalibyśmy kolejny hit z 'Terminatorem' w czołówce;) W każdym razie twoje pomysły są zdecydowanie bardziej sensowne i gdyby wrzucić te koncepcje do serialu to może byłoby to coś więcej niż, jak to stwierdził jeden z użytkowników ''obejrzeć-zapomnieć'';)
@Felek
Nie mierz wszystkich swoją miarą. Naprawdę nie interesują mnie twoje problemy życiowe, które próbujesz przypisać mnie, a jeżeli po prostu chciałeś być śmieszny to niestety musisz jeszcze ćwiczyć. Wiem, że na twój poziom intelektu to idealnie mi dogryzłeś i jesteś z tego dumny, ale to niestety świadczy o tobie i poniękąd fanach TSCC. Tylko prości ludzie zachwycają się tym serialem, co widać na przykładzie twoim i Marcellusa, ale nie dbam o to, bo to nie moje zmartwienie.
No dobra może ktoś jeszcze ma pomysły na fabułę do serialu. Moim zdaniem to lepsze niż kolejna kłótnia. Ponownie zapraszam do dyskusji i pamiętajcie to tylko zabawa.
Ja mam jedną uwagę co do fabuły 2 sezonu - jeśli będą wiedzieć na 100%, że kolejnego sezonu nie będzie, niech postarają się o jakieś spójne zakończenie. Za duzo już było seriali przerwanych w połowie.
Co do pomysłu 2 "dobrych" terminatorów, jak również więcej "złych" - to myślę że się nie sprawdzi - co za dużo to i świnka nie chce :)
Na pewno ciągnięty będzie wątek Turka i Sarcissian'a, może wyjaśnią co łączy Dereka z Cameron (może to on podłożył bombę)
http://sarahconnor.wetpaint.com/page/Sarah+Connor+Chronicles%3A+Season+2+Predict ions+and+Plot+Danglers
tu można sporo poczytać o propozycjach do fabuły
Nie sądziłem, że aż w tak oczywisty sposób potwierdzisz, że jednak miałem rację.
Potwierdzasz, że masz poważny kompleks, na punkcie inteligencji i poziomu intelekualnego. To nie ja mam problemy życiowe, to nie ja wylewam całą swoją złość na serial, scenarzystów itp. To nie ja za wszelką cenę chcę pokaząć jakiż to jestem inteligentny. To nie ja określam ludzi, któzy bądź co bąź zawodowo zajmują się pisaniem scenariuszy jako matołów. To nie ja twierdzę, że gdybym pomagał pisać scenariusz powstał by "HIT" To nie ja staram się podnieść swoją wartość określając innych jako prostych, czy będących poniżej mojego poziomu. Najzabawniejsze jest, to, że takich sformułowań używają osoby pasujące do szablonu "malutkiego człowieczka". Jednostki, które tak naprawdę nie mają nic do zaoferowania, korzytają z takich określen, bo dzięki nim rosną w swoich oczach, będąc przekonani, że są kimś.
Nie napisałem tamtego posta, aby być zabawny. Napisałem go aby pokazać jak bardzo cię nie szanuję. Przeczytawszy już wiele twych postów uważam po prostu, że jesteś psychicznie chory, albo zwykłym małolatem, próbujacym w jakiś sposób zaistnieć. Dumnym też nie mam być z czego, ponieważ napisanie tych kilku prostych zdań zajeło mi kilka minut, a sama świadomość wdania się w dyskusję z tobą wywołuje u mnie poczucie niesmaku.
To jest tak, że gdziekolwiek pojawi się Troop, to od razu zaczynają się kłótnie, niszczony jest porządek forum i normalna spokojna dyskusja. Tak z ciekawości (nie żeby on mnie obchodził) sprawdziłem aktywność Troopa na forach i to co napisałem powyżej się potwierdza, jest to po prostu rodzaj trola internetowego, którego należy ignorować, myślę, że to najlepsze wyjście. A co do 2 sezonu Kronik Sary mam nadzieję, że szybko powstanie i będzie to normalny pod względem długości sezon, 22-24 odcinkowy.
