Oglądam TSCC na AXNie (taa, wiem, wiem - lektor, wypaczone tłumaczenie, reklamy itp., ale już się tak jakoś przyzwyczaiłem od początku pierwszej serii do spędzania niedzielnych wieczorów z tym kanałem... :P ) i zauważyłem, że stacja ta wyemitowała odcinki 10 i 11 w odwrotnej kolejności niż na FOXie. Nie wiem, czy to pomyłka i niedopatrzenie, czy być może celowe działanie stacji (np. by rozdzielić dwa odcinki z wątkami pobocznymi jednym z głównym wątkiem fabularnym serialu), ale mam wrażenie, że kolejność emisji z AXN lepiej pasuje do całości. Po pierwsze - w odcinku "Self Made Man" (który na AXN wyemitowano jako dziesiąty) John i Sarah dopiero co usiłują znaleźć w sieci jakąś firmę z branży elektronicznej z trzema kropkami w logo, podczas gdy w "Strange Things Happen at the One Two Point" (wyemitowanym jako 11) obrali sobie już taką za cel. Po drugie - w SMM Riley w scenie, gdy siedzą z Johnem w samochodzie, po raz pierwszy wspomina mu o swoich rodzicach zastępczych - hipisach, a w STHatOTP John, gdy wreszcie ich poznaje, stwierdza, że nie tak ich sobie wyobrażał... Wprawdzie niewiele to zmienia, ale jednak wydaje mi się, że to odwrócenie kolejności emisji odcinków było dobrym pomysłem...
Wątpię żeby to było zamierzone działanie AXN ale choć z początku byłam
wnerwiony tym mieszaniem odcinków to przyznam ci racie że może
faktycznie ten układ lepie pasuje do całości
Na stronce AXN jest opis do 16 odcinka mam nadzieje że stacja nie zrobi
nam niemiłej niespodzianki i przerwie serial przed najciekawszymi
odcinkami
Nie, nie sądzę, by AXN przerwał emisję Terminatora na 16 odcinku, serial ten jest jednym z największych hitów (o ile nie największym) przewidzianych w wiosennej ramówce i na tym badziewnym kanale nic lepszego nie leci (choć niedługo mają puścić 5 serię Zagubionych, ale ta jest już tak przekombinowana, że po obejrzeniu dwóch pierwszych odcinków średnio mam na nią ochotę :P). Ta strona z opisami odcinków jest pewnie aktualizowana co jakiś czas, dlatego na razie jst ich tylko 16. Nie mamy się czego obawiać, nie zdejmą TSCC z anteny (a jeśli zdejmą, to będzie to najwiekszy i najboleśniejszy strzał we własną stopę, jaki AXN mógł sobie zafundować :P)... ;)
Z FOXa ramówki serial schodzi, trzeciego sezonu już nie będzie na pewno, a i wątpliwe jest, że inny kanał przejmie Kroniki.
Na AXN reszta serii będzie chyba od września, a w wakacje będzie powtarzany pierwszy sezon i pól drugiego, a po wakacjach zobaczymy resztę, czyli od 16 do 22 odcinka*
*Nie mogę podać źródła bo nie pamiętam, ale czytałem o takowych zamiarach AXN.
O tym, że trzeciego sezonu najprawdopodobniej nie będzie, to ja wiem, ale o tych dziwnych zamiarach AXN nie słyszałem. Nie wiem, czy to prawda, ale to rozdzielenie 2 serii wydaje mi się trochę głupie. Na AXNie puszczono do tej pory 12 odcinków S2, zostało jeszcze 10, a więc jakieś dwa i pół miesiąca emisji, która zakończyłaby się w połowie czerwca, czyli jeszcze przed wakacjami. Po co więc robić taką przerwę, by po wakacjach przez półtorej miesiąca puścić 6 ostatnich odcinków? Chociaż AXN robił już wcześniej podobne numery, choćby z czwartą serią Zagubionych (puszczono chyba 8 odcinków, zrobiono kilkumiesięczną przerwę, a następnie pozostałe 5, ale wtedy było to chyba spowodowane strajkiem scenarzystów w USA i koniecznością kręcenia tej serii "na raty" :P). Ja w każdym bądź razie nie mam zamiaru tyle czekać... :/
A co do trzeciej serii TSCC to jest mi cholernie żal, że (prawdopodobnie) nigdy jej nie dostaniemy... :( Podobnie było z genialnym Firefly, moim drugim, obok Kronik, ulubionym serialem - teraz też pewnie się wszystko skończy na nieustających petycjach wiernych fanów błagających o to, co niemożliwe (lub nieopłacalne :P) - kolejną serię ich ulubionego serialu... :/
Że też te najlepsze seriale zawsze muszą trafić na FOXa... :P
Ale to nie zagrywka AXN czy ich 'widzimisie'...po prostu po 13 odcinku była przerwa 3 miesięczna zimowa, Kroniki powróciły dopiero w połowie lutego, i AXN jeszcze nie ma pozostałych odcinków, one dopiero do nich trafią po jakimś czasie.
drugi sezon w całości ma 22 odcinki!
... i chociaż nie oglądam na AXN, to sądze, że narazie zakończą na 13-stym odcinku...
już prędzej na 16-tym, bo na 26 kwietnia przewidziana jest jego emisja...
http://www.axn.pl/shows/terminator-kroniki-sary-connor/season/2?page=1
Możliwe, że już dostali resztę sezonu...nie wiem, oglądałem 2 odcinki na AXN i podziękowałem:-)
Wszystkie seriale są tłumaczone przez tą samą agencję i jest pożałowania godne, całkowite wypaczenie sensu serialu jak dla mnie...
Przejrzałem ramówkę AXN na najbliższe miesiące i wygląda na to, że puszczą drugą serię TSCC w całości. Chyba... Tzn. do odcinka 18 wszystko zdaje się być w porządku, lecz później pojawiają się dziwne rzeczy:
Niedziela 2009-05-17 - Terminator: The Sarah Connor Chronicles 219 - Strange Things Happen At The One Two Point
Niedziela 2009-05-24 - Terminator: The Sarah Connor Chronicles 220 - Self Made Man
Niedziela 2009-05-31 - Terminator: The Sarah Connor Chronicles 221 - Alpine Fields
Czyli albo serię dociągną do końca, albo zrobią przerwę i puszczą ją znów od 10. Sam nie wiem, czy zaufać numerowi, czy nazwie odcinka... :/ Moim zdaniem najprawdopodobniej jest to jakiś błąd, pomyłka, może rozpisując tą ramówkę jeszcze nie wiedzieli, jak kolejne odcinki Kronik będą się nazywać i jednak żadnej przerwy w emisji serii nie będzie.
A ramówka AXNu czerwiec jeszcze nie jest rozpisana, jednak wszystko wskazuje na to, że ostatni odcinek będzie nadany 7.06.2009.