PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12309
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Jak wiemy podróżując w czasie nie można przenosić ubrań i żadnej broni. W jaki więc sposób przenoszeni są terminatorzy? W końcu oni też są bronią zbudowaną przez wojsko prawdopodobnie na wypadek nowej wojny.

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Hmm dziwne pytanie....
Terminatory są pokryci żywą tkanką, tak jak mówił Reese w T1, bo żywa tkanka generuje jakieś pole i terminator z metalu pokryty żywą tkanką może przenieść się w czasie.

peesem

Dzięki za wyjaśnienie. To by tłumaczyło też moją kolejną wątpliwość dlaczego Cromartie w pierwszym odcinku ukrył broń w nodze.

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Broń ukrył w nodze dlatego, że przed wejściem na pewno kontrolują wszystkich, np. uczniowie muszą przejść przez bramki(płytka w głowie Cameron:-)))....kiedyś na forum toczyła się dyskusja dlaczego skoro tylko żywa tkanka przechodzi, to jak przeszła głowa Cromartiego w 1 odcinku...ale to już dawne dzieje:-))

peesem

No właśnie znalazłem ten temat. Mała sprzeczka się tam rozwinęła :)
W takim razie w pierwszej w szkole musiało nie być bramek skoro Cameron przeszła. Wymówki raczej by nie wymyśliła jeszcze skoro w odcinku z płytką w głowie była bezradna.

Bartek2

Szczerze mówiąc, trudno mi sobie to wyobrazić w ogóle. We filmach ani serialu, ta kwestia nie była chyba głębiej poruszana, podejrzewam ze względu na jej ciężar.
Byłoby trzeba poznać mechanizm funkcjonowania nazwijmy to "urządzenia do skoków w czasie", żeby dalej coś powiedzieć.
Ja to sobie tłumacze tak, w bańce energetycznej "skoczek" materializuje się, czyli najpierw musi sie zdematerializować i prawdopodobnie w przypadku przenoszenia jakiś drobnych elementów czy w ogóle innych przedmiotów typu ubranie, mogłyby wystąpić jakieś zakłócenia, komplikacje. Coś w stylu przypadek gościa z "Muchy" przy teleportacji??