PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12303
5,7 3 krytyków
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Cameron tańcząca, a ta nauczycielka do niej że ma zbyt mechaniczne ruchy..lol, albo mina Dereka kiedy je naleśnika i połyka go, albo jego wyraz twarzy kiedy widzi jak tańczy...bezcenne, i tańczy do podobnej muzyki która pojawiła się w tej piwnicy. Podobało mi się też jak dr Silberman ( to ten który w T2 stał między t-100 a Arnoldem i Sarą w szpitalu psychiatrycznym) opowiada o tym zdarzeniu, spotkaniu dwóch maszyn, i o tym jak Arnie mówi "choć ze mną jeśli chcesz żyć" już się nie mogę doczekać 2 godzinnego finału sezonu...

ocenił(a) serial na 8
peesem

No mi się też podobał. Fajne są nawiązania do filmów kinowych. Serial wyrażnie się rozkręca i dziwi mnie trochę że już za tydzień koniec sezonu. Oby tylko był 2-gi sezon, bo serial mnie wciągnął.

ocenił(a) serial na 5
peesem

Paseem, kolego co na wszystko ma wytłumaczenie, odpowiedz mi proszę na jedną rzecz. Dlaczego według serialu zdarzenia z drugiej części filmu kinowego miały miejsce w 1997 roku, a nie w 1994? Nie rozumiem tego zabiegu z przesunięciem tamtych wydarzeń o 3 lata do przodu. Jaki mieli w tym cel? Według mnie to kolejna wpadka, która wynikła z tego, że twórcy serialu niezbyt dokładnie oglądali filmy kinowe.

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

To może ja Ci odpowiem. Chyba jednak Ty niedokładnie oglądałeś filmy kinowe.
Akcja pierwszego filmu dzieje sie w 1984 roku. To jest fakt niezaprzeczalny. Drugi terminator zaczyna się w momencie kiedy John ma 12 lat. Wychodzi 1996 rok (ale trzeba dodać do tego 9 miesięcy ciąży;)Rachunek jest prosty. W tym wypadku nie sugeruj się kiedy film był kręcony, tu akurat to reżyser umieścił akcję w niedalekiej przyszłości, czyli w 1997 roku.

ocenił(a) serial na 5
Markos_

Otóż nie :) Premiera Terminatora 2 odbyła się w 1991 roku, a akcja filmu została umiejsciowiona w 1994 roku. John miał tam 10 lat. Poza tym w samym filmie nie raz mówili, że Dzień Sądu nadejdzie za 3 lata, czyli w 1997 roku.

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

Już się sam pogubiłem ;)
Muszę jeszcze raz obejrzeć 2-kę, ale z tego co pamiętam John miał wtedy 12 lat. Pamiętam, że aktor wtedy przechodził mutację. Trochę dziwne by było to u 10-latka. Zresztą w trójce było powiedziane że drugi terminator zaatakował Johna jak ten miał 12 lat.

ocenił(a) serial na 8
peesem

To za tydzień będzie finał sezonu? To jak to będzie,puszczą 2 odcinki pod rząd tak jak to było z trzecim sezonem LOST?Cholera...-dlaczego? Przecież ten serial jest wypasiony,czy to przez strajk scenarzystów czy jak?

ocenił(a) serial na 8
AGENT_47

producenci zaplanowali 22 odcinkowy sezon(4 odcinki w przyszłości-wojna i reszta w teraźniejszości) ale FOX postanowił że ma być tylko 13 odcinków w sezonie, do strajku zrobiono ich 10 z tym że miała byc kontynuacja, ale po strajku "dokręcili" zakończenie i serial zakończy się na 9 odcinkach, z tym że ten 8 i 9 bedą po 1 godzinie, nadane 3 marca zaraz po sobie. Zgadzam się serial jest super, ale niestety na 70 procent drugiej serii nie będzie(zbyt niska oglądalność) zamiast tego będzie leciał KNIGHT RAIDER na NBC... heheh wyszedł już pilot nawet:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Dzięki peesem za szybką odpowiedz :) Miejmy nadzieje ,że postanowią nakręcić drugi sezon,bo naprawde mało który serial tak mnie wkręcił jak ten.A tego Knight Ridera niech se wsadzą razem z Hasselhofem tam gdzie słońce nie dochodzi :D

ocenił(a) serial na 8
AGENT_47

A zapomniałbym-Potwierdzam-mina Derek'a kiedy widzi jak Cameron tańczy...bezcenne!

ocenił(a) serial na 9
AGENT_47

"Podobało mi się też jak dr Silberman ( to ten który w T2 stał między t-100 a Arnoldem i Sarą w szpitalu psychiatrycznym) opowiada o tym zdarzeniu, spotkaniu dwóch maszyn, i o tym jak Arnie mówi 'choć ze mną jeśli chcesz żyć'" <- jak dla mnie mistrzostwo i sam fakt ze doktorek zobaczyl dowod ;]
Mina Dareka jak Cameron tanczy to mistrzoswo w rzeczy samej, ciekawe co sobie wtedy myslal :D

ocenił(a) serial na 8
Kunio_2

no super scena, bardzo głęboka-że tak się wyrażę, albo Derek się przekonuje że maszyna może mieć coś na rodzaj duszy, albo ma jakieś wspomnienia złe bo ta muzyka taka sama jak w tej piwnicy, bardzo fajnie ukazana scena teżpod względem tego co mówi narrator: "...Jeśli kiedykolwiek się tego nauczą,|/nie będą musiały nas zniszczyć.Będą nami" robi wrażenie...zobaczymy jak się skończy sezon:-)