PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Nowy temat, moi drodzy. Jednak miałam rację. 1000 to limitXD.

Dai

hahahaa... poszedł limit LOL :D

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

Daliśmy z siebie wszystko. Rozkminiamy T:TSCC jak nikt:D. Serial nie ma chyba przed nami tajemnic, lolXD.

ocenił(a) serial na 9
Dai

nieźle:) Serial został rozpracowany:)
hehehe

ocenił(a) serial na 8
psq

Nie wybaczę Wam tego nigdy, żeby za mną nie poczekać w takiej chwili....ehhhh.....<foch>

ocenił(a) serial na 8
peesem

Tak wyszło, nie gniewaj sięXD. Będziesz przy następnym tysiaku.

Dai

A jednak limit ma tysiak :D No to teraz kolejny temacik.
Dobra wracam do swoich mrówek :|

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

"Cameron Doesn't have a Bomb in Her Head." Na TerminatorWiki uważają, że Cameron kłamała z tą bombą. Hm, o tym nie pomyślałam. A Wy?

Dai

chyba już każdą możliwą opcję brałem pod uwagę :P ...nie można tego wykluczyć.

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

Ja teraz kombinuję, kim jest Jesse. Bo blaszakiem chyba nie: Riley rozwaliła jej buźkę i metalu widać nie było, hm.

ocenił(a) serial na 10
ZbyHoo

Dai ---> napisałaś coś takiego, zanim temat padł:
"Tak i chyba niezbyt miło to wspomina:/" to odnośnie bycia zależną od maszyny - kapitana?.

Odnośnie przycisków - Boom - ok. Cancel Boom - raczej już nie :) - no chyba, że boom uruchamiane jest jakimś zapalnikiem czasowym, dającym czas na rozmyślenie się.

Trzeci przycisk - "Undress Now" powinien być obowiązkowo w zestawie do takiego Terminatora jak Cameron - oczywiście, tylko do celów ściśle diagnostycznych ;p

Zaś wracając jeszcze do ręki - to tak przeglądając zdjęcia innych Terminatorów, wychodzi że to rzeczywiście strukturalnie pod względem ręki :p jakoś solidnie zbudowana nie jest - być może jednak większą role odgrywa tu inżynieria materiałowa.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
rapecqx_E3QX

Nie, chyba odnośnie reszty załogi (ludzkiej reszty), na trailerze wygląda to dosyć dwuznacznie, ale była dysQsja o tym, czy jej czasem tam nie zgwałcono.

Z tymi przyciskami to nie ja wymyśliłamXD. Ktoś z tego forum. Zbyhoo chyba, ale nie jestem pewnaXD.

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Co do bomby w jej głowie - przychodzą mi na myśl dwie rzeczy.

Po pierwsze: jak ona go tam sobie sama wsadziła, skoro jej ręka pomimo starań Johna nie została naprawiona.

Po drugie: jak dla mnie to nie ma powodu, dla którego miałaby kłamać - gdyby chciała ich wszystkich zabić, to już dawno by nie żyli.

ocenił(a) serial na 8
rapecqx_E3QX

Ty, niezłe, niezłe, ale sama już nie wiem. Może ona zmontowała coś i wsunęła tam, gdzie ma chip po prostu?
Gdyby SKYNET (z przyszłości) naprawdę chciał ich wszystkich zabić, to już dawno by nie żyli. W moim opowiadaniu jest coś więcej. Pewna Teoria Odnośnie Powstania Skynetu:).

ocenił(a) serial na 8
Dai

Leven Rambin (Riley) żegna się z widzami serialu...

Dearest SCC viewers/fans/haters, it’s yours truly, Leven Rambin. Just wanted to stop by the blog to thank all of you for your support of me and Riley (even you naysayers!). You all inspired me more than you know so thank you for yours efforts. I had such an amazing time shooting (no pun intended) the fight scene with Jesse. Even though I could simply crush Stephanie with a single swipe of my husky hand, we managed to carry on a sufficiently entertaining duel. And I’m really dead for all you doubters.

I have never felt such a passion and commitment to my craft as I did during that scene. I am so grateful to the writers for having me go down in such a fantastic blaze of glory. I discovered strengths and weaknesses about myself during my time here that I will carry with me for the rest of my life personally, and professionally. Everyone in the cast is so talented and creative, it was a blessing to be in this environment as a young actress. I watched this past Friday’s episode with tears in my eyes as I realized how fortunate I was to have this opportunity. I will keep this episode on my Tivo until it absolutely breaks down, and even then I will salvage its parts!!

