PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12305
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Zapytaj o coś co będzie w nowym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
Estrella__

To jeszcze nie teraz, ale kiedyś można by powtórzyć ten eksperyment ;).

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Rzeczywiście można kiedyś spróbować :)
Ale ja muszę się już pożegnać na dzisiaj. Dobranoc Wszystkim :)

ocenił(a) serial na 10
jacekjan

Dobranoc ;]

ocenił(a) serial na 10
jacekjan

Dobranoc, kolorowych (i z Cameron) snów ;).

ocenił(a) serial na 9
rapecqx_E3QX

Miłych snów ;>
Tylko nie śnijcie o mojej Cameron ;D

Mq112358

Próbuję się motywować do nauki elektroniki wszelkimi sposobami. Ostatnia próba była taka, że zacząłem sobie mówić "Ucz się, a jak się postarasz to zbudujesz sobie Cameron" xD Niestety mój mózg w to nie uwierzył więc to był marny podstęp :P

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Ja się męczę z jednym sprawozdaniem, ale tak mi się strasznie nie chce ...

rapecqx_E3QX

A jak mnie się nie chce to normalnie masakra :/ Chciałbym robić coś zupełnie innego np. przeczytać opowiadanie Aniki i obejrzeć kolejny odcinek BSG (jeszcze 6 z 3 sezonu mi zostało, a potem za DW bym się wziął). No ale trzeba się z tym dziadostwem męczyć :/

Bartek2

Elektronika nie zając, nie ucieknie :). Wiem co mowię :^), zawsze lepiej coś przeczytać przed nauką :P

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

"Ostatnia próba była taka, że zacząłem sobie mówić Ucz się, a jak się postarasz to zbudujesz sobie Cameron"

Gdyby Ci się to udało, czy istniałaby taka szansa, że zbudowałbyś kilka egzemplarzy ? ;)

jacekjan

Czemu nie :) Ale pewnie zadbałbym, żeby każdy egzemplarz był inny.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

To ja zamawiam egzemplarz z klimatyzacją w środku! ;D I najlepiej jakąś sportową wersję... :P xD

Hostile

OK. Czyli w formie samochodu. Tylko nie będzie kierownicy bo będzie sam jeździł :)

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

O samochodzie nic nie wspominałem, ja chcę mieć te wszystkie bajery w mojej Cameron... :P xD

Hostile

4 rury wydechowe, skóra, xenony, i dobre radio żeby bass niosło po okolicy :D

Może udało mi się zrobić jakąś reklamę TSCC. Jak pewnie widzieliście w opisie mojego stylu dałem screeny z podstrony Filmwebu poświęconej Kronikom. Dałem linka do niego w jednym temacie działu NOWY FILMWEB. Teraz zauważyłem, że poczta na Filmwebie jednak działa :) Ludzie przysyłają wiadomości odnośnie stylu i na forum też był lekki odzew. Ciekawe tylko czy ktoś tutaj zajrzał.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Hehe, brawo, każdy sposób na reklamę jest dobry... :) Być może to zadziałało, bo w statystykach zauważyłem, że dziś przynajmniej dwie osoby zaczęły oglądać Kroniki... :D

ocenił(a) serial na 10

Dobra, 17 strona rozpoczęta - idę spać. Dobranoc wszystkim.

Wow. Pierwszy raz na elektronice zadziałało nam coś za pierwszym razem :D Projektowaliśmy dzisiaj licznik. W miarę jak przybywało kabelków byłem coraz bardziej przekonany, że nie będzie działać, a jednak się udało. Prawie skakaliśmy ze szczęścia xD Nakręciłem nawet filmik:

http://ek0ncg.bay.livefilestore.com/y1phtAiH5S2lXR2Vl2-M0FNI7_EaVnBtrUOxzlIlUDqa YSiCySeVH9apk-M49rJKL4mT34X0iLF6nEUIQ2LZYT4I2YGEj-rMPuq/licznik.3gp?download

Słaba rozdzielczość więc zrobiłem jeszcze zdjęcie:

http://ek0ncg.bay.livefilestore.com/y1p9LtXiyUMIDSwJofzDZJNaJx2G-_lkASOqZ2OQnB8s 1CvhZ_tqOrRqhRV1Y4EDUujDH2GFs0BS2O1CjsHA9jLKlQ604CbQRBf/licznik2.JPG

Mała rzecz, a tak cieszy :)

ocenił(a) serial na 9

Skończyłem dziś oglądać 1 sezon black lagoon . Mocne ;D
Akcji która jest bardzo szybko nie można często zarzucić zbytniego realizmu mimo to ogląda się super , podobnie jak ogląda się filmy tego typu , chodzi tylko i wyłącznie o świetną zabawę a taką ten tytuł zapewnia . w dwóch epkach była nawet pokojówka 'terminator' ;)

ocenił(a) serial na 9
Mq112358

No i drugi sezon także poleciał , wow , szkoda że już koniec ;D
Wszystko przypomina lekko klimaty requiem for the phantom ale ale nie do końca , oceniam obydwa sezony na 9/10 :>

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Ja dziś oglądałem przed wyjściem na uczelnię 4 ep G-R:Z, ale tylko do połowy, bo mi światło wyłączyli :P Ale wreszcie dali jakiś opening (bardzo fajny i dynamiczny do tego, takie lubię ;D), wreszcie się jakoś rozkręciło, fajne kawaii bohaterki w scenach ocierających się o yuri :P ;D Uwielbiam słodkie dziewczyny z katanami... xD

ocenił(a) serial na 10
Hostile

http://www.youtube.com/watch?v=N4e6aQF9gMw - tu jest ten fajny opening ;)
http://www.youtube.com/watch?v=FnaGOLtLoKs&feature=related - a tu jeden z fajnych yuri momentów... :P xD

ocenił(a) serial na 9
Hostile

wygląda ciekawie , kreska nawet spoko ;)

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Tylko dwa pierwsze odcinki są masakrycznie nudne i nie wiadomo, o co w nich chodzi... :P Ale twórcy specjalnie postanowili chyba przedstawić historię od końca :P

ocenił(a) serial na 9
Hostile

dodam do listy ale szybko nie obejrzę bo zacząłem i tak już spora liczbę nowych anime ;)
dziś po pierwszy epku zobaczyłem
Darker than black - zapowiada się ciekawie , liczę że będzie dobrze bo kreska ciekawa.
Kamen no Maid Guy - już na samym początku wiedziałem że to będe oglądał do końca , lekko poryta komedia ecchi ;D
Hellsing - pierwszy odcinek nawet fajny , kreacja postaci interesująca , mało odcinków ma więc też kiedyś do końca obejrzę ;)

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Widziałem twoją listę, ten ogrom mnie przeraża... :P xD W Hellsingu fajna jest tylko Victoria i Alucard, reszta jest dla mnie średnia, ale seria Ultimate jest ponoć dużo lepsza ;)

Ech, obejrzałem drugi raz ten opening Ga-Rei i nie mogę przestać go puszczać od początku po raz kolejny, zrobiłem to już chyba 20 razy ;P Świetna piosenka, chyba zaraz wyląduje na moim telefonie ;P xD

LOL, znalazłem coś niezłego, polski fadub openingu Umineko ;P

http://www.youtube.com/watch?v=SkDgsJe1xCc

Ciężko jest dorównać ciepłemu piskliwemu głosowi Japonek, ale dziewczynie wyszło całkiem nieźle, nie powiem :P ;) Gdzieś na yt widziałem też niezły fandub Naraku no Hana., zaraz poszukam ;D

ocenił(a) serial na 10

Na stronie summer-glau.net od dziś można wpisywać życzenia urodzinowe dla Summer:
http://www.summer-glau.net/wp/
Wszystkie życzenia zostaną przesłane do Summer 24 lipca.

ocenił(a) serial na 10

"Może i nie jestem tutaj od pamiętania różnych rzeczy :P ale pamiętam coś przez mgłę, że Mq i ktoś jeszcze skoczył do przeszłości. Z nimi również skoczyły 2 Cameron. Nie wiem już czy to Rapecqx czy może Jacek. Inni chyba nie mieli bliższych stosunków z modelem TOK715 :P Ale może tam była właśnie ta Summer. Nie chce mi się przekopywać opowiadań żeby sprawdzić."

