PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12299
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Co za kicz ...

ocenił(a) serial na 1

Ten serial to totalna porażka. Kto wychował się na "Termiantorze" i "czuje" opowiedzianą
historię poczuje niesmak po oglądnięciu kilku odcinków tego serialu.
Może nie tak piękna jak Lena Headey, ale "prawdziawą" Sarah Connor jest tylko Linda
Hamilton. Fantastycznie pokazała na ekranie jak z drobnej, słabej kobiety przeobraża się w
twardego wojownika.
Dodatkowo motyw terminatora - nastolatki, w wykonaniu Summer Glau. Nie no proszę,
trzymajcie mnie ... Zakrawa to na parodię sci-fi w stylu "Beverly Hills 90210"
Teraz tylko trzeba czekać na "Terminator: Kroniki młodego Johna Connora" gdzie terminator -
berbeć w pieluszce będzie bronił małego berbecia - Johna w przedszkolu atakowanym przez
terminatory - opiekunki ...

Reasumując:
- dla tych co wychowali się na Terminatorze z `84 - GORRĄCO NIE POLECAM TEGO
SERIALU.
- dla tych co zaczęli przygodę z Terminatorem od tego serialu (myślę tu o młodszych widzach)
polecam zapoznanie się z 1,2 i 3 częścią Terminatora. Przekonacie się, że ten serial to
nieudana próba podjęcia tematu.

ocenił(a) serial na 10
LCobra

ten serial to nie kicz jak go nie lubisz to go nie oglądaj.
jeszcze jedno Summer Glau dobrze grała role Terminatora!!!

ocenił(a) serial na 1
Pitbull_filmweb

Zgodzę, się, że o gustach się nie rozmawia, ale ... wychowałem się na filmie "Terminator (1984)", "Terminator 2 (1991)" i uwierz mi, ww. serial nie umywa się do pierwowzoru. Uważam, że ten serial to kicz i go nie oglądam (prócz pierwszych kilku odcinków). Ale ze względu na prawo do wolności wypowiedzi postanowiłem przestrzec fanów "starego Terminatora", do czego chyba mam prawo, prawda ? :)
No i jeszcze przestrzec "młodych fanów" Terminatora, by nie łykali wszystkiego co im Hollywood pod nos podrzuci :)

ocenił(a) serial na 10
LCobra

Może nie lubisz tego serialu bo nie ma zakończenia może jak bo było to inaczej byś mówił.
Ten serial nie konkuruje z filmami TERMINATOR 1,2,3,4 jesli ci o to chodzi
Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 1
Pitbull_filmweb

Nie spodobał mi się ten serial tylko ze względu na to, że nawiązuje tematem do dzieła, któremu nie dorasta do pięt. I tyle :)
I masz racje, serial nie konkuruje z Terminatorem 1,2,3,4, tylko próbuje rozwijać fabułę... I to właśnie najbardziej mnie zniesmaczyło :)
Również pozdrawiam i życzę miłego wieczoru.

ocenił(a) serial na 10
LCobra

"I masz racje, serial nie konkuruje z Terminatorem 1,2,3,4, tylko próbuje rozwijać fabułę... I to właśnie najbardziej mnie zniesmaczyło :)"

Eeee, zniesmaczyło cię rozwijanie dalszej fabuły? ;P To co, jakby fabuła stała w miejscu, to byłoby lepiej? ;P Nie pojmuję tego trochę... ;P

I o tym, czy serial nie może konkurować z T3 o T4, to bym się kłócił... ;P

ocenił(a) serial na 10
LCobra

o to chodzilo o kontynuacje T2

ocenił(a) serial na 10
LCobra

Witam.szukam tej muzy z filmu Mamut 2006 rok dla kumpla.
http://www.youtube.com/watch?v=bNB9R5lfSfg

LCobra

Nie zgadzam się w zupełności. Myślę, że wersja telewizyjna jest dużo lepsza niż to, co zafundowali nam producenci w trzeciej i czwartej części. Nie mamy narkomana, który z powodu ataku Skynetu przemienił się umięśnionego, zrównoważonego przywódcę. Ludzkość nie dysponuje super zaawansowanym nieracjonalnie wyglądającym sprzętem przez Atakiem (Terminator III), a świat postnuklearny przypomina bardziej to co widzieliśmy we wprowadzeniu pierwszego filmu z 1984 roku (maszyny poruszające się w mroku).

"Może nie tak piękna jak Lena Headey, ale "prawdziawą" Sarah Connor jest tylko Linda
Hamilton. Fantastycznie pokazała na ekranie jak z drobnej, słabej kobiety przeobraża się w
twardego wojownika."
I bynajmniej serialowa Sarah Connor taka jest. Co do aktorki to trudno, aby Linda Hamilton grała teraz Sarę z 1999 roku. Zresztą ma duże mniemanie o sobie i chciała dużą gażę za trzeci film, przez co producenci musieli ją uśmiercić.

"Dodatkowo motyw terminatora - nastolatki, w wykonaniu Summer Glau. Nie no proszę,
trzymajcie mnie ... Zakrawa to na parodię sci-fi w stylu "Beverly Hills 90210""

Wzorowana na ukochanej Johna Connora z przyszłości (na pytanie, dlaczego Connor w przyszłości zadawał się z nastolatką pada w ostatnim odcinku). Nie liczę tego, że łatwiej jest zaufać komuś w swoim wieku niż dorosłej osobie. W przypadku 16-latka fajniej jest być bronionym przez atrakcyjną dziewczynę niż arnolda.

Na samą Summer Glau też nie ma co narzekać, bo dobrze zagrała swoją rolę (pierwsze wrażenie w pilocie nie było dobre, ale potem to wyjaśniono :)

"Teraz tylko trzeba czekać na "Terminator: Kroniki młodego Johna Connora" gdzie terminator -
berbeć w pieluszce będzie bronił małego berbecia - Johna w przedszkolu atakowanym przez
terminatory - opiekunki ... "
Cóż za hipokryzja. Przecież w drugiej części Terminatora mieliśmy klnącego gówniarza. Jak rozumiem dzieciaka można atakować, a nastolatka już nie?

ocenił(a) serial na 5
LCobra

LCobra trudno sie z Tobą nie zgodzić, jednakże totalną porażką bym nie nazwał tego serialu. mocne 5/10 jak dla mnie, głównie dlatego iż traktuje o moim ukochanym uniwersum jakim jest Terminator, ale pare motywów miał naprawde wciągających.

Również wychowałem sie na T1 (mój rówieśnik ;-P ) oraz T2, mało tego, dla mnie te dwa filmy to wręcz religia. Za małolata często piłowałem oba filmy na VHS-ce, a jak dorwałem reżyserską wersje T2 i fun-edit T1 to już wogóle pełnia szczęścia. I powiem Ci, że pisząc "zapoznanie się z 1,2 i 3 częścią Terminatora" zgrzeszyłes ;-) stawiając w jednym rzędzie T1 i T2 z T3 bardzo zbluźniłeś hehehehe :-))

A do obejrzenia serialu nikogo zniechęcac nie zamierzam, mało tego, każdy fan terminatora winien obejrzeć zarówno serial, jaki T3 oraz T4 by móc porównać go do dzieł Camerona i widzieć w nich bezapelacyjną wyższość nad resztą tej stawki ;-)

ocenił(a) serial na 1
hbk06_qbas

hbk06_qbas masz całkowitą rację. I zgadzam się, że T3 nie jest na równi T1 i T2 :) Poniosło mnie po obejrzeniu tego bluźnierczego serialu ;)