Peace out, y’all. Maybe we’ll see each other again soon (and hopefully I will be hounded by another sexy fembot). And just maybe you won’t all despise my presence or think I’m a whale (it’s all about the Bikram Yoga…).

All my love!
Leven Rambin

peesem

o rany.... fajny list, ma do siebie dystans dziewczyna, no i wiedziała że fani jej nie lubią :/

ocenił(a) serial na 8
peesem

"Maybe we’ll see each other again soon (and hopefully I will be hounded by another sexy fembot)."

Właśnie zaczęłam się bać T____T...

Dai

Szlag.... wyszłam na chwile i był 1000 post! No nie! :(

A jednak nie można dać więcej niż 1000 postów :)

Dai gratuluje napisania tego 1000 posta który wykończył tamten temat *_*
rozumiem że teraz postaramy się wykończyć ten i tez dobijamy do 1000??? :)

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Postaramy się:D. Raz się udało, uda się i drugi raz:D.

ocenił(a) serial na 10
Dai

Pomimo faktu, że Cameron to terminator-inflitrator :), to z zabijaniem nie ma żadnego problemu - kilka innych terminatorów wykończyła. Gdyby była taka potrzeba, lub taki plan, przy jawnej pomocy Cameron cała przygoda Johna Connora zakończyłaby się bardzo szybko - chociażby tej nocy, gdy (tak fajnie ubrana swoją drogą:)) położyła się koło niego na łóżku. Według jednej mojej teorii Cameron naprawdę założyła sobie gdzieś tam mały ładunek wybuchowy, i nie ma powodu by okłamywać Johna.

Jednak według mojej drugiej teorii: może te wszystkie zagrywki Cameron to jakiś większy plan? Ta druga teoria jest o tyle nieprawdopodobna, że w odcinku 18 jak czytamy Cameron jeszcze nie odbija.

Zaś wracając do ładunku wybuchowego - naprawdę zastanawiam się jak i gdzie go ona sobie mogła ją [bombę] założyć. Na mój gust, sam chip jest chroniony z boków oraz od dołu samą konstrukcją czaszki, dlatego ten mały ładunek założony gdzieś tam obok chipa (jednak odgraniczony konstrukcją czaszki) nic nie zrobi.

Jedyne wyjście to takie, że musiałaby włożyć ładunek pod lub obok chipu - to jest jednak trudno wykonalne, bo wtedy musiałby sobie sama wyjąć chip, a to zakończyło by się wiadomo czym.

rapecqx_E3QX

Tylko że z Cami coś się dzieje, zaczyna sie zastanawiać nad wszystkim, nie jest pewna czy robi dobrze czy źle...
widzisz taka Riley, tam w "kantorku" "dawna" Cameron rozwaliłaby ją bez mrugnięcia okiem, teraz kombinuje...
John mówi jej, że "..decyzja o zlikwidowaniu Riley nie należy do Ciebie", ona na to, że dawniej to nie była by wogóle decyzja... raczej odruch sądzę!
Tutaj mnie właśnie nurtuje to wszystko... czy Cameron traci "moc obliczeniową" przez uszkodzenie chip'a, czy może to coś na kształt ewolucji jej cybernetycznej psychiki i do oceny sytuacji zaczyna brać coraz więcej zmiennych, tak jak ludzie.. Riley zdradziła - zabiję ją... ale... John ją lubi - może jednak jej nie zabiję.. hmmmm...

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

tam w "kantorku"

<hahaha> Skąd Ty bierzesz takie teksty?XD

Dai

hahaha... w moich okolicach chodzą takie teksty jako normalne.. ale dałem do "" bo podejrzewam, że głębiej w Polsce to raczej rzadkość :D :D

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

A gdzie wychodzisz? Na pole czy na dwór? :P

<bo post był za krótki>

Dai

jakbym powiedział w domu, że "...idę na dwór" to by sie wszyscy poskładali ze śmiechu chyba... ;D

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

W mojej części Polski to normalneXD. Tutaj, w Krakowie, muszę się pilnować:P.

Dai

Ja jestem z tej samej części Polski (patrz kolejna rzecz która nas łączy) ;) i u nasz zawsze się "idzie na dwór" :D

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

No i nasze imiona kończą się na "a", heheheheXD. Moja Ty bratnia duszo!:)

Dai

ale nasze nicki sie nie kończą na "a" bo Twój nie :) ale za to obie mamy facetów na avatarach, tylko że ja mam jeszcze osła :D

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

A ja mam ogiera, więc tak bardzo się znowu nie różnimyXD.