Cóż, spójrz na ten temat to zobaczymy, czy twoja hipoteza o trollu jest prawdziwa. Napisałem posta ze szczyptą humoru i pojawił się przyły psycholog(naprawdę, daruj sobie ocenę ludzi, bo ci to marnie wychodzi. tylko powodujesz radosny uśmiech na mojej twarzy, bo twojej głupoty poważnie traktować już nie można;) i zaczął rzucać głupimi tekstami. W każdym razie ten temat nie ma tytułu ''Pierdolmy fleki na temat życia prywatnego Troop'a'' i nie o tym należy tutaj pisać.
Cos w tym jest Troop, bo ja np. nie obserwuję komentarzy o filmie który mnie nie interesuje, a już na pewno, który mi się nie podoba.
Ty natomiast za cel postawiłeś sobie nawrócenie wszystkich, którym niedajboże serial zaczął się nawet podobać. Pratycznie pod każdym nowym wątkiem jest Twój komentarz, oczywiście niepochlebny, Twoje prawo - nie podoba się, ale... naprawdę nie masz czego innego do roboty?
Dokładnie próbuje to tłumaczyc Troopowi od poczatku ale on z jakiś niekumatych jest
Troop- troopciu, wychodzi mi to świetnie, i potwierdzasz to każdym postem. Nigdy się w to nie bawiłem. Wypróbowałem na tobie (mój ty króliczku) i wyszło świetnie. Perfekcyjnie wręcz wypełniłeś założenia. Jesteś taki głupiutki.
Sorki, że post pod postem, ale troop to po prostu oddzielna gałąź ewolucji.
Mnie najbardziej ciekawi wątek tek laski co kręci Connora, tej co tatuś przysyła limuzynę pod szkołę. Teoretycznie jest możliwe, że ją też kiedyś zaatakowały terminatory. :)
No i wątek jak najbardziej zabawny. Czy Cameroon pójdzie na bal :):)
Nie, widzisz dlatego tutaj wpadam, co jakiś czas, żeby poczytać radosne dyrdymały takich użytkowników jak Marcellus czy Felek;) Chyba trochę ci się pomyliło z tym każdym nowym wątkiem, bo piszę tylko w tych najbardziej interesujących.
Nie mam też zamiaru nawracać wszystkich, bo trochę nie na miejscu byłoby mieć debila wśród fanów Terminatora. Wielokrotnie pisałem swoje spostrzeżenia na temat serialu, które było trudno obalić, co próbował zrobić Marcellus - problem w tym, że jego argumenty były na tyle proste, że każdy użytkownik potrafił zauważyć, że nie ma racji, a stara się jak może, żeby udowodnić coś zupełnie przeciwnego. Ja tutaj przyszedłem z negatywnym nastawieniem, ale i poważną dyskusją. Prześledź też posty Marcellusa, a dojdziesz do bardzo interesującego wniosku - Facet mnie nazywa prostym, bo nie lubię czegoś, co on lubi. Ale zauważ, że dołączał się do bezsensownych jechanek na poziomie piaskownicy, kiedy jakiś użytkownik, któremu podoba się SCC jechał po przeciwnikach;) Naprawdę polecam to zobaczyć!
@Felek:
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja mam zupełnie gdzieś to co piszesz. Skończysz 15 lat to może będziesz na tyle dojrzały, żeby ze mną dyskutować, a jak na razie wbij sobie do tego durnego łba, że SRAM na twój brak szacunku wobec mnie i zupełnie nie interesują mnie twoje marne gadki;) Tak więc proszę cię, żebyś nie zniżał się do mojego poziomu i ruszył głową przed napisaniem następnego posta, czy warto tracić na mnie czas?;] Skoro tak przewyższasz mnie inteligencją to idź pisać, jakiś interesujący artykuł na temat jakiejkolwiek z dziedzin nauk zamiast czerpać satysfakcję z tego, że rzuciłeś prawieśmiesznym tekstem na temat osoby, która nie dorasta ci inteligencją do pięt..;]
A kłóćcie się dalej :/ Ja i tak czekam na stosunek seksualny Connora z Cameron :)
Bez przesady. Nie będę się powtarzał i mam zamiar ignorować głupotę;) Szczerze mówiąc zastanawia mnie reakcja fanów TSCC, kiedy się okaże, że rzeczywiście dojdzie do kontaktów seksualnych między Johnem, a Cameron;)
Nie jestem wielkim fanem serialu, ale zaciekawił mnie na, tyle, że chciałbym zobaczyć, co się wydarzy dalej. Jeśli chodzi o scenę „zbliżenia” między wiadomo kim to niech ona będzie efektem czegoś istotnego takim finałem narastających uczuć i fascynacji. Jak to będzie tylko szybki numerek tak jak ma to miejsce w wielu serialach o amerykańskich nastolatkach to wtedy będę zawiedziony.
Na pewno twórcy serialu wykorzystają ten wątek. Kiedy przeglądali pamięć wizualną Vicka, w pewnym momencie, pocałował Ją ten terminator, Cameron sie z zaciekawieniem przypatrywała i powiedziała "To było efektowne, kiedy dotknął jej ust" Może w 2 sezonie Cameron spróbuje też tej efektywności z Johnem albo z tym kolesiem co idzie na bal, było by to ciekawe:-))))
Troopciu- kolejny raz potwierdzasz, że jesteś szczylem. Każdy twój post o tym świadczy. Jesteś małym gówniarzem. Takim "żuczkiem gnojarzem" Gdzie się nie pojawisz tam roznosi się smrodek obornika. Tocz więc swoją kuleczkę gnoju, nie mój problem.
Wiesz nie jestem w stanie się zniżyć do twojego poziomu. Próbowałem się położyć plackiem na ziemi, ale i tak byłem co najmniej kilkanaście poziomów ponad tobą.
Widzisz misiu nawet nie potrafisz odpowiedzieć na poziomie. Jedyne sformułowania, których potrafisz użyć , to plebejskie "SRAM", które dumnie podkreśliłeś. Niech zgandę był to szczyt twoich zdolności intelektualnych. Pewnie wzorujesz się się na Andrzeju L. Niedawnym popularnym polityku. Fakt, jego i twoje wypowiedzi mają podobny poziom finezji i elokwencji.
Racja. Nie musiałeś w ogóle wyszczególniać, że piszesz do mnie, bo już z opisu to wywnioskowałem. Normalnie nawet mnie nie znasz, a idealnie podkreśliłeś moje cechy i 'walory' mojej intligencji. Tylko powiedz mi tak szczerze - Po cholere ty to piszesz skoro mnie to nic nie obchodzi? Chciałeś się popisać przed kolegami, ze walnąłeś fajną wiązanką komuś kogo możesz ocenić tylko z charakteru pisma? Gwarantuję ci, że o wiele bardziej byś im zaimponował pisząc felieton do magazynu 'Science' o wpływie działania skondensowanego strumienia elektronów na sierść jeżozwierza. Ahh tak, rozumiem. Każdy popisuje się tym, co umie najbardziej, a ty nic innego nie potrafisz;)
A może napisałeś to po raz kolejny, aby podkreślić twój brak szacunku wobec mnie? Nie ma potrzeby marnowania czasu, bo nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem(i nigdy nie będziesz), żebym się tym przejął. Zdanie jakiegoś zakompleksionego frajera, który swoją inteligencję potrafi pokazać tylko pisząc bluzgi przez internet nie ma dla mnie żadnego znaczenia. Naprawdę daruj sobie kolejnego posta, bo byłeś śmieszny parę tekstów temu, a teraz tylko korzystasz ze standardowego schematu wypowiedzi.
Skoro leżąc plackiem jesteś kilka poziomów nade mną to przeznacz swój czas na coś pożytecznego, naprawdę. Oczywiście fakt, że swoją wiązankę odnosisz do szczytu moich zdolności intelektualnych i odnosisz go do najbardziej popularnego polityka świadczy o tym, że przeciętnie bystry z ciebie gość. Taki tekst jest charakterystyczy do gimnazjalnej młodzieży, a ty będąc ponad linią przeciętności w układzie odniesienia, którym jest tutaj inteligencja, po prostu nie wypada ci używać takich zwrotów.
Tak więc ja wracam do toczenia swojej kuleczki gnoju, a ty maszeruj do książek i dokształcaj się, bo rokujesz nadzieje na kolejnego polskiego Noblistę, który zostanie zapamiętany przez pokolenia dzięki swojemu oryginalemu odkryciu.
Weźcie już wyluzujcie, chyba oboje czujecie się niedoceniani że musicie pisać tutaj swoje daleko idące prywatne wywody. Ten temat jest o 2gim sezonie i ludzie wchodzą tutaj właśnie po to aby o nim poczytać a nie wasze ku*** mądrości. Rozumiem że ktoś chce zabłysnąć, zaprezentować swoją inteligencję, elokwencję i udowodnić innemu że jest mądrzejszy od niego, ale można to zrobić na PW zamiast zaśmiecać forum. To się powtarza w wielu tematach, szkoda że moderacja nie działa jak powinna.
btw.Sugerowanie że ktoś jest debilem tylko dlatego że podoba mu się co innego, świadczy tylko i wyłącznie o poziomie autora tych słów. To taka mała dygresja. Miłej zabawy.
Wiele razy pisałem, że ja nie sugeruje nikomu, że jest debilem, bo lubi co innego. Tyczy się to tylko wielkich fanów Terminatora, którzy są zachwyceni TSCC. A dlaczego tak sądzę? Odsyłam do innych wątków, które były zbyt proste, żeby felek mógł się w nich wypowiedzieć;)
Witam
otóż wczoraj śwaitło dziennie ujrzała wypowiedź Michael Ausiello który to oznajmił iż 2 sezon serialu będzie napewno i naprewno swoją rolę zagra Summer Glau.
oto linki:
http://www.terminatorsite.com/
http://www.kryptonsite.com/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=305
http://firefox.org/news/articles/1398/1/Fox-Answers-Question-Regarding-039Sarah- Connor039-Return/Page1.html
http://tvbythenumbers.com/2008/04/19/fox-reportedly-renews-terminator-the-sarah- connor-chronicles/3411
http://www.slashfilm.com/2008/04/19/terminator-the-sarah-connor-chronicles-will- be-back-for-a-second-season/
to tyl jesli chodzi o drugi sezon :D
Cieszycie się mam nadzieje o ja tak :D
hej,
przepraszam ze pisze w tym watku ale mam problemu z utworzeniem nowego tematu
chcialabym wiedziec ile odcinkow ma 1 sezon?
z gory dzieki za odpowiedz :)
czytam, że większość z was chciałaby widzieć Cameron w nieco bliższych 'stosunkach' u boku Johna :) a może ciekawiej byłoby z Sarą? hehe :P - oczywiście żartuję, ale jeśli scenarzyści myśleliby naprawdę o jakimś związku/uczuciach robota do człowieka, to popieram któregoś z poprzednich przedmówców, że najlepiej byłoby zastosować ukryty wątek, do samodzielnego dopowiedzenia, jak w przypadku x-files!
TSCC - Season 2 Promo
http://www.youtube.com/watch?v=3pWL8WQnpNE
http://www.youtube.com/watch?v=hRLQJEpsFoU
Sezon 2 zapowiada się bardzo ciekawie :)