PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Czyli historia zatoczyła koło, jesteśmy przed T1 wybucha wojna ludzie dostają w dupsko i pojawia się John pełen pomysłów na wygranie wojny. Świadczą o tym często powtarzana kwestia "Tracimy wszystkich których kochamy" co jest zapowiedzią tego że John będzie odsyłał w przeszłość tych których kocha aby rozegrała się historia z serialu. To ma sens bo przecież jeśli przyjąć że JC w orginalnym czasie miał zostać mesjaszem to o tym nie wiedział i wcale nie był na to przygotowany i wydarzenia po dniu sadu go ukształtowały itd. Nikt nie poruszył kwestii że jeśli za dzieciaka dowiaduje się co go czeka i całe zycie sie przygotowuje to w punkcie wybuchu wojny jest zupełnie innym czlowiekiem, podejmuje inne decyzje nie robi błedów które zrobiłby nie wiedzac o niczym co oddziaływuje na bieg historii.

Catherine Weaver to druga Sarah Connor? wychowała johna henry, swiadcza o tym jej slowa wypowiedziane do sary: "moze i twój chlopak ocali świat ale nie zrobi tego sam". No i fajna scena gdzie widać starcie kiedy Sarah mówi: "ty kłamliwa suko" a Weaver uważaj do kogo mówisz. No i słowa do Ellisona kiedy pyta dokąd ma iść a ona odpowiada że śladami Naszego Syna.

Powody dla których JC przeskoczył do przyszłości są kretyńskie, on ma jej chip aaaa lece gdziekolwiek:) dwa sezony bardzo dużej ostrożności na każdym kroku a tu w kilka sekund decyduje się na przelot w czasie z nieznanym terminatorem. Ellison zareagował prawidło na pytanie czy leci odpowiedzial WTF? i został. Wycieczka Connorów do płynnego terminatora była bardzo ryzykowna i niebezpieczna mimo to poszli tam bez Cameron.

Byłoby exktra jeśli w T4 będa odwołania do serialu, widziałem trailer gdzie znajdują jakiegoś terminatora który myśli że jest człowiekiem i to on uratuje świat, może to John Henry??

Po przejsciu w czasie spodziewałem się że John będzie tak pewny siebie jak podczas rozmowy z Jessie a zobaczylismy zasłaniającego się przestraszonego gołodupca:)

Jeszcze sobie nie poukładałem wszystkiego do końca a dekielek pęka:)

ocenił(a) serial na 9
Mac_14

Jedno "ale"
Ten chip, który ma obecnie JH/Laszlo należy do Cameron.
I tylko dzięki niemu ona jest sobą.
A taką chce mieć JC.
Stąd też jeśli zabierze z przyszłości ten chip, to jak włoży do ciała Cameron, to będzie miał ją z powrotem.

Lord_Satham

Wszystko zależy, są dwie możliwości,

1. Program Cameron jest teraz na turku, co za tym idzie skok w czasie Connora był bez sensu bo prościej byłoby znaleźć chip w teraźniejszości i wgrać na niego software Cameron.

2. Program Cameron jest razem z Johnem Henry lub John Henry jest razem z Cameron.

Obydwie teorie nie trzymają sie kupy. Wersja realna to skasowanie pamieci Cameron która przestaje istnieć i zastąpienie jej pamięcią Johna Henrego. Wtedy skok Connora jest już zupełnie kretyński:)

ocenił(a) serial na 9
Mac_14

Ok, ale dlaczego napisała, że go przeprasza?
Za co?
------

Lord_Satham

Myślę, że widocznie wiedziała, że John będzie ubolewać nad tym. Możliwe też, że to John Henry przepraszał za to, że chipa zakosił.

Mac_14

zgadzam sie.
nie wyobrazalem sobie TAKIEGO zakonczenia, teraz wszystko zalezy od pelnometrazowego filmu. zakonczenie serialu jest genialne. cala teza, ze connor byl mesjaszem, zbawca ludzkosci teraz dopiero nabiera sensu - bo mlody JC przeniosl sie w przyszlosc i wiedzial co go czeka i w jakim stopniu, badz jak walczyc/pozyskiwac sojusznikow. znal ludzi w ruchu oporu (jednoczesnie ich nie znajac) wiedzial jak walczyc z terminatorami.

intryguje mnie tylko co stalo sie z Johnem Henrym. Jesli okaze sie, ze ten terminator w salvation okaze sie byc jakas pochodna JK to po prostu mamy terminatorowa bombe i chyba najfantastyczniejsze polaczenie filmow i serialu.

!!! nie zabijajcie tscc!!!

ocenił(a) serial na 9
kruku_4

Niby fajne byłoby takie powiązanie , no może pozatym że zamknełoby furtkę pewnie na amen ;(

ocenił(a) serial na 8
Mq112358

Jedyne co będzie miał wspólