[2 drobne spoilery]
Jak wiadomo w ostatnich 9 odcinkach, któraś z głównych postaci zginie. Jak myślicie, kto zostanie zlikwidowany przez reżyserów? Jeśli ma już nie być 3 serii to myślę, że będzie to Sara ale jeśli tak to na pewno w ostatnim odcinku.
Wiadomo też, że Cameron znowu przestanie poprawnie funkcjonować oraz, jeśli mnie pamięć nie myli, ponownie straci chipa z głowy. Tak się chwilę zastanawiałem i myślę, że to wszystko najlepiej układa się tylko w jednym kierunku. Dramatycznym nieco. Skoro Cameron przestanie poprawnie funkcjonować będzie to oznaczało, że stanie się zła. Może rodzina Connorów tego nawet nie zauważy. Cameron ich oszuka, że wszystko z nią OK. John w którymś momencie wyciągnie jej znowu chipa by podłączyć go do jakiejś sygnalizacji świetlnej albo, co bardziej prawdpodobne, do innego systemu. Cameron wtedy zdradzi i stanie się nowym Skynetem. Turek natomiast nadal sądzę, że nie stanie się zły o ile tylko Ruda nie namiesza. Wnioskując po tym, iż opiekuje się dzieckiem, szuka i namawia ludzi by go wychowywali, a nawet uczyli 10 Przykazań Bożych prawdopodobnie nie zrobi nic złego. Mimo wszystko dojdzie do Dnia Sądu z tym, że wszystko będzie inaczej (w końcu inna linia czasu).
Tak więc w mojej wersji 3 serii na pewno będzie. Inaczej serial musiałby nosić inny tytuł. Skoro Sary już nie będzie to na pewno nie zrobi, żadnej kroniki.
To w sumie bardzo prawdopodobne, choć osobiście byłoby mi conajmniej nieprzyjemnie, jeżeli serial miałby sie definitywnie zakończyć taką sytuacją - zła Cameron.
Jeśli założyć, że serial określany jest często właśnie jako dramat, to Cameron (którą reżyserzy z każdym odcinkiem robią coraz ważniejszą postacią i to w zasadzie ona nakręca akcje), może coś pokombinować, typu rozsianie Skyneta po sieci, likwidacja Sary, Dereka albo coś... i ostatecznie, zapewne John, bedzie musiał ją... ała!!!
P.S. w moim wyobrażeniu Cameron może przestać poprawnie funkcjonować z winy Jesse, która bedzie chciała ją unieszkodliwić.
Przeszukując fora internetowe przypadkiem natrafiłem na spoilery końca sezonu Kroniki, Opisał je Dekker na swej stronie czy pamiętniku..
Spojlery!!!
A więc w ostatnich odcinkach drugiego sezonu zginie Charley Dixon, John zabije Jessie i zostanie na końcu sezonu samotny, nie będzie już miał żadnych kobiet bo jedna zginie, druga go zdradzi a trzecia opuści...
Hmmm interesujące, szczególnie z tymi kobietami w serialu...
Link do strony i video:
http://community.livejournal.com/dekker_daily/161105.html
Jedna zginie czyli innymi słowy odejdzie. Druga zdradzi czyli w sumie też odejdzie w ten czy inny sposób, trzecia opuści czyli też odejdzie :P No to banda się rozejdzie.
Wiadomo już czy będzie 3 seria czy ciąg dalszy drugiej? Bo nie wiem w końcu jak to jest. Z tego co pamiętam, to w 2x13 blondyna się podcieła. Jeśli chodzi o kogoś innego to myślę, że Derek będzie musiał się jakoś poświęcic ratując resztę, bo tak w sumie to teraz nie ma żadnej konkretnej misji do wykonania, stał się takim wsparciem dla Sary i tyle. Co do Cameron to wątpię że ją uśmiercą bo na niej opiera się cały serial(przynajmniej dla mnie).
Trójca nietykalna to: John, Sara, Cameron.
Od 13 lutego będzie dalszy ciąg 3 serii. Zostało 9 odcinków. Ja zaś się zastanawiam czy właśnie nie minął czas aby FOX zamówił 3 serię. Tutaj http://www.filmweb.pl/Fox+zamawia+siedem+nowych+seriali,News,id=48806 pisze jakie seriale zostały zamówione lecz nie ma wśród nich Kronik.
