PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Tak to niestety a może stety koniec serialu.
Ale od początku , kiedy pierwszy raz słyszałem w 2007 roku o planach realizacji kultowego filmu w postaci serialu TV byłem mówiac szczerze lekko zszokowany , zaraz pózniej pojawiła się jeszcze informacja o przeniesieniu na mały ekran STAR WARS.No i miałem na co czekac , ten pierwszy wreszcie się pojawił ten drugi no cóż ....
No i co : pierwszy odcinek był całkiem niezły , dużo ( może zbyt dużo akcji) napięcie i emocje zapowiadały coś naprawdę niezłego, aktorzy też się spisali.Chociaż pomysł z przeniesieniem w przyszłośc i to w taki sposób ...ale to mały błąd. Następnie było niestety coraz gorzej bohaterowie gubią się a my się nudzimy.Wyszła wersja Elektronicznego Mordercy dla najmłodszych. Po pierwszej serii myślałem że to wszystko wina 'wielkiego ' strajku scenarzystów w USA no i dałem jeszcze jedną szanse choc nie wytrzymał konkurencji z takimi serialami jak LOST, Prison Break i Heroes a także debiut House.
Początek drugiej serii zapowiadał się naprawdę dobrze niezły pierwszy odcinek i trzymające poziom następne.
Od razu jednak powiem że nie jestem fanem tego serialu ... nie fanem to może zbyt mocne słowo ale oglądałem ka zdy kolejny odcinek choc bz wypieków na twarzy i choc kolejne serie ulubionych seriali powoli spadaja w dół to jednak Terminator niedał rady się do nich wedrzec. Kazdy kolejny odcinek był coraz gorszy i tylko nieliczne prezentowały w miarę udany poziom. A zakończenie . Tak naprawde to nie było zakończenia, nie serialu a raczej sezonu . Twórcy po prostu mieli i nadal maja nadzieje że może fani uratują serial ale chyba nic z tego.
Podzieli on miejsce jednak z takimi niewypałami jak Jericho , Mortal Kombat Conquest , Cień Anioła i inne które nie doczekały się wyjaśnień.
I choc na początku myślałem że będzie to niezły wstęp do Buntu maszyn a pózniej do Ocalenia to serial ma mało wspólnego z Terminatorem jakiego znamy mimo to chyba będę tęsknił ale nie tak bardzo jak po zakończeniu Prison Break czy pewnie w przyszłym roku Lost.

No i wreszcie moja subiektywna ocena: w skali od 1 do 6

I seria 3,7
II seria 3,7

Całośc 3,7

P.S. Niby dobrze ale jednak mało

ocenił(a) serial na 8
patryks83

A mi się podoba, że poza uniwersum nie ma ten serial nic wspólnego z terminatorami Camerona, Friedman zrobił swoją wizję, udanie...i mniej udanie w niektórych epizodach...serial w zamyśle to DRAMAT RODZINNY i z tego się wywiązał.
Pierwszy sezon cukierkowo-lukrowy, ale znośny, drugi poważny i do 11 odcinka arcy ciekawy, potem scenarzyści mieli złe dni, i obudzili się na odcinku 17, od tego epizodu znów było lepiej niż dobrze. Jest parę fantastycznych odcinków w sezonie drugim, pilot, odcinek 3 i 4, oraz 8 i 19, 21...z czego uważam pilota, i odcinek ósmy za najlepsze w całym sezonie, niestety kontynuacji nie będzie, szkoda...bo serial można kochać bądź nienawidzić, mi się strasznie podobał, Tobie mniej, różne gusta, taki świat:-)
Kroniki wbrew wszystkiemu mają swój klimat, mają coś co urzeka i karze oglądać dalej...
Na końcu dodam, że Twoja ocena jest adekwatna do tego jaki był serial, ja sercem dałem 9/10 bo to jedyny serial jaki oglądałem, ale jeśli miał bym oceniać szczerze to dostał by tylko 7/10, i by to była naciągnięta ocena za soundtrack, Dillahunta, Manson i Austina Greena...

peesem

Tak ale ty jesteś fanem serialu i chocby aktorzy ganiali z salami po ulicach a terminatorzy zaczeli parzyc herbatkę w You Can Dance ty zawsze będziesz bronił serialu.
I mimo zakończenia go nadal będziesz odwiedzał tę stronę a dlamnie to już definitywnie Koniec.

ocenił(a) serial na 8
patryks83

No to miło było poznać, mam nadzieję, że już na Siebie nie wpadniemy...krzyż na drogę...NARA:-)

PS Kocham uniwersum terminatora, dlatego serial mi tak przypasował, bo z reguły nie oglądam żadnych.

ocenił(a) serial na 8
patryks83

Mi serial bardzo się podobał pomimo kilku słabych odcinków dawał radę, i przyznam się, że od czasów kultowych serialów takich jak Drużyna A, czy McGuiver z taką pasją i zainteresowaniem nie oglądałem żadnego serialu.
Jak dla mnie serial dostanie 10/10 nie każdy musi się zgadzać różne gusta i o to chodzi.