PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

2x08-spoiler

ocenił(a) serial na 8

Świetny odcinek, jeden z najlepszych dotychczas, mocna scena kiedy Cameron mówi do Johna " czasem jest samotnie być Johnem Connorem" i jej wzrok wtedy zupełnie jakby mu proponowała wspólną noc:-)))Podobała mi się też scena kiedy Cromartie zabija meksykańskich policjantów, takie malutkie nawiązanie do T1, dziwne tylko, że Cameron załatwiła go tymi zapalającymi pociskami...ale cóż było już więcej głupstw do przełknięcia..fajnie też twórcy podzielili odcinek na historie każdego z bohaterów...naprawdę świetny odcinek!

ocenił(a) serial na 5
peesem

Odcinek bardzo dobry. Oryginalny. Przyjemnie się oglądało.

Co do Johnna, dziwne że nie skorzystał z "oferty" Cameron. Chyba mało który facet by się oparł takiej lasce, gdyby leżała obok niego. Co tylko dowodzi, iż Johnn jest wyjątkowy ;))

A Cromartie to chyba miał jakiś zbugowany system celowania. No żeby nie trafić w kierowcę samochodu, a potem w Johnna z tak małej odległości? Gdzie go strzelać uczyli? Przecież jako maszyna stworzona do zabijania z odpowiednim oprogramowaniem do tego, powinien trafić za pierwszym razem. To samo w kościele. Oni w niego trafiali bez problemu, a on ciągle pudłował.

Szkoda też, że Riley przeżyła :)

S0LTYS

No faktycznie w tym kościele to była lekka przesada .
Szczerze mówiąc to spodziewałem sie czegoś lepszego.
Tzn jakiejś ciekawej walki wrecz z Cameron no ale niec.
Mimo iż oni byli w małych okienkach i z swoch stron terminator miał
obstrzał to powinien bez problemowo trafic - później jak już zaczęło
go chwiac no to rozumiem.
Jak już zaczęli do niego strzelac i analizując walke jako maszyna powinien to inaczej rozegrac , wyjsc z kosciola i zmienic taktyke.
No ale nic to nie T2 ani T3 :) Ale już nie ożyje bo wyjeli mu procka :D

Jak to jest z tymi murzynami ja mam wrażenie że ten na końcu 8 odcinka
to też jest terminator .

S0LTYS

No faktycznie w tym kościele to była lekka przesada .
Szczerze mówiąc to spodziewałem sie czegoś lepszego.
Tzn jakiejś ciekawej walki wrecz z Cameron no ale niec.
Mimo iż oni byli w małych okienkach i z swoch stron terminator miał
obstrzał to powinien bez problemowo trafic - później jak już zaczęło
go chwiac no to rozumiem.
Jak już zaczęli do niego strzelac i analizując walke jako maszyna powinien to inaczej rozegrac , wyjsc z kosciola i zmienic taktyke.
No ale nic to nie T2 ani T3 :) Ale już nie ożyje bo wyjeli mu procka :D

Jak to jest z tymi murzynami ja mam wrażenie że ten na końcu 8 odcinka
to też jest terminator .

ocenił(a) serial na 8
Areecki

"Jak to jest z tymi murzynami ja mam wrażenie że ten na końcu 8 odcinka
to też jest terminator"

Nie, mało prawdopodobne, był zbyt ludzki, a poza tym wiedział wszystko o swej przeszłości, więc był Ellisonem na pewno, ale Croamrtie będzie żył bo widziałem zdjęcie z 11 odcinka, że jego głowa była podłączona do Turka a obok byli Ellison i ruda, więc pewnie Ellison go odkopie i podaruje rudej, i dziwne, że Sarah mu nie wytłumaczyła o co walczy, o Skynecie i wogle wtedy by już zostawił Cromartiego w ziemi.

Co do tej broni której strzelała Cameron, na plan zaproszono jakiś speców od broni, użyte tam pociski zapalające są na wyposażeniu armii, mają rdzeń z uranu(czy coś) i mogą, gdy obiekt trafiony zostaje z bliska, roztopić najtwardsze stopy stali...

ocenił(a) serial na 5
peesem

No właśnie dziwne, że go zakopali. Jednym razem robią tyle szumu, że każda część musi być zniszczona, by nie dało się na jej podstawie zbudować Skynetu, a innym razem po prostu zakopują sobie terminatora. Niekonsekwentne zachowanie.

