PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12300
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Co za głupoty

ocenił(a) serial na 2

Zniszczony w pierwszej części T-800 musi się w grobie przewracać. To jak odcinane są kupony od sławy przekracza ludzkie granice, a to jak ludzie się na to łapią, przekracza je jeszcze bardziej. Względnie dobre oceny "Kronik" to zwykłe przyzwolenie na głupotę, które może trwać jeszcze bardzo, bardzo długo.

Liczba głupot w tym serialu jest powalająca, choć i tak nie przebija "Ocalenia". Aż przykro ogladać ten stek bzdur i w ogóle przykro mi się robi, że takie gnioty powstają. Nie zmienia tego nawet dobra realizacja serialu, która teoretycznie stara się przesłonić głuocizne tego czegoś.

http://www.youtube.com/watch?v=68I3j2luW64

Piotrek4

ehh ten serial to dno ehh Arnoldowi żylka pewnie pękła o ile to oglądał

ocenił(a) serial na 10
Corey666

hmmm sam serial w sobie jest dobry ale jezeli ten serial ma byc odniesieniem do filmowych czesci to jest wielka pomylka, sam dalem wysoka ocene temu serialowi tylko dlatego iz traktuje go jako alternatywna kontynuacje T1 i T2 a nie jak w zamiarach tworcow luka pomiedzy T2 i T3, a dlatego iz chociazby w 3 czesci mamy znowu dr Silbermana ktory pracuje jako psycholog policyjny a natomiast w serialu doktorek troche podupadl na umysle i zostal osadzony w wiezieniu albo wariatkowie (niesprecyzowano) za probe zabojstwa agenta czekolady, i jezeli serial bedziemy traktowac jako alternatywe kontynuacji T2 to jest nawet nawet, natomiast nie mozna tez nie wspomniec o bledach w serialu m.in we wszystkich czesciach terminatorow wspomniana podroz w czasie miala taki mankament ze nie mozna bylo zabierac ze soba materialow nieorganicznych dlatego tez zawsze podroznicy w czasie ladowali na waleta, z tego powodu tez Kyle Reese nie zabral ze soba zadnej broni do ochrony Sary a terminatorzy mogli sie przenosic w czasie z powodu tkanki pokrywajacej endoszkielet co "wprowadzilo w blad" wechikul czasu i mogli spokojnie podrozowac, co tlumaczyl w trakcie przesluchania na komisariacie natomiast w KSC Cameron,John i Sara bez problemu przeniesli sie w czasie bedac ubrani oraz Sara miala w reku nuklearny miotacz plazmowy zbudowany przez Cameron (ubranko zniknelo tak samo jak i bron po przejsciu na druga strone) lecz wraz z nimi przeniosl sie leb Crammartiego (wrogiego terminatora) coz swiadomy zabieg tworcow ktorzy liczyli na glupote widza, niezamierzony blad czy moze nasi podroznicy w czasie oraz glowa terminatora (po przejsciu w stanie surowym bez pokrywajacej jej skory) znali jakies czity ? jedna akcja ucieczka z banku i przeniesienie sie 7 czy 8 lat dalej (juz nie pamietam ile dokladnie) i cala masa absurdow ehhh no ale jesli chodzi o serial jego fabule akcje gre aktorow i ogolne wykonanie wiele nowych ciekawostek odnosnie wojny i skynetu oraz sentyment jakim darze cala serie Terminatora daje 9

kibel31

Ten serial nigdy nie miał wypełniać żadnej luki miedzy T2 a T3. Skąd wziąłeś taką informację? Zawsze miał być kontynuacją T2 i alternatywą dla T3 i tym właśnie był.

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

teraz szukalem kolejny raz strony gdzie pierwszy raz czytalem informacje na temat serialu ale niestety nie moglem jej znalezc za to jedyne co znajduje to wlasnie ze KSC jest alternatywa dla buntu maszyn, a poprzedniego posta pisalem opierajac sie wlasnie o info ze strony ktorej juz prawdopodobnie nie ma, chociaz reki nie dam sobie uciac ale cos mi swita ze na poczatku powstania serialu to wlasnie na filmwebie w opisie serialu wlasnie byl on przedstawiony jako wydarzenia pomidzy T2 i T3

ocenił(a) serial na 2
_Anika_

Miał być alternatywą dla T3? To ciekawe. Nie wiedziałem nawet.

Ogólnie to mogli by ten serial zatytułować jakos inaczej np: "Atak robotów", albo "Cyborgs" i zmienić nazwiska bohaterom i wtedy byłby git! Tak to nie jest.

ocenił(a) serial na 7
Piotrek4

Nazwy to żeś wymyślił typowo polskie nazwy dla tzw "Gniotów" jest dobrze jak jest wiec po co psuć....

ocenił(a) serial na 10
_Anika_

Ja również znalazłem na zagranicznej stronie, że miał być wypełnieniem luki między T2 a T3. Ale nie pamiętam już na jakiej. Jednej z głównych jakie wyskakują po napisaniu angielskiej nazwy serialu. Dla mnie serial jest bardzo dobry! Szczególnie 1 sezon i początek 2. Fakt, że w drugim sezonie jest kilka wątków podjętych chyba niepotrzebnych, ale ogólnie serial cud miód i orzeszki. Szkoda, że nie będzie 3 sezonu. Naprawdę! A co do gagów to powiem wam, że nie znalazłem jeszcze serialu w którym ich nie ma.

ocenił(a) serial na 9
kibel31

Jeśli chodzi o ten skok w czasie z 1999r to zapewne jedynym powodem była wygoda. Twórcy musieli by uważać na wiele szczegółów, aby zachować klimat końcówki lat 90tych