Dlatego nie ma, bo to piloty nowych seriali zamówione przez FOXa.
Trzeba czekac na jakieś newsy i trzymac kciuki.
PS."Od 13 lutego będzie dalszy ciąg 3 serii. Zostało 9 odcinków"
Chodziło Ci o drugą zapewne.
odnośnie misji to tam w "piwnicy" mają jeszcze kilka śladów namazanych, co do "trójki nietykalnych" popieram
heh, video ze strony
http://community.livejournal.com/dekker_daily/161105.html
zostało zdjęte,
czyli Dekker powiedział za dużo lub jego agent stwierdzil ze gadanie lekko podchmielonym i z kolorową twarzą nie jest zbyt dobre :P
anyway - z videa wiemy:
--- SPOILER ----
- john bedzie sam na koniec serii
- spośród Riley, Cameron, Sarah - jedna umrze, jedna zdradzi a jedna odejdzie (nie pamietam w jakij kolejnosci bylo to dokaldnie wymienione)
- John bedzie walczyl z czlonkiem ruchu oporu z przyszlosci i zabije Jesse
- Charley Dixon zginie
--- KONIEC SPOILERA ---
Albo skoro był podchmielony powiedział to, żeby mieć ubaw czytając potem burze dyskusji na forach :) Przyjdą kolejne odcinki to zobaczymy na ile jest to prawdą co powiedział. Jeden z użytkowników udostępniających również te filmy dostał taką wiadomość:
---
Dekker Daily
Hi there. I'm Jeck of Dekker Daily and that Thomas Dekker video is my video.
Would you please take it down?
FOX has asked me to take my video down and much as I would love to keep that there, I can't do it.
Please take this down before Fox themselves ask you. It's not fun, trust me.
---
Tak więc prawdopodobnie to FOX nakazał usunięcie filmików.
A tutaj jeszcze jedna odpowiedź od Dekker Daily na pytanie tegoż użytkownika:
---
First let me say this: This is my video and you shouldn't have copied it and posted it without my permission.
Second, the only thing Thomas told me was that Fox was concerned about it spreading too fast.
Please take it down. And if you want to keep a copy of it for your personal use for yourself, I will let you. But do not post it anywhere. That video is my property and the property of Dekker Daily. I would appreciate it if you could take it down as soon as possible.
Thank you.
Jeck
---
Czyli być może nie powiedział dla ubawu tylko zbyt wcześnie i FOX miał wąty.
obstawialabym ze wszystkie te spojlrey mialy byc rzeczywiście ujawnione - tylko moze nie wszystkie na raz - a jakos w odstepach czasowych, co by podgzewac atmosfere... a tak pijany Dekker chcial ainponowac pary dziewczynom i powiedzial troche za duzo i sie w FOX wkurzyli...
Trzy kobiety Johna...
1) Sara - matka, fanatycznie dąży do jego ochrony świadoma roli jaką będzie on pełnił, nigdy nie zdradzi ani nie odejdzie, więc umrze.
2) Riley - kocha lub nie, sterowana i zastraszana przez Jesse, więc zdradzi.
3) Cameron - na pytanie Sary czy musi słuchać Johna odpowiedziała, że tak, ale nie tego Johna którym jest on jeszcze teraz. Więc sądze, że musi zapewnić mu ochrone, aż ten "dojrzeje" do roli. Gdy uzna, że misja jest wykonana będzie musiała odejść.
(wiemy jak odchodzą terminatory, więc ona też bedzie musiała się spalić, aby nie przespieszyć ewolucji technologicznej itd....)
I teraz scenka (wytwór mojego zrytego umysłu) która w moim mniemaniu dołączyłaby ten serial do kanonu niezapomnianych produkcji.
Odcinek ostatni, a raczej przedostatni.
Niema Sary ani Riley, John ostatecznie zostaje "na polu walki" z Cameron. Ona oświadcza, że musi z wiadomych celów zostać zlikwidowana, on jednak prosi aby tego nie robiła. Wiemy jednak, że w ważnych sprawach czasem go okłamuje, dlatego Cameron zgadza się z nim, planując zupełnie coś innego...
...i teraz...