Podobała mi się też w odcinku wymiana spojrzeń Cameron - Cromartie w momencie jego śmierci. Przypominało mi to wpatrujących się w siebie z żalem dwóch kochanków, z których jeden zabił drugiego.

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

Nie mieli termitu, i jak go spakować, mieli zaraz wrócić z tym proszkiem...ale ktoś ich uprzedzi....

ocenił(a) serial na 9
peesem

dobry odcinek, aczkolwiek oczekiwalem wiecej.
Najlepszy motyw jak Cameron mówi "nie moge pozwolic zeby cos mu sie stało" - chodziło o John'a, powiedziała to przekonywująco. Cromartie po błędach cameron, doszedł do wniosku, ze jej chip jest lekko zarysowany:)

psq

Bardzo fajny odcinek.

Tylko Cromartie tak łatwo dał się złapać w zasadzkę... żenujące to było.

ocenił(a) serial na 9
Mierzwiak

Odcinek był świetny, jak dla mnie jest jednym z najlepszych w sezonie:D

ciekawostka: na końcu gdy Sara niszczy procesor zmienia sie karabin, na początku jest model z kolbą, a pod koniec już jej nie ma :)

brachu

Nie zapominaj, że kolba mogła się po prostu zniszczyć przez to jej szalone tłuczenie w kamień. ;)
Cameron i Cromartie, raczej nie kochankowie, ale bracia tej samej "rasy"
Cameron już wcześniej, ze tak określę "targają emocje" Zabija swoich, by bronić największych wrogów.
Czy John jest wyjątkowy?? Nie wiem. On po prostu wie, że Cameron jest maszyną. Gdyby nie posiadał tej wiedzy zapewne całkiem inaczej by zareagował. Chociaż i tak sądząc po rozmowie, w przyszłości są sobie znacznie bliżsi. Narazie chłopak jest zapatrzony w Riley. Tylko, że jakoś jej nie lubię. Jest zbyt nachalna, natrętna wpycha się wręcz na siłę w cudze życie, jednocześnie rzyca tekstami jacy to ludzie są do bani. Sama jest do bani. Nie lubię takich ludzi. Zawsze mam nadzieję, że nareszcie coś ją niedobrego spotka.
Sarah i Ellison. Tutaj kobieta zachowuje się delikatnie jak "świnia" Facet prawdę powiedziawszy, uratował ją i jej syna, a ona robi mu łaskę, że z nim rozmawia. Wcale się nie dziwie, że gośc np: odda częsci Croamrtiego rudej. Zdecydowanie ona w stosunku do niego wykazuje więcej "człowieczeństwa" niż panna Sarah. Zresztą jak widać w całej grupce wzajemnej adoracji więzi zaczynają się walić. Wszyscy się po kolei oszukują. Każde ma swój interes. Jakież to ludzkie, prawda?

peesem

oj, nie ładnie Johnie Connorze...

http://img123.imageshack.us/my.php?image=terminatorap8.jpg

;)

A tak poza tym, aktor grający Johna popełnił mały błąd w tej scenie, popatrzył w kamerę.

Kazioo

Kazioo- 9/10 facetów raczej zrobiło by to samo :D

ocenił(a) serial na 9
bartek1110

10/10 facetów;ppppp
ja to bym poszedl dalej.. ehehehe

ocenił(a) serial na 7
psq

łatwo stwierdzić, że w przyszłośći raczej nie będzie miał facet oporów "kochać" sie z maszyną.. Cameron w tej scenie w pokoju Conora była naprawdę ponętna^^
A docinek niezły..na początku zapowiadał sie bardzo dobry, oryginalny, ale poźniej było zdecydowanie za dużo bezsensownych scen, z takiego bliska nie trafić w nich...eee dali ciała..(prócz Cameron która mogła sie bardziej postarac "dać";) )

ocenił(a) serial na 7
andorek

Dla mnie najelpszą sceną to ta z 2x01 kiedy Cameron tłumaczy John'owi ze już jest naprawiona i bla bla bla, To była miazga!!!

