http://www.wired.com/entertainment/hollywood/magazine/17-04/ff_terminator_friedm an
Nie wiedziałem, że miał raka....myślę, że każdy przeciwnik Kronik powinien to przeczytać...dlatego założyłem nowy temat....
Co oni mają z tymi nerkami? Josh Friedman miał raka nerki, Summer Glau miała infekcje nerki... Artykuł rzeczywiście ciekawy. To może tłumaczyć wprowadzenie postaci tego gościa w muzeum na wózku (nie pamiętam imienia). Również miał w sobie chorobę.
Mocne...
Rak nie wybiera. Polimeraza nie jest nieomylna... Wypowiedź Friedmana dodała nowej głębi jego produkcji...
Nieszczęście, które stało się natchnieniem.
Dla tego pana należy się szczególny szacunek.
Kiedy zacząłem pracować przy Kronikach Sary Connor, studio podsunęło mi główna myśl, miał to być serial którego akcja będzie się działa po wydarzeniach z Terminatora 2, wiec zacząłem się zastanawiać o czym ma być ten serial. Zdałem Sobie sprawę, że głównym motywem które opisze terminatora jest więź między bohaterami.
Ale potrzebowaliśmy pokazać centralną więź, pierwszy Terminator to była historia miłosna Kyla i Sary, drugi opowiadał historie na lini syn John i ojciec Terminator, więc pomyślałem, że rdzeniem mojego serialu będzie DRAMAT RODZINNY, BĘDZIE OPOWIADAŁ O RELACJI MATKA-SYN - KTÓRY BĘDZIE W FAZIE DORASTANIA, ALE JEŚLI JEST MATKA I SYN, POTRZEBNA JEST KOBIETA KTÓRA BĘDZIE PSUŁA RELACJE, DLATEGO STWORZYŁEM TERMINATORA KOBIETĘ
Ale zanim zacząłem na dobre pisać scenariusz, zdiagnozowano u mnie raka nerki, miałem operacje wycięcia guza, i nie mogłem skupić się na pisaniu scenariusza, czułem potworny ból, i miałem kryzys, poszedłem do terapeuty, i powiedziałem...co teraz zrobię. Napiszę pieprzony scenariusz o potwornym robicie..i kogo to będzie obchodzić?
Ale, kiedy się uspokoiłem, zdałem sobie sprawę, ze ten serial jest tak naprawdę o moim życiu, jest o śmiertelności. Pierwsze co napisałem w serialu to było...Umrę, umrę, i Ty też umrzesz..bo śmierć nie daję człowiekowi wyboru...Tym właśnie są terminatorzy, są śmiercią która zmierza, aby nas dopaść...
Ciągle jeżdżę co 6 miesięcy na skan, więc ciągle jestem zagrożony, dużo o tym rozmawialiśmy w naszym pokoju dla scenarzystów, bo wiesz rak jest mutacją komórek, I SZTUCZNĄ INTELIGENCJĄ, TAK JAK SKYNET JEST W PEWNYM SENSIE MUTACJĄ. Bardziej metaforycznie serial jest o przeznaczeniu, czy potrafisz zmienić swoją przyszłość, czy jest to coś w Twym środku, coś nie zmienialnego, zaczerpnąłem ten pomysł z Terminatora 3, Sara ma raka więc przenieśliśmy w czasie naszych bohaterów. Czy Sara przeskoczyła swoją śmierć, czy tylko ją opóźniła. Kiedy Sara robiła ćwiczenia w T2, robiła to aby poprawić swą sylwetkę zewnętrzną, ale pomyślałem, że było by też interesujące, aby zrobiła to samo dla swego wnętrza. Ona ma swoją osobistą apokalipsę tam w przyszłości - czy może tak się wyćwiczyć, i nabrać tyle witamin, aby widmo tej przyszłości od niej odeszło?
DLA MNIE JEST TO SERIAL O TYM, CO ROBISZ ZE SWOIM ŻYCIEM W OBLICZU NIECHYBNEJ ŚMIERCI...TAK MYŚLĘ, ŻE TO JEST GŁÓWNE PRZESŁANIE SERIALU, W PRAWDZIE TO TERMINATOR, I JEST TROCHĘ PAPKOWATY, I NIEKTÓRZY TWIERDZĄ, ŻE JEGO CZAS PRZEMINĄŁ. ALE MYŚLĘ, ŻE MOŻECIE ZNALEŹĆ SIEBIE W TYM SERIALU. JA DEFINITYWNIE SIEBIE W NIM ZNALAZŁEM
Tłumaczenie na szybko, więc sorry za błędy i nieścisłości...
http://io9.com/5202448/josh-friedman-talks-the-philosophy-of-sarah-connor
Kolejny nowy, bardzo dobry wywiad....postaram się go przetłumaczyć w niedługim czasie:-)
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=20747
Wywiad o finale sezonu.
Dla odmiany ciekawy wywiad z Austinem Greenem, wyjaśnia dużo pytań pozostałych po 2 sezonie, i daję nadzieję na trzeci...
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=20811
Czy wiesz coś na temat sezonu 3? Czy coś słyszałeś na ten temat?
Nie! Nikt jeszcze nic nie słyszał. Słyszałem dużo spekulacji, wiesz, ludzie mówią, że serial nigdy już nie wróci, ale tak samo myśleliśmy już po pierwszym sezonie. Myśleliśmy tak po połowie drugiego sezonu, zanim jeszcze doczekaliśmy się pozostałych 9 odcinków. Myślę, że serial wywalczył Sobie kontynuację, i myślę, że jeszcze nie skończyliśmy. Myślę, że Fox niekoniczne skończył z tym serialem. Oni naprawdę są zadowoleni z tego serialu. CHODZI TYLKO O TO, ŻE TAKI SERIAL MA BARDZO SPECYFICZNĄ GRUPĘ ODBIORCÓW, TO BARDZO INTELIGENTNY SERIAL, I DLA TYCH KTÓRZY NIE OGLĄDAJĄ GO CO TYDZIEŃ, MOZĘ OKAZAĆ SIĘ TRUDNY DO ZROZUMIENIA. Josh nie chce aby serial stał się głupszy, dla tych którzy go nie łapią, dlatego oni nie mogą włączyć serial w każdym momencie, i wiedzieć o co chodzi. I to jest trudne, wiesz serial jest bardzo unikalny pod tym względem, mam na myśli to, ze serial jest niebywale poważny i inteligentny.
Reszta później:-)
Wszystko jasne.
Serial nie jest przeciętny, jest dla specjalnej grupy odbiorców, nie jest dla każdego.
Nie ma tu czegoś takiego, że jedziesz na wczasy i potem wracasz a akcja idzie tak, że niczego nie straciłeś.
Tu jest sedno.
S3 musi trzymać poziom poprzednich, ba nawet być lepszy, bo ta grupa, która na niego liczy nie może się zawieść.
Lepiej poczekać te 6 miesięcy, zobaczyć opinie reakcje odnośnie poprzednich sezonów, a potem T4 i zrobić mądry krok.
Też chcę, aby była kontynuacja, ale nie chcę oglądać kolejnego gówna.