PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12299
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Tak w skrócie można określić pilota. To jest tak złe, że aż śmieszne. Już "Terminator 3" był mocno niedopracowany i sprawiał raczej wrażenie autoparodii, ale to jest już po prostu produkcja telewizyjna klasy C. Aktorstwo jest marne, a sami aktorzy do ról nie pasują kompletnie. Ten John to jakaś pipa kompletna, a Sarah w ogóle Sarah w niczym nie przypomina. Terminatorzy to jest istny szczyt kuriozum, w ogóle tu nie pasują i jak Terminatorzy się nie zachowują. Jest tu masa błędów logicznych, a zachowania bohaterów nie grzeszą mądrością. Efekty specjalne są niesamowicie marne, czego tłumaczyć budżetem serialu nie można, bo pierwsza część filmu za dużego budżetu nie miała. No i najważniejsze - zero klimatu.

Zupełnie nie rozumiem dlaczego akcja serialu nie mogłaby się dziać współcześnie i nie mogliby namówić do współpracy Lindy Hamilton i Edwarda Furlonga. Przecież to jakieś specjalne gwiazdy nie są i role by raczej przyjęli, a zapomniałem - scenariusz też jest tragiczny, więc chyba jednak nie. Nie znalazłem tutaj dosłownie niczego na czym by warto było oko zawiesić.

Podsumowując: Serial zapewne zakończy swój żywot po paru odcinkach.

Albertino

Mam jedynie nadzieję że fakt wypłynięcia pilota do netu na kilka miechów przed premierą nie jest przypadkiem i że twórcy wezmą sobie dyskusje fanów do serca... Być może nakręcą pierwszy odcinek jeszcze raz z nieco zmienioną fabułą. Póki co zastrzeżenia mam do postaci Johna... frajerem jest strasznym. Do terminatorki, nie dość że laska to jeszcze drobniutka a na deser... ech. Do klimatu... robią kolejne "Roswell" no i przede wszystkim do pomysłu przeniesienia w czasie...

Mam nadzieję że coś z tego wyjdzie... Ale dobrze wiem że tak się nie stanie. Brakuje Camerona, nawet gubernator udowodnił że nawet on nie jest w stanie uratować klimatu serii. A ostatnie doniesienia z netu że zarówno serial jak i czwartego terminatora tworzą ci sami ludzie i że reżyserem będzie McG, frajer od Aniołków Charliego nie napawają mnie optymizmem.

Na koniec będzie brakować jeszcze jedynie zachwytu młodego pokolenia nie znającego klasycznego terminatora...

Albertino

A NIBY DOKLADNIE SKAD SCIAGNELES TEN PILOT??? w jakiej wersji jakosci (bo torrent czy osolek) ja mama ale tam niemoge znalesc POZDRAIWAM i bede wdzieczny za zrodlo do sciagniecia. POZDRO!

ocenił(a) serial na 10
Albertino

Zgadzam się z autorem tematu. Pilot ma 0 klimatu a aktorzy w ogóle nie pasują do swoich ról. Jak zobaczyłem laskę terminatora to prawie z krzesła ze śmiechu spadłem :)

ocenił(a) serial na 1
Albertino

podpisuję się obiema ręcami. Czegoś tak beznadziejnego jak ten pilot to już dawno nie widziałem. Przy tym T3 wydaje się być arcydziełem!!!