andorek

psq - ten jeden to gej. Trzeba zawsze brać poprawkę. :D:D:D

ocenił(a) serial na 9
bartek1110

no ta:))))))))))))) ehehe konkretnie. w ogole tego pod uwage nie wzielem;]

psq

Tak swoją drogą, ciekawe jak by zareagowała Cameron, gdyby John rzeczywiście zaczoł się do niej dobierać w tym pokoju :D:D:D. Miała by chyba dylemat w algorytmach :D:D

ocenił(a) serial na 5
bartek1110

Mi się wydaje, że wiedziałaby co ma robic :) Vick jakoś to potrafił, to ona jako bardziej ludzki modeli, tym bardziej.

ocenił(a) serial na 9
S0LTYS

Nastąpiło by przegrzanie w procesorze, w wyniku którego zostałby zresetowany; poczym uruchomiłby się Primary Target typu "w dupie was mam ludzie i ide pracować w domu publicznym" -
[start program]
Kill john if not xD
else
dajdupy :>

psq

Jest mały problem. :) Terminatory jak wiadomo są pokryte skórą :D Raczej nie posiadają wewenętrznej budowy organicznej :D Mam dziwne wrażenie, że John by się nadział szybko na coś zimnego i metalowego:D Vick miał prościej. Nikt mu się do środka nie wpychał. :D Chociaż z drugiej strony Camreon jest innym typem. Byc może wyposażyli ją lepiej.:D

ocenił(a) serial na 5
bartek1110

Ta dyskusja przypomniała mi film: "Sztuczna Inteligencja" :) Tam były roboty stworzone tylko do seksu. Któryś z nich nawet powiedział do klienta, że po seksie z robotem, nie będzie mu się już chciało tego robić z człowiekiem :)

ocenił(a) serial na 7
S0LTYS

ale się temat rozwiną;d .

andorek

No właśnie. Tamte były do seksu. Te natomiast to zdecydowanie jednostki bojowe. :) Jak zresztą Cameron sama się określiła. Nie sądzę więc aby zaspokajanie potrzeb ludzi było ich priorytetem. Zarówno w oprogramowaniu jak i w budowie:D

bartek1110

Poza tym jest podstawowy problem. Dlaczego terminatory uważa się za cyborgi? Cyborg jest to istota ludzka wsparta implantami (urządzeniami) elektornicznymi. Tak czy owak jest to w większości istota organiczna (żywa). W wypadku terminatorów mamy proporcje odwrócone. Jest to robot wsparty elementami ludzkimi (organicznymi). Zdecydowaną większość jego budowy wraz z"mózgiem" stanowią elementy nieorganiczne. Organiczna jest jedynie powłoka.

ocenił(a) serial na 8
bartek1110

Terminator jest androidem nie cyborgiem wg. Wikipedi

ocenił(a) serial na 9
denzel

Myślę, że reżyser terminatora (Cameron) określił te roboty cyborgami, ponieważ sama nazwa w sobie jest bardziej "bojowo-groźna" :) hehe taki chwyt marketingowy.

peesem

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tytuł tego odcinka to "Mr. Ferguson is Ill Today" ??

ocenił(a) serial na 8
mbx

W pilocie serialu, kiedy Cromartie dopada w szkole Johna, wchodzi na lekcje i mówi, że Pan Fergusson jest dzisiaj chory(Mr. Ferguson is Ill Today), pewnie go zabił aby móc zastąpić nauczyciela i dorwać Johna, ponieważ w odcinku 8 niszczą Croamrtiego(w zasadzie jego chip) przewrotnie nazwali go 'Pan Fergusson jest dzisiaj chory'

peesem

Dzięki, już sobie przypominam. Fajnie wymyślili :)

ocenił(a) serial na 10
mbx

Naprawdę świetny odcinek taki trochę klimat Tarantino
No i scena łóżkowa ciekawe co Cameron myślała kiedy zdejmowała kurtkę
wchodząc do pokoju Johna
szkoda tylko że jakaś zabłąkana kula nie trafiła Riley no ale cóż nie
można mieć wszystkiego

Kamil85

Oooo szkoda i to prosto w łeb ochhh chciałbym żeby Cameron ją sprzątnęła bo tej Riley naprawde mam już dosyć....