PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Czy ktoś wie kiedy będzie ten serial na antenie Polsatu lub na Tv4 bo chciałbym go bardzo obejrzeć. Podobały mi się filmy o terminatorze i dlatego chciałbym je obejrzeć.Piszcie.

CinemaMen

nawet nie czekaj serial jest do bani powarznie

ocenił(a) serial na 10
patryks83

Pierwsze 5 odcinków jest nieciekawe, ale pozostałe są naprawdę dobre :)

ocenił(a) serial na 8
LukC

Hehehe w polskiej Tv tego nigdy nie zobaczysz, za nowy, za krótki sezon, nie sądzę abyś zobaczył to w polskiej telewizji, ściągnij sobie z torrentów:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Więc co powiesz o serialu ZŁODZIEJ z 2006 roku, który odcinków ma zaledwie kilka (sześć - planowano więcej), a został wyemitowany przez Polsat?

ocenił(a) serial na 8
NYPD

tak, ale teraz mamy 2008 więc po 2 latach się pojawił, więc na Kroniki też poczekamy, jeśli w ogóle będą:-)

CinemaMen

Nie trać czasu na to badziewie;) Już lepiej sobie obejrzeć Prison Break'a xD Tak samo głupie, a przynajmniej nie kaleczy legendarnej serii...

ocenił(a) serial na 8
Omomierz

JA rozumiem "toopera" on musi mieć dialogi jak Almodovara , realizm jak w filmach dokumentalnych i romantyzm jak w M jak miłość . Człowieku weż sie walnij gumowym młotkiem to jest serial akcji ( do tego SF ) a anie ambitne kino undergroundowe gdzie film polega na tym że kolo wywala się na ziemie , patrzy w chmury i cały film to jego filozoficzne przemyślenia . Dla mnie serial jest ok , mocna 4 mogło być więcej scen w przyszłości ale od czego jest 2 sezon

ocenił(a) serial na 8
Marcellus1

Brawo Marcellus z takimi jak ten gość nie warto dyskutować:-) dla mnie Kroniki Sary Connor też są ok, mogło by być jeszcze lepiej gdyby w 9 odcinku była jakaś walka między Cameron a Cromartiem, ale na pewno w drugim sezonie to zobaczymy. Bardzo fajna scena kiedy John spotyka swojego ojca, naprawdę dobrze pomyślana scena, a i rozwalenie oddziału FBI przez złego terminatora, wogle kreacje złych cyborgów mi się bardzo podobały. Twórcy pozostawili wiele pytań do wyjaśnienia na drugi sezon, mam nadzieję że, zobaczymy go bardzo szybko:-))))

Marcellus1

Nie, dla mnie serial musi się trzymać całości. Terminator w reżyserii Camerona był również filmem S-F, a jakoś jest dla mnie jednym z najlepszych filmów wszechczasów. Cameron potrafił stworzyć klimat postnuklearnego świata oraz napięcia, które w widzu wzbudzał nieuchronnie zbliżający się dzień sądu. Co mamy w 'Kronikach Sary Connor'? Kobiętę, która z bezlitosnej dla twórców Skynetu stała się wrażliwa, jak ludzie oglądający M jak miłość(btw. rozumiem, że to oglądasz i w tym twój problem? Nie martw się, każdy kiedyś mądrzeje;]) i nie potrafi zabić kolesia, co w zasadzie skróciłoby sezon o jakieś 3 odcinki i teraz nie byłoby problemu ze znalezieniem Turka. Co się stało z Johnem? Chłopak o ciętym jęzorze z charakterem stał się 16 letnim frajerem, którzy martwi się, że mamusia zapomni o jego urodzinach...

Już sam odcinek 1 był totalnym kretynizmem. W Terminatorze I Reese tłumaczy, że przez maszynę czasu nie mogą przejść żadne metalowe i złożone przedmioty - dlatego ludzie po podróży w czasie są nadzy. I co mamy w odcinku 1? Głowa Terminatora bez problemu przelatuje sobię przez maszynę czasu...

Wybacz koleś, ale zamknij się już, bo starasz pokazać swoją zajebistą ironię i umiejętność dogryzania innym, a tak naprawdę jesteś frajerem, któremu można wcisnąć byle gówno i od razu się stanie jego wyznawcą. Jesteś po prostu żałosny i w dodatku śmieszny, bo starasz się udawać kogoś kim nie jesteś - osobę o ponadprzeciętnej inteligencji.

ocenił(a) serial na 8
Omomierz

Widzisz smyku w przeciwieństwie do ciebie ja robie właśnie doktorat z historii na UW i nie musze "błyszczeć sztuczna inteligencją w przeciwieństwie do tych których motto brzmi : Po co mi mózg mam dres YES !

A co do serialu : Żaden serial nigdy nie dorówna filmowi bazowemu ale zawsze może wnieść wiele ciekawych wątków do świata filmu . Tak jest i teraz . Serial jest ciekawy dlatego uważam że każdy fan terminatora i nie tylko powinien sie znim zapozanać .

I powtażam jeszcze raz: Serial jest tylko dodatkiem do filmów i nie ma ich zastapić tylko rozszeżyć fabułe.