Dai

ej ale z tym osłem to NIE była przenośnia :)

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Wiem, wiemXD. Ty masz tam Deppa, prawda?

Dai

Hell yeah! My love :* Johnny is so cute! No i uwielbiam go jako aktora ;)

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Jako aktora, jako facet mi się nie podoba (nie bij!). ^^

Dai

może Ci daruje ;)
mnie tam się podoba XD
http://www.wallpaperbase.com/wallpapers/celebsm/johnnydepp/johnny_depp_18.jpg

http://www.johnny-depp.ru/photo/01/johnny-depp-07.jpg

ale wiadomo, wolny kraj, gusta są różne, ale czasem się pokrywają XD

ocenił(a) serial na 10
ZbyHoo

Kolejny wątek, który można by pociągnać w 3 sezonie to właśnie ewolucja Cameron w stronę bycia bardziej ludzkim z wszystkimi zaletami i wadami takiego stanu rzeczy.

Ja własnie obstawiam na tą ewolucję jej psychiki - chociaż z drugiej strony, gdyby John nie wszedł wtedy to tego garażu (czy czego tam), to Cameron mogła by doznać nagłego skurczu ręki trzymając Riley za gardło ... kto wie.

Pozdro

rapecqx_E3QX

kto wie..
wtedy przed domem John znalazłby zamiast drugiego ptaka, Riley...

ocenił(a) serial na 8
rapecqx_E3QX

To był KANTOREK, nie garaż:P.

<za krótki>

ocenił(a) serial na 10
Dai

Wychodzi się albo na pole albo na dwór albo na zewnątrz - z czym ta trzecia opcja moim zdaniem najbezpieczniejsza, jeżeli ktoś lubi łapać za słówka.

Cokolwiek to nie było (być może stodoła :p) - gdyby John nie wszedł do tego obiektu architektonicznego na czas, to Cameron patrzyłaby się, co to jej ręka zrobiła Riley ;).

ocenił(a) serial na 8
rapecqx_E3QX

Albo na dziedziniec (jako bogate dziecko:D).

Ja się przestraszyłam, że właśnie Cam załatwi wtedy Riley...

ocenił(a) serial na 10
Dai

To tylko kwestia czasu, w której minucie 17 odcinak Riley miała się pożegnać z uczestnictwem w serialu. Jak nie Cameron to Jessie, z tym że dzięki tej drugiej scena nabrała dramatyzmu - Cameron zajęłoby to zdecydowanie krócej.

rapecqx_E3QX

No "tam" wtedy ręka jej niepokojąco drgała, jak nigdy, potem znowu było OK gdy robiła detonator, gdy dawała go Johnowi...

A tak w ogóle, to niczego nie jestem pewien od czasu 2x1 gdy to Cam sama w dziwny sposób anulowała misję.... :O wtedy mnie zatkało kompletnie!!!

ZbyHoo

Cameron to w ogóle jest bardzo intrygująca postać, nikt tak naprawdę nie wie co siedzi w jej głowie - oby scenarzyści to wyjaśnili! Bo inaczej padnę!

a w odcinki 01x02 jak John dał jej ten pistolet to myślałam że zejde na zawał! Co za napięcie! Matko..i potem ta anulowana misja...no spadłam z krzesła jak nic! Dawno mnie nic tak nie zaskoczyło.

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Ja mam nadzieję, że dowiemy się jak to było z Allison i Future John.

_Anika_

i na podsumowanie.. Cameron z miną absolutnie bezbronną do Johna ..czy chce ją zabić? O_O!

ZbyHoo

taa.... jasne...jakby takim pistolecikiem mógł...

ocenił(a) serial na 8
rapecqx_E3QX

Taki wątek jest bardzo popularny w mangach/anime: Chobits, Ghost in the Shell, Eden, Battle Angel Alita. Ogólnie, cyborgi to wdzięczny temat:D.

Dai

Chobits czytałam pare lat temu a o reszcie tylko słyszałam.

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Battle Angel Alitę polecam z całego serca:D. To Terminatorowe klimaty i świat przyszłości, w jakim nie chcialibyśmy żyć. Z BAA i Edenu "podkradłam" kilka motywów do fanficka:].

Dai

widzę że nowy avatar :) bardzo interesujący :D

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Chciałam "I spent my Friday nights with Derek", ale brzydko wyglądał:P. Promujemy TTSCC, a coXD.