witam mam takie male pytanie orientuje sie ktos moze czy jest planowany 3 sezon TSCC ??
Tego raczej nikt nie wie. Ale chodzą słuchy ;), że jednak 3 sezonu niestety nie będzie. Podobno Fox ma podjąć ostateczną decyzję co do serialu w połowie maja.
Plotek jest dużo, podobno ma serial przejąć Brytyjski kanał Virgin 1, ale wątpię, aby to się stało, serial przyniósł dużo zysków, ale tak potężna stacja jak Fox nie pozwoli, na przetrwanie serialowi który ogląda lekko ponad 3 miliony Amerykanów...Dollhouse też już czeka anulowanie.
Oni z tłumaczeniem seriali na Polski Sobie nie radzą, a co dopiero z produkcją...
Dla mnie jeśli by się okazało że olewają dalej serial to było by to grono ćwoków i skrajnych ignorantów. Normalnie nie chce mi się wierzyć i nie wierzę że nie będzie 3 sezonu. Było by to irracjonalne, tym bardziej że wyniki oglądalności w przeliczeniu na kasę to mała cześć dochodu. Ludzie na całym świecie kupują płyty DVD, inne stacje wykupują prawa do emisji. Ten serial co jest oczywiste będzie zarabiał. Jedynym pytaniem dla FOXa jest to czy jeśli zrezygnują z dalszej produkcji tego serialu, to czy w tym samym czasie antenowym są w stanie władować coś co będzie w stanie zarobić jeszcze więcej. Szczerze wątpię, ponieważ serial terminator to taki serial, który nie jest jednorazową zabawką. Wielu fanów chce go mieć w domu, kupują płyty, wiele stacji będzie chciało wznawiać emisję i wykupywać prawa, to są grube miliony idące w dziesiątki. To nie jest jakiś tam Dexter, albo The Shield (skądinąd świetne seriale) które fajnie się ogląda raz, tu mamy do czynienia z czymś więcej. Nawet jeśli oglądalność jest na poziomie 4 mln to na całym świecie (nie licząc „piratów”) to jest to dziesiątki milionów. Decyzja o skasowaniu to była by to tak jaskrawa niegospodarność, że udziałowcy FOXa powinni odwołać od razu cały zarząd tej firemki.
Nie, już na stałe...nie sadzę, aby kiedykolwiek w przyszłości FOX zdecydował się dać serial w piątek, po kalpie Kronik i Dollhouse...
Po oglądnięciu 22 odcina nie chce mi się wierzyć że nie będzie tego 3 sezonu, kto normalny zostawiał by aż tyle pytań ? Pominę już wielką niewiadomą jaką stała się teraz C. Weaver, najważniejsze czyli J.C.... mam sobie teraz wyobrazić w jaki sposób powróci do przeszłości by opowieść w terminatorze 3 miała rację bytu ? Wielka szkoda by była gdyby to wszystko skończyło się na tym odcinku :(. To nie jest jakiś zwykły serial, to marka terminator i skoro już ktoś podjął się ciągnięcia/uzupełniania fabuły głównego filmu to niech to zrobią tak żeby to miało ręce i nogi.
Serial jest T3...w tym sensie, że zdarzenia w serialu są alternatywą dla Buntu Maszyn, takie było założenie, aby pominąć całkiem Bunt i w to miejsce wprowadzić akcję serialu.
Zakończenie II sezonu sugeruje jednoznacznie, że III sezonu pewnie nie będzie(obym się mylił) ale twórcy na pewno pozostawili sobie jakąś furtkę.
Wiele zależy tu od samych fanów serialu, jeśli przebicie będzie duże to III sezon może powróci na co mam głęboką nadzieje.
Na razie pozostaje czekać na oficjalną decyzje i wysyłać petycje itp.
I modlić się i rzucić na tacę w kościele z 3 sezon ;)
Wg. mnie furtka jest otwarta, a nawet zanadto. Sama końcówka odcinka 22 stworzyła tyle pytań co chyba przez pół sezonu nie mieliśmy.
A co niby takie sugeruje jednoznacznie, że S3 nie będzie?
Wręcz przeciwnie, ilość możliwych historii wzrosła.
Tym samym część fabuły już jest.