PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12303
5,7 3 krytyków
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Pytanie

ocenił(a) serial na 10

Zastanawia mnie jedna rzecz. Po czyjej stronie jest ruda? Nie jest po stronie Johna ani (tak mi się wydaje) SkyNetu. Więc po której?

ocenił(a) serial na 8
Nihal

Moim skromnym zdaniem jest po środku:-)
Ale myślę, że dużo dowiemy się z dwóch ostatnich odcinków, bo przecież Sara spotka się z Wevaer...poczekamy zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
peesem

A mi przyszło do głowy takie coś -> w odcinku "Last Voyage of the Jimmy Carter" na tej łodzi podwodnej mieli płynnego terminatora T-888 - Cameron powiedziala tak do tej całej Jessie, jak ta powiedziała, że odpowiedź brzmi "nie" (bo t-888 miał sie przyłączyc do ruchu oporu). Jessie zatopila łódź która wybuchła ale płynny T-888 przetrwał - bylo widac go wyplywającego z lodzi w formie płynnego metalu. Wieć może Weaver to własnie ten t-888, który nie jest po żadnej ze stron i ma swoje plany?
Bo troche głupie to jest, że John Henry ma "brata" (ktorym pewnie jest ten prawdziwy system co stanie się synetem), który probował go zabić i wynajął ludzi by porwali dereka, zabili sarah, a poźniej Savannah. Najlepsze bylo to że ten brat bliźniak Henrego pobrał od niego szczegóły budowy terminatorów i powiedzial temu kolesiowi co porwal dereka jak obezwładnic Cameron i w którym miejscu ma ciąć głowe by wyjąć chip - troche dziwne że sam nie posiadał tych informacji a musiał wydobyc od johna henrego...
Wygląda na to że john Henry nie bedzie skynetem, bo po co Weaver wynajelaby Ellisona by uczylby Henrego morlaności i innych rzeczy. I kolejne pytanie, dlaczego Weaver tak troszczy sie o Johna Henrego, czemu jest taki ważny że życie Ellisona i Savannach zależy od przezycia Henrego? Ma ona jakieś inne plany wobec ludzkości, może chce powstrzymać Skynet, a może ruch oporu wysłał ją w przeszłaość z zadaniem stworzenia w tajemnicy przed sarah sztucznej inteligencji, która byłaby w stanie powstrzymać skynet od wewntąrz?? Mam nadzieje ze 22odcinku wyjaśnią wszystko kim jest Weaver, jaką ma misję i po co tworzy Johna Henrego. Oby tykże wyjaśnili co jest tym "bratem" johna henrego - pozostałość kodu po Cyberdyne? przecież niby w T2 wszystko zostało zniszczone, to kto kontynuował dalsze prace....

ocenił(a) serial na 5
bafiakb

Zacznijmy od małego sprostowania - nie T-888 tylko T-1001. T-888 był kapitanem łodzi podwodnej ;). Odpowiadając na pytanie początkujące ten wątek - Weaver nie stoi po żadnej stronie, reprezentuje swoją własną. Na zagładzie ludzi jakoś szczególnie jej (a raczej temu urządzeniu :) nie zależy - eliminuje ich tylko wtedy, kiedy ewidentnie mogą zniweczyć jej plany co do rozwoju SI w postaci Johna Henry'ego. Z dotychczasowych odcinków możemy wywnioskować, że Weaver jest "zbuntowanym" Terminatorem, który chce stworzyć własny odpowiednik Skynetu, znacznie bardziej "uczłowieczony", na co wskazują dążenia do pobierania przez Henryego m.in. "lekcji" z etyki i moralności. Co do domysłów - sądzę, że są słuszne, sam mam podobne :) Weaver jest na 99,99% tym terminatorem, którego w "opakowaniu" przyniósł Dietz na pokład łodzi podwodnej. "Brat" Henry'ego będzie natomiast przyszłym Skynet'em i do tego, jak widać, w zakresie SI chce mieć ścisły monopol, o czym świadczy fakt włamania się do systemu Henry'ego i próba jego unicestwienia. Podsumowując, po obejrzeniu odcinka 21 - za dużo nierozwikłanych wątków, twórcy chcą je jakoś "poucinać" (vide szybkie uśmiercenie kilku bohaterów w ostatnich odcinkach), ale zaległości wywołanych beznadziejnymi odcinkami z okolic 12 - 16 nie będą już chyba w stanie nadrobić - nie sposób zamknąć tego wszystkiego w 40 minutowym odcinku (nawet, gdyby akcja nabrała nieprawdopodobnego przyśpieszenia :). Mimo wszystko, ostatni odcinek sezonu (i prawdopodobnie całego serialu) zapowiada się b. ciekawie.

ocenił(a) serial na 8
Nihal

Moim zdaniem Weaver również nie stoi po żadnie stronie, chce stworzyć alternatywę dla SkyNetu a na zagładzie ludzkości jej nie zależy