PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12299
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Jak to jest, że zawsze jak robią serial "do filmu" to rządzi się on zupełnie innymi prawami? Dlaczego zawsze muszą nawymyślać 1000 głupot i sprzeczności? A my się śmiejemy z mitologii greckiej, że ona jest tak pokomplikowana i jeden mit ma tysiące wersji.
Serial nie wnosi nic ciekawego - jak rozumiem wielu ludziom nie podobała się trójka, dlatego pewnie go zrobili. A mi się podobała. Cały film rewelacyjny nie był, klimatu nie było z poprzednich, ale dwa duże plusy: dali wreszcie odpocząć Sarze Connor, nie ma jej tam w ogóle, no i zakończenie jest dosyć zaskakujące. Ja się dałem nabrać, że uda im się powstrzymać Skynet.
A serial - tragedia! Jedynka - uciekała Sara przed terminatorem, pomaga jej gościu, który zostaje ojcem Johnna - gdyby maszyny nie wysłały terminatora, nigdy nie byłoby Johnna! Majstersztyk! Dwójka - ucieka John, na ironię pomaga mu terminator. Kończy się zniszczeniem Skynetu. Nie ma już tutaj może takiego dramatu ale jest bardzo fajna.
Jeśli w tym momencie przekreślimy trójkę i na jej miejsce wstawiamy serial to co mamy nowego? Znowu uciekają przed blaszakiem. Znowu chcą zniszczyć Skynet. Takie powielanie wątków - to są odgrzewane kotlety.
Jeśli serial skończy się tym, że im się nie udaje - czym to się różni od trójki? Jeśli im się uda - jak się ma to do reszty i do mającej powstać nowej trylogii. Bo szczerze wątpię, aby twórcy mogli wymyślić jakieś inne sensowne i ciekawe zakończenie.

Lepiej gdyby ten serial w ogóle nie powstawał dalej. Na marginesie - Sarah mogłaby być starszą siostrą Johna a nie matką.

ocenił(a) serial na 8
zof_tobiasz

będzie to samo co z Highlander'em, kiepskie namnażane serie

ocenił(a) serial na 6
denzel

No niewiem mi sie całkiem podobało a odgrzewane kotlety, czego byś chciał? To tylko serial, nigdy nie dorówna filmom.

ocenił(a) serial na 10
zof_tobiasz

A mi się bardzo podoba. Wystarczy zapomnieć na chwilę o filmach i spojrzeć na to jak na alternatywną historię. Przy dwóch pierwszych odcinkach bawiłem się doskonale. Będzie ciekawie, bo pole do popisu jest olbrzymie.

zof_tobiasz

kotlet?? nie raczej nie ten serial jest lepszy od Bionic Woman i to wiele i z kolejnymi odcinkami na bank sie rozkręci będzie dobrze a odgrzewany kotlet to Prison Break tam to już parodia schemat goni schemat zero inwencji twórczej do tego szykuje sie 4 sezon :/

ocenił(a) serial na 10
dYDelf

tak, serial moze sie podobac, jesli popatrzymy na to jak na serial, niedociagniecia scenariusza (roznice w stosunku do filmow) mnie bawia, a nie zniesmaczaja. wiec trzeba to traktowac tylko jako wariacje na temat, a nie cos, co moze dorownac pierwszym dwom filmom.

a jesli chodzi o PB, to nie wiadomo, czy bedzie 4 sezon, bo scenarzysci strajkuja i poki co maja tylko 14 odcinkow, a aktorzy wrocili do domow.

ocenił(a) serial na 6
ender140

Serial jest ciekawy i rozwija sie w dobra strone. Pokazuje jak Connor ze smarka stanie sie przywodca ludzkiej rasy w walce z maszynami. Pokazuje wiez miedzy matka a synem. Jej chore wizje, chec ustawicznego kontrolowania Johna majac na uwadze jak wielka role bedzie on pelnil w przyszlosci. Nie wymysla juz nic nowego, bo wojna moze albo byc albo jej nie bedzie. I wszyscy wiemy tak jak serialowi bohaterowie, ze ta wojna bedzie nieunikniona. Pokazanie tego wszystkiego co wymienilem wczesniej bedzie naprawde ciekawe. Jesli tylko scenarzysci za bardzo nie pojda w strone ciaglej sieczki i ustawicznego pokazywania Cameron i jej wdziekow.

ocenił(a) serial na 7
Golan

Tak mnie zastanawia jedna rzecz.
Mianowicie załużmy że John i Sarah powstrzymają wojnę to wtedy możliwe będzie to że john się nie narodzi ponieważ nie wyśle swojego ojca w przeszłość by pomógł jego matce więc raczej wojna musi być

ocenił(a) serial na 6
Kampos_2

No wiec znasz juz odpowiedz na to pytanie... Wojna bedzie na pewno. Zapewne polacza to w jakas zgrabna calosc i na pewno jakims tam ciagiem, kontynuacja bedzie 4 czesc z Balem...

ocenił(a) serial na 5
Golan

Po pierwsze 4 część będzie kontynuacją 3, a nie serialu.

Po drugie, jak zwykle nikt nie rozumie podróży w czasie (z resztą twórcy Terminatorów też nie bardzo :)). Biorąc pod uwagę paradoks dziadka, z podróżami są dwie możliwości:

1. Podróże w czasie nie są możliwe.
2. Podróże w czasie są możliwe, tyle że czas nie jest jedną linią. Z każdego punktu w czasie wychodzi nieskończona liczba różnych wersji przyszłości. Zatem zabicie swojego dziadka, jedynie tworzy nową linię czasową, w której się nie narodziłeś, i która biegnie własnym życiem niezależnie od linii, z której Ty przybyłeś. To eliminuje paradoks.

Zatem mogą śmiało zapobiec wojnie. Po prostu historia bohaterów pójdzie po linii bez wojny. Linie, z których przybył ojciec Johnna będą istniały, ale ich życie będzie nie będzie po niej szło.

zof_tobiasz

drugi odcinek juz dostepny na stronie serialu http://terminator_the_sarah_connor_chronicles.lua.pl