Cameron w mogile z pustaków, obsypana termitem podpala się flarą, w ostatniej chwili wpada John, ale już za późno, w tym momencie po policzku Cameron przemyka łza, bo okazuje się, że po raz pierwszy poczuła i co ważniejsze zrozumiała, typowe dla ludzi uczucie, smutku...
czlowieku alez ty pesymistyczny :P egzaminu wlasnie nie zaliczyles czy cos... ;) a gdzie miejsce na 3 sezon ?
luzik, może troche mnie poniosło ;)
oczywiście czekam na 3 sezon...
P.S. a wcześniejszy post to faktycznie najbardziej pesymistyczna opcja zakończenia.
Na tej stronie:
http://ausiellofiles.ew.com/2009/01/ask-ausiello--2.html#more
można znaleźć kilka dodatkowych szegółów, który z głównych bohaterów zginie.
"Okay, here are three hints: The character is female, she has close ties to John, and she's an out and proud Aushole (and I have video evidence confirming as much)."
Czyli jest to kobieta w bliskiej więzi z Johnem i jest "an out and proud Aushole" z czego rozumiem tylko "proud" czyli wulgarny (?). Nie wiem czy to Ausiello to wiarygodne źródło.
Ausiello to koles ktory prowadzi dosc popularny w USA serwis dot. seriali w tv, serwis jest gł. internetowy, ale jest tzw. Ausiello -TV - czyli kolo robi wywiady z aktorami itp i publukuje to na stronie. Serwis to gl. spoilery.
Anyway - jest to dosc wiarygodne zrodlo.
"an out and proud Aushole"
proud - chyba raczej dumny, wyniosly to znaczy, a nie wulgarny
Aushole - tu w tym znaczeniu chodzi chyba o kogosc kto lubi spoilerowac
wychodzi dumny spoilerowiec... ale calosc tez ma malo sensu dla mnie i nie do konca rozumiem.
Dzięki za wyjaśnienie. Co do 'proud' to miałem pisać 'dumny'. Myślałem, że Ausiello zrobił literówkę i zamiast 'Asshole' napisał 'Aushole' więc sprawdzam dokładne znaczenie 'Asshole' na megaslownik.pl i tam pisało, że słowo należy do kategorii 'wulgarny' i z tego widocznie moja pomyłka :)
Pewne jest że Railey zginie co mnie cieszy. Chyba najbardziej drażniąca postać w serialu. Jak już było wcześniej napisane Sarah, John i Cameron są nietykalni. Reszta może iśc do piachu i zostanie zastąpiona innymi postaciami drugoplanowymi, obecne niekiedy są swoistymi zapychaczami czasu...
ps. Szukałem jakiegos typowego forum o świecie Terminatora, że takiegonie znalazłem to założyłem. Nowe naraziej ale sie rozwinie, zapraszam- http://www.terminator.pun.pl
najbardziej drażniąca to jest Jesse,niech ją Derek w końcu zastrzeli,a Riley zaczynałam ostatnio nawet lubić,ale nie będę po niej płakać,ale jeśli na 2 serii sie skończy to faktycznie pewnie zginie Sara,chociaż miejmy nadzieję że będzie jeszcze 3,myślę że gdyby nie mieli planów do dekker po pijaku coś by powiedział ;-)
Dekker to dupek...na pytanie dlaczego Bale gra Connora w Salvation a nie on, odpowiedział.....cytuje...."because Bale fuck more people then I" ŻENADA!!!
Myślę, że przez trochę sławy mu nieco odbija. IMO jest zbyt pewny siebie. Zresztą to jego życie, niech robi z nim co chce. Jak kiedyś dostanie od niego jakiegoś kopniaka to się nauczy, a jak nie to trudno. Dlaczego na wszystkich wywiadach tak chrypie?
obejrzałam ostatnio parę wywiadów z Dekkerem i też właśnie doszłam do wniosku że sława uderzyła mu do głowy,wcześniej grywał drugoplanowe rólki w serialach a teraz jest idolem nastolatek,i gwiazdą serialu (no i przyszłym przywódcą świata;-))może trochę mu odbiło
jasne, trzepnął troche kasy, sława, no i sami widzicie...
Fox może kazał usunąć video z nim, nie z powodu co nagadał, tylko jaką reklame zrobił serialowi?!
Czymś takim to tylko wzbogacił rzeszę przeciwników serialu, smark jeden :P
No to już wiadomo na 92,8% (:P), że Cameron zginie. Tak przynajmniej wynika z ostatniego wywiadu. Podobno zakończenie ma być szukojące i trochę smutne. We wszystkich 9 odcinkach będzie o wiele więcej strzelanin niż w pierwszej połowie serii. Jeśli skończy się to tak jak myślę i ni będzie 3 serii to cały serial będzie jak książka napisana do połowy.
Nie dostaną 3 sezonu, Friedman już o tym wie, dlatego tak kończy...ale gdzieś też czytałem, że Summer Glau nie chce już grać w Kronikach i nawet jakby sezon 3 powstał to bez niej...niestety nie mam źródła...
W wywiadzie pisze, że Friedman ma duże nadzieje na 3 serię ale zdaje sobie sprawę, że może jej nie być. W 3 serii chciałby wprowadzić nową postać - inżyniera, który skonstruował wehikuł czasu w banku. Chciałby również nawiązać do odcinka "Allison from Palmdale" dzięki postaci z przyszłości, która wie co nie co o Cameron.
Co do Glau to też nie podam źródła niestety ale czytałem, że chciałaby się zajmować bardziej tańcem i być może śpiewaniem. Jej kolejnym projektem ma być The Serving Girl Jossa Whedon. To chyba coś związane z baletem. Czytałem też plotki jakoby miała wystąpić w Dollhouse. Więc całkiem możliwe, że porzuci serial. Jeśli powstałaby 3 seria Kronik to jej brak w serialu nie musi oznaczać końca Cameron. Może ocaleć jej chip, który można podłączyć do komputera tylko jaki byłby wtedy z niej pożytek?
Rany, bez Cam "Kroniki..." nie będą już tym samym. Ja uważam, że będą dwie wersje ostatniego odcinka (coś takiego miało chyba miejsce przy okazji "Herosów"). Jeden kończący serial, a drugi kończący sezon. Wszystko będzie zależeć od twórców i ich (?) decyzji. Pamiętajmy jednak o T4 i $$$.
Pomimo, że uwielbiam Summer w roli Cameron, to niestety rozumiem dlaczego może chcieć skończyć z tym serialem.
Aktorzy nie zawsze chcą być kojarzeni tylko po zagranych rolach... Wiadomo, że Summer jak dotąd znana jest głównie jako conajmniej niestabilna emocjonalnie River Tam oraz robot Cameron...
Poza tym ma ogromny sentyment do tańca i niema na to rady!!!
...oczywiście oczekuję trzeciego sezonu gdzie zobaczymy Summer...
P.S. jeśli ocaleje jej chip to można go wpakować choćby do Cromartiego... ale myśle, że to już nie będzie to samo :D
"P.S. jeśli ocaleje jej chip to można go wpakować choćby do Cromartiego... ale myśle, że to już nie będzie to samo :D"
Albo do takiego bydlaczka jak t-600 :)
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=52531
I teraz takiego coś może też powie "I love you John" xD
Hmmm a więc nie jest aż tak tragicznie z tymi Kronikami...
http://tvbythenumbers.com/2009/01/30/foxs-terminator-sarah-connor-chronicles-hop es-for-a-ratings-miracle-on-fridays/11815
pod tym linkiem są seriale z Foxa które będą anulowane, te które mają szanse na kontynuacje i te które na pewno będą kontynuowane, Kroniki są w tych drugich i wszystko zależy od oglądalności!
Oczywiście to tylko nieoficjalne typowania...
I jeszcze jeden bardzo ciekawy link do wywiadu z Friedmanem, w których tłumaczy, że sezon skończy się satysfakcjonująco dla fanów i zrobią furtkę do 3 sezonu...
http://scifiwire.com/2009/02/sarah-connor-chronicles-sets-up-cliffhanger.php
Czyli słowa opisujące zakończenie: zaskakujący, trochę smutny, satysfakcjonujący.
Na razie chyba tyle pojawiło się ich w wywiadach. Te wywiady pojawiły się jak grzyby po deszczu.
zaskakujacy / satysfakcjonujacy / smutny - czy to sie wszystko troche nie wyklucza? jezeli smutny i zaskakujacy to smierc cameron - to na pewno nie bedzie to satysfakcjonujace ...
W poszukiwaniu informacji na temat Kronik Sary Connor trafiłem na Wasze forum. Nie wydaje mi się żeby Summer Glau chciała odejść z serialu, ponieważ miała kiedyś kontuzję która zmusiła ją odwieszenia baletek na wieszak. Tak przy najmniej znalazłem w Wikipedii, poniżej link:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Summer_Glau
Wszystko zależy od niej samej i od twórców serialu, czy będą chcieli kontynuować kolejny sezon???
Szukałem 2 serii "Kronik..." na DVD, ale póki co dostępny jest tylko sezon pierwszy.
Mam nadzieję że mimo wszystko powstanie 3 sezon a kto wie może i 4 i 5 ???
wszystko zalezy od oglodlnosci w USA, musi wzrosnac o jakis 1mln widzow w przedziale 18-49 - my tu w Polsce nic nie mozemy zrobic, wszytko zalezy od widzow w ameryce...
możemy, możemy....pierwszy krok zrobiło AXN i TVP kupując 1 i teraz przez AXN drugi sezon, choć uważam, że tłumaczenie AXNa to skandal i żenada, to jednak kupili Kroniki i FOX dostał za to dużą kasę, serial sprzedał się bardzo dobrze na całym świecie, leci nawet w Chinach i Japoni...
Po drugie, FOX od jakiegoś czasu patrzy na wyniki pobieralności z sieci(i to nie tylko w USA), pierwszy sezon Kronik był na 3 miejscu exeqwo z House, pierwszy był Dexter i Prison więc nie było źle i chyba nie jest w drugim sezonie bo Kroniki cieszą się dużą sympatią, a i nie wystarczy milion, żeby oglądalnośc była na stałym poziomie ok. 8 mln na odcinek to już będzie super.
8mln za odcinek w przedziele 18-49 (a tylko na ten przedzial patrzy FOX - bo na ten przedzial patrza reklamodawcy) to nawet House nie ma - obecnie ma ok 5-6 mln. Kroniki maja ok 2,7 mln za odcinek, srednia dla FOX'a to ok 3,5 mln widzow - wiec jezeli Kroniki beda ponad srednia to dla FOX'a bedzie oznaczac ze serialu nie zdjemuja.
FOX jest stacja ktora nadaje tylko kilka godzin dziennie na cale USA i zyje z reklam, nie jest stacja w kablowce i w zwiaku z tym nie ma zadnych przychodow z tego tytulu - dlatego tez tak istotna jest ogladalnosc w najlepszym dla rekalmodawcow przedziale 18-49.
Ilosc sciagan serialu mowi tworcom jedynie ze serial jest popularny takze za granica lub ze termin nadawania jest zly - jednakze chociazby Kroniki byly i na pierwszym miejscy w takim rankingu nie daje to dochodow FOXowi = nie ma duzego znaczenia.... choc jakis tam wplyw ma.
Ilosc "zakupien" do innych stacji daje kase Foxowi - ale nie jestem pewna czy wiekszej kasy nie kosi na tym producent - czyli WB (Warner Bros). WB moze ponaciskac na FOXa - ale ostateczna decyzja zalezy od FOXa - chyba ze WB sprzeda serial innej stacji.
FOX wie ze serial ma ogromna publicznosc takze za ganica i wierna w USA, dlatego daje serialowi szanse na wybicie sie w ostatnich 9 ep. serii (ktorch podbno takze mialo nie byc - plotka glosila po paru pierwszych odcinkach 2 seoznu) - i wiadomo (i mowi sie o tym wprost) ze to czy 3 seozon bedzie zalezy od wynikow ogladalnosci tych 9 ostatnich ep. seoznu 2.
Kroniki maja 2,7 mln widzów na odcinek? Coś mało jak na tak duży kraj. W Polsce bodajże taka oglądalność była na TVP. Pilot chyba ok. 3,2 mln widzów miał. Na terminatorwiki.fox.com często podawali ilość widzów na 5 mln z groszami. No chyba, że to była ogólna liczba widzów.
Nie mylisz się, kolega powyżej podał wyniki oglądalności w przedziale wieku 18-49 i tam faktycznie średnio jest 2,7, a ogólna oglądalność we wszystkich kategoriach wiekowych to 5,5-6 mln na odcinek...
Oj przepraszam najmocniej, nie zauważyłem nad czym ubolewam....jakby to powiedziała Cameron..."Ohh my bad":-)