Bartek ---> Tu wklejam link do opowiadania Cybermirrora o którym wspomniałeś wczoraj. Znajdziesz je w rozdziale 47.

http://www.fanfiction.net/s/5298601/47/Polish_Resistance_Semper_fidelis

jacekjan

Dzięki. Czyli Ty z Summer i Mq z Cameron w przeszłości. Rapecqx z Sharon w przyszłości. Chyba innych egzemplarzy w bazie już nie było.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

"Ty z Summer" Jak to pięknie zabrzmiało ;)

Problem w tym, że dalszy ciąg zależy od Cybermirrora.Chyba, że ktoś inny napisałby kontynuację...

jacekjan

Ciekawe czy ktokolwiek jeszcze ją napisze.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Ani ja ani Mq tego nie możemy zrobić, bo to bez sensu pisać historię o sobie :(

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Ja i tak nie miałby wystarczającego skilla żeby napisać opowiadanie ;D

ocenił(a) serial na 10
jacekjan

A ja wolę nie pisać, bo jeszcze by wyszło z tego coś prachetowskiego i by wszyscy pretensje mieli... :P xD

ocenił(a) serial na 10

Heheh ;D:
http://demotywatory.pl/1631427/I-gdzie-jest-teraz

rapecqx_E3QX

Biedny byczek...

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Szkoda go szkoda, tyle tylko że przynajmniej zdążył jeszcze przyłożyć solidnie torreadorowi.

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Ooo, jest i filmik z tego zajścia:
http://www.youtube.com/watch?v=XKkoslTNU6k&feature=player_embedded

ocenił(a) serial na 10

Ha, udało mi się wreszcie przełamać złą passę z Operą Mini ;) W wersji 4.2 nie dało się wysyłać postów, bo nowy filmweb po kliknięciu w Odpowiedz nie przekierowywał na nową stronę, tylko rozwijał pasek z miejscem na odpowiedź, przez co OM się gubiła dostawała jakiegoś zapętlenia :P Zainstalowałem na komórce wersję 5.0 i już jest wsjo w pariadkie ;D

Na ostatnim wykładzie z MPT było o sieciach neuronowych. Nie wiedziałem, że tak dawno zaczęto się tym zajmować. Już 53 lata będą jak nie więcej. Jak by komuś się nudziło i nie miał co czytać to poniżej jest kilka faktów historycznych.

Podstawy techniki sieci neuronowych oparte są na
fundamentalnych odkryciach biologów śledzących tajniki
naszego mózgu.

Poniżej podano najważniejsze odkrycia, nazwiska badaczy i datę
przyznania za nie nagrody Nobla:

• Model odruchu warunkowego - Pawłow - 1904
• Opis struktury sieci neuronowej - Ramon y Cajal - 1906
• Rejestracja biopotencjałów tkanek - Einthoven - 1924
• Model nerwowego sterowania mięśni - Sherrington - 1932
• Model percepcji słuchowej - Bekesy - 1961
• Model propagacji sygnału w aksonie - Hodgkin i Huxley - 1963
• Model synapsy - Eccles - 1963
• Model kory wzrokowej - Hubel i Wiesel - 1981
• Model celowego zachowania - Lorenz i Tinbergen-1986

Pierwszym szeroko znanym przykładem działającej sztucznej sieci neuronowej był Perceptron Rosenblatta. Była to elektronicznomechaniczna konstrukcja (np.. Wagi połączeń synaptycznych realizowane były za pomocą potencjometrów obracanych miniaturowymi silniczkami). Zbudowany w 1957 roku przez Franka Rosenblatta i Charlsa
Wightmana.
Przeznaczenie - rozpoznawanie znaków alfanumerycznych z procesem uczenia, jako programowanie.
Składał się z 8 komórek i 512 połączeń, szybkość 10^3 przełączeń na sekundę. Posiadał ograniczone zdolności do rozpoznawania (wrażliwość na rozmiar i położenie znaków), jednak wykazał, iż nawet przy częściowo uszkodzonych połączeniach wciąż jest w stanie poprawnie rozpoznawać niektóre znaki.

Kolejną udaną konstrukcją neurokomputera była zbudowania przez Bernarda Widrowa w 1960 roku sieć "Adaline" (Adaptive linear element) składająca się maksymalnie z 8 komórek, 128 połączeń działająca z prędkością 104 przełączeń na sekundę. Był to pierwszy neurokomputer oferowany komercyjnie!!!

Pierwszy model starający się wiernie naśladować sieci biologiczne - "Limulus" - sieć z hamowaniem obocznym na wzór struktury systemu wzrokowego kraba.

Lata 70-te zastój po publikacji książki wykazującej matematycznie bardzo znaczne ograniczenia zastosowań sieci jednowarstwowych.

Lata 80-te - postęp mikroelektroniki - neurokomputery scalone o dużej mocy obliczeniowej, ale ograniczonych właściwościach adaptacyjnych.

Od połowy lat 80-tych prawdziwy wyścig w tworzeniu coraz szybszych neurokomputerów.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Bartek, nawet mi tutaj to tym nie wspominaj:) - ja mam taki przedmiot "Sieci Neuronowe" i z matematycznego punktu widzenia wszystko wygląda tradycyjnie gorzej ;). Na czwartek mam z tego przedmiotu gigantyczne sprawozdanie z jednych laboratoriów (co do dzisiaj myślałem, że go nie trzeba robić ... a jednak trzeba :/).

rapecqx_E3QX

Po wyprowadzeniu na Informatyce Kwantowej z równania Schrodingera wzorów opisujących cząstkę swobodną dla mnie już chyba wszystko będzie wyglądać matematycznie lepiej. Czarna magia po prostu :/

Hehe... przy wszystkich postach pojawiła mi się opcja "edytuj" :) Chyba zespół FW coś kombinuje. Dobrze, że już tak nie laguje jak wczoraj.

http://aguzpa.bay.livefilestore.com/y1pNWWrN3YQ_1NWH0uxVSQ0OPXui5WWf0SeRWwm8vjKJ 6NqV9umO06q2fH4vRVbgyYfSmZFQVUJwNmFHf3RIGK0ORm8OFzIKleR/fwbug1.png

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

No, a u mnie to z tym edytowaniem czasem nawet przesadzają... :P

http://img338.imageshack.us/img338/285/schowek01u.jpg

Aż nie mogę się zdecydować, w które kliknąć... :P xD

ocenił(a) serial na 10
Hostile

Jak to co, w 100% w edytuj ;D.

ocenił(a) serial na 10

http://www.filmweb.pl/news/%22Mass+Effect%22+w+r%C4%99kach+producent%C3%B3w+%22M rocznego+rycer%20za%22-60971

Fajnie, tylko jak oni w 2 - 3 h upchną całą historię z Mass Effect (pewnie i tak tylko główny wątek, i to pewnie jeszcze okrojony).

rapecqx_E3QX

gdzie jest 'uwe' !? XD

zaraz tu nakręci ten film ^^

ocenił(a) serial na 10
Trzynastek

Odpukaj Uwe'a , bo się pogniewamy :D. Sama tematyka ME ma ogromny potencjał moim zdaniem, ale trzeba go jakoś inteligentnie wykorzystać (heh, zastanawiam się czy ktoś nie kręci filmu akcji w stylu "Modern Warfare" :D).

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Odczepić mi się tu od Uwe'go, to jeden z moich mistrzów :P xD Ten człowiek ma naprawdę tyle dystansu do siebie, że tylko mu pozazdrościć, w Postalu naprawdę dał mega-czadu :P ;D