PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12300
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

W jaki sposób Terminator może działać bez głowy (czaszki), w której znajduje się procesor?
Mam na myśli odc. 2, w którym chodzi sobie sam szkielet i szuka swojej łepetynki.
Dużo tego typu absurdów w tym serialu? jestem na razie na 4 odcinku i nie wiem czy to
dalej oglądać.

ocenił(a) serial na 10
marcin261287

No cóż, terminator nie powinien działać bez głowy. Jest to po prostu technicznie niemożliwe, nawet w serialu sci-fi. Dyskutowaliśmy nad tym nieraz. Ale to chyba jedyna tego typu wpadka scenarzystów, więc zdecydowanie warto dalej oglądać.

I jeszcze jedno - środkowe odcinki drugiego sezonu (12 - 16) nie są zbyt udane. Za to pod koniec akcja nabiera tempa.

jacekjan

Mógłby mieć jakiś bezprzewodowy interfejs w głowie za pomocą którego sterowałby szkieletem, ale to chyba zbytnie usprawiedliwianie oczywistej wpadki scenarzystów. Irytuje mnie jeszcze Cameron, która dostając niezły wycisk od innych maszyn zawsze wychodzi z lekkimi zadrapaniami.

ocenił(a) serial na 10
marcin261287

Bo nikt nie chce rysować jej pięknej buzi xD Obejrzyj pierwszy, dwunasty i ostatni odcinek drugiego sezonu, wtedy obrywała trochę mocniej ;)

marcin261287

Bluetooth. Części ciała terminatora nawiązują kontakt przez bluetooth.
Oczywiście pomijając fakt, że konstrukcja samego terminatora jest zasadniczo niemożliwa :P

mosheh

Głowa nie ma zasilania (przynajmniej nie powinna, a jeśli miała to traktowałbym to jako kolejny błąd). Głowę i resztę ciała dzieliły kilometry więc bluetooth ma zbyt mały zasięg. Zakładając jednak, że głowa miała wewnątrz jakieś źródło energii to mogła komunikować się z resztą ciała poprzez GSM.