PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

2x09-spoilery

ocenił(a) serial na 8

Średnio dobry, jednak Ellison wykopał blaszaka, ale Manson miała minę kiedy zobaczyła endoszkielet:-) Cameron się uczy, skoro Sarah uratowała żółwia, ona uratowała Ellisona przesuwając go ze szkła...podobało mi się to jak stary uczył maszyny, a one przyglądały się jak na wykładzie:-)Każdy odcinek zostawia więcej pytań niż odpowiedzi, ale mam nadzieję, że połączą to w zgraną całość...Ogólnie pozytyw.

ocenił(a) serial na 5
peesem

Dobre było jak Cameron wystawiła stópkę przez okno w samochodzie, a John nie mógł się nadziwić co ona wyrabia :)

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

no odcinek spoko jak cała seria, tylko co teraz, kiedy? kolejne odcinki

pozostawienie wielu pytan zacheca do gdybania to z kolei zwieksza powszechne zainteresowanie a to skolei wplynie na Foxa zeby dalej inwestowac w ten serial, ktory zapewne byl dobra inwestycja

denzel

Prawdę mówiąc się trochę zgubiłem. To chyba nie jest ostatni odcinek serii. Czy jest??Jeżeli tak, to raczej zakończyli niespecjalnie. Chyba, że planują 3 serię. Mimo wszystko kontynuacja serialu była by fajna. Dopiro teraz zaczyna się rozkręcać na poważnie :D.
PS: Stópki Cameron bardzo sympatyczne :) Nie wiem jak John wytrzymuje jeszcze:D:D Mało który facet na jego miejscu by się oparł. :D Nie ważne czy Cameron jest w środku kawałkiem metalu hehehe :D:D:D

ocenił(a) serial na 8
peesem

Panowie drodzy... Nad czym Wy się zastanawiacie? Na stronie foxa www.fox.com/terminator przecież jest odliczanie do kolejnego odcinku, 24/11/2008 ;-) Także to nie jest żaden koniec sezonu :-P

Ja sie nie pogubiłem, ale jedynie zacząłem się zastanawiać co oznaczają te trzy kropki/palce, które potem Sarah na ścianie "odkryła"

joteczek

Międzygalaktyczy znak pokoju Mr. Spocka??? :D:D:D

ocenił(a) serial na 8
bartek1110

Oj Panowie co wy tu wypisujecie....jaki ostatni odcinek:-))) jeszcze będzie ich 13 drugiego sezonu!!! Kolejny za tydzień, gdzie John będzie się całował z Riley....ostatni w tym roku będzie 15 grudnia i będzie oznaczony numerem 13, i potem mamy dwa miesiące przerwy(jak każdy z seriali) i ostatnie 9 odcinków będzie emitowanych od 15 lutego 2009 już o nowej porze, czyli w piątki o 20, między "Dollhouse" a "Battlestar Galactica" ma to na celu poprawienie oglądalności, jeśli serial zyska 8-9 milinów oglądających go, to od stycznia 2010 na pewno będzie 3 sezon!

ocenił(a) serial na 8
peesem

Co do snów Sary oznaczały, że traci w oczach Johna na rzecz Cameron, John dorasta a wojna się zbliża, przestaje być jego opiekunem, obrońcą na rzecz Cameron, bo to ona będzie towarzyszyć mu w czasie wojny...co do tych znaków, co oznaczają kropki...hmmm są przy tym doktorze co pomaga rudej przy Turku, więc może on pomoże rozwinąć jego inteligencje i samoświadomość, może oznaczać Johna, Sare i Cameron, może oznaczać trzy rdzeniowy procesor T-888, albo logo firmy ZeiraCorp, jakąś konfiguracje sztucznej inteligencji, albo strukturę neuronową procesora, dużo jest hipotez, wytłumaczenie w następny wtorek...:-)

peesem

Ma toś może napisy do 9 odcinka? Mi udało się znaleźć tylko angielskie. Tym razem strasznie długo nie ma. Zawsze już w śodę były.

bartek1110

Raczej bym bardziej skłaniał się ku 3 procesorom, niż 3 rdzeniowemu. :) Nie można ot tak sobie wsadzić jednego rdzenia np: w głowie, drugiego w korpusie, trzeciego w ... nodze.:) Rdzenie muszą być ze sobą połączone i raczej w jednej obudowie. :) Choć oczywiście jest to serial sci-fi. Tu wszystko jest możliwe. No prawie, :D.

ocenił(a) serial na 8
bartek1110

No racja, ale nie będzie już funkcjonował jeśli ten w głowie zostanie zniszczony(widocznie jest główny) a tamte awaryjne, jeśli orwali mu głowę, to chip w niej został nie naruszony i mógł sie odbudować, a jak Sara go starła na proch kolbą od pistoletu to Cameron powiedziała, że już na pewno się nie odbuduje.....choć odbuduje go ruda z Ellisonem podłączając do Turka w 12 i 13 odcinku.

ocenił(a) serial na 9
peesem

lekko zaspoilowales dalsze odcinki. Ja nie ogladam trailerow, co niektórzy tez, wiec mogles chociaz oznaczyc spoilerem info o 12 i 13 odcinku:/
odcinek 9 podobał mi się, oglądałem bez napisów, czego nie robie, ale doszedlem po tym ocinku, że napisów nie potrzebuje :) hehe
Trzy kropki moim zdaniem oznaczaja logo firmy:)

ocenił(a) serial na 9
peesem

A i zapomniałem:) Podoba mi się, że reżyser pomyślał o paradoksie przyszłosci hehe Derek i jego laska pochodzą z innych już przyszłości. Konkretnie:) ZA to duży PLUS.

ocenił(a) serial na 5
psq

No ale o tym pomyślał już wcześniej (on i jego poprzednicy). Właściwie w całej serii "Terminatorów" przyszłość została zmieniona już kilka razy.

W serialu przykładem może być na przykład skok w czasie o 8 lat w przyszłość. Przez co John został stał się przywódcą ludzkości jako młodszy człek.

Poza tym to normalne, że w momencie gdy podróżnik przybywa z przyszłości, to już sam fakt jego przybycia tworzy zupełnie inną przyszłość (alternatywną rzeczywistość). Przyszłość punktu, do którego przybył, nie jest tą samą przyszłością, z której wyruszył. Każda podróż dodaje nową gałąź do drzewka czasu.

Swoją drogą ciekawe, czy można nazwać zdradą to, że Jessi teraz kocha się nie z tym Derkiem, którego znała, a z inną jego wersją ;) Bo co by było gdyby ta druga wersja Derka też cofnęła się w czasie? Derki zaczęłyby się bić o Jessi? :)

ocenił(a) serial na 8
psq

Ja też nie widziałem trailera bo jeszcze nie ma, tylko zdjęcie z 12 chyba odcinka, sorry za ten spoiler:-)))))

psq

Skoro tak, więc możemy założyć, że np: Ruda, Cromartie, sobowtór Ellisona, mogą pochodzić z różnych linii czasowych. :)

ocenił(a) serial na 8
bartek1110

Heh, a zgadnijcie co Cameron robi we fragmencie 10 odcinka???
http://www.fox.com/blogs/terminator/2008/11/20/first-look-4/#comments
Spoiler, oglądacie na własna odpowiedzialność:-)

ocenił(a) serial na 5
peesem

Acha niech Cię Paseem :) Nie mogłem się powtrzymać i kliknąłem. Ale trzeba przyznać, że intrygująca scenka :)

ocenił(a) serial na 5
S0LTYS

Ehh, Peesem, rzecz jasna. Sorry za przekręcenie nicka. To z niewyspania.

ocenił(a) serial na 8
peesem

wow niezły motyw. "Go back to bed" rozwala :)
Co do 9 odcinka całkiem fajny, lubie jak Derek odgrywa momentami zimnego sukinsyna :) Swoją drogą jakby napięcie między Sarą o Johnem trochę opadło, to dobrze bo wkurzał mnie ten motyw. Cameron jak zwykle świetna. I ciekawe tylko kiedy Derek przedstawi Jeesie reszcie "rodziny" :P

gorczan

Hehe, ale podczas kręcenia scery z rudą w 9 odcinku musiało być dosyć chłodno. :D Chociaż nieco efekt podkreślał krój wdzianka :D:D

bartek1110

Hhe. Mina Manson bezcenna, zwłaszcza jak Ellison mówi "musimy je poznać aby pokonać" :) Ciekawe co sobi myślała wtedy. Pewnie coś w stylu "O tak, tak,,, sarbie, już ja Ci w tym pomogę. Oj pomogę, pomogę, szczena ci opadnie do samej ziemi" :):)

ocenił(a) serial na 8
bartek1110

Manson jest niesamowita, mam nadzieję, że Cromartie jeszcze wróci, bo Dillahaunt też gra dobrze, w którymś odcinku ma wystąpić epizodycznie Furlong...podobno...

peesem

Też mam taką nadzieję, że jeszce zoabczymy Cromartiego.:) Złapałem się na tym, że.. właściwie go lubie. :) Troche będzie smutno bez. :)
Natomiast Manson to osobna historia. Tym jak gra zaskoczyła chyba znaczną większość.:) Nie widziałem jej nigdy wcześniej w żadnym filmie, a tutaj takie pozytywne zaskoczenie. :) Grana przez nią postać, zapada w pamięć mimo, pojawiania się raczej w dosyć któtkich scenach. Powinna jednak się cieplej ubierać.:) Chociaż, z drugiej strony udowadnia, że terminatory wiernie naśladują ludzi :D:)

ocenił(a) serial na 9
bartek1110

Sorry, że wygrzebałem takiego starocia, ale nie chcę rozpoczynać nowego tematu. Oglądam tylko na AXN, a tam dziewiątka leciała w ostatnią niedzielę. Zauważyliście, że Cameron nabiera cech ludzkich? Gdy dzwoni Derek to odrzuca rozmowę. Zachowuje się jak człowiek, gdy dzwoni ktoś, kogo nie lubimy.

ocenił(a) serial na 10
velve

To nie kwestia odrzucania rozmowy, a faktu istnienia umownego kodu, jakim bohaterowie sprawdzali, czy ten po drugiej stronie słuchawki nie jest czasem terminatorem naśladującym czyjś głos.

W opisywanej scenie Derek za pierwszym razem nie wpisał tego kodu, więc Cameron zwyczajnie go spławiła:
Hi, It's Derek.
Is it?

:)

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Generalnie jednak rację masz - Cameron w ramach procesu uczenia nabywa cech bardziej ludzkich.

ocenił(a) serial na 9
peesem

http://www.petitiononline.com/scc2009/ - wpisywać się!