Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy w znalezieniu dobrych stronek, gdzie można w łatwy sposób ściągnąć serial Firefly - miłośnicy Summer Glau wiedzą za pewnie o jaki serial chodzi. Próbowałem sam znaleźć dobre źródło, ale jak dotąd nie natrafiłem na dobrą stronę. Zwracam się do was forumowicze o pomoc. Mam nadzieję, że moja prośba nie trafi w pustkę.
Próbowałem z torenta ale ściąganie wszystkich odcinków jest praktycznie niemożliwe.
http://peb.pl/seriale/58815-rapidshare-firefly-2002-2004-a.html
Możesz spróbować stąd... :)
Ja sobie pobrałem Firefly ze stronki co polecił Hostile (link jest powyżej). Jest wersja nawet z lektorem dla tych co nie nie lubią angielskiego.
mam takie pytanie czy pierwszy odcinek firefly to jest moze jednoczesnie film serenity czy to oddzielny odcinek tylko o tym samym tytule? bo film juz mam i nie chcialbym drugi raz pobierac
Wydaje mi się, że to był taki dłuższy odcinek jako pilot. W każdym bądź razie obejrzałem go na samym początku i moim zdaniem pasował jako pierwszy odcinek.
Nie.
"Serenity - The Movie" to oddzielny film do obejrzenia na koniec serialu.
Pierwszy odcinek faktycznie ma tytuł Serenity, lecz to jest pilot serialu.
Na wszelki wypadek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Firefly_(TV_series)
Prawidłowa kolejność:
01x00 Pilot „Serenity”
01x01 The Train Job
01x02 Bushwhacked
01x03 Shindig
01x04 Safe
01x05 Our Mrs. Reynolds
01x06 Jaynestown
01x07 Out of Gas
01x08 Ariel
01x09 War Stories
01x10 Trash
01x11 The Message
01x12 Heart of Gold
01x13 Objects in Space
Serenity The Movie
Ja w tej kolejności oglądałem i chyba tak jest dobrze.
Pozdro.
Serenity The Movie, to skrócona wersja 2 sezonu(który nigdy nie powstał)
serialu Firefly. Aktorstwo w tym serialu dosyć mocno drewniane, ale i tak żałuję, że nie powstały kolejne odcinki.
Co do tej wersji z lektorem zgranej z kanału Sci Fi Polska, to zdecydowanie odradzam. Pana Jacka Kopczyńskiego zdecydowanie bardziej wolę jako Jaskra w grze "Wiedźmin" niż w roli lektora, tłumaczenie jest mocno wypaczone, a sam serial okropnie i bezsensownie ocenzurowany - wycięte zostały wszystkie brutalniejsze sceny, co całkowicie psuje jego odbiór, np. nie ma genialnej sceny, gdy w odcinku "Shindig" kpt. Mal kilkukrotnie dźga mieczem w brzuch Athertona Winga, a finałowa potyczka w "War stories" jest już tak wykastrowana, że nie wiadomo, o co w niej chodzi... :P Wierzcie lub nie, ale ktoś w tej stacji zrobił okropną krzywdę temu serialowi, wprowadzając tak beznadziejną cenzurę... :/
Dziwne, że w ogóle można tak majstrować przy filmach. Wydawało mi się, że bez zgodny reżysera takich rzeczy robić nie wolno. Ciekawe jak jest z licencjami, czy one przewidują możliwość cenzury?
a ja jestem w trakcie zdobywania tego serialu i chciałam zapytać jak dużo w nim Summer,tzn. czy w każdym ep. występuje czy tylko plącze się tam gościnnie?
Jest w każdym epie , czasem więcej czasem mniej , ale i tak niestety mniej niż bym sobie tego życzył ;D
Nie wiem, czy wszyscy zainteresowani wiedzą, więc informuję, że Firefly ruszył właśnie na Sci-Fi. Dwa razy w tygodniu po 2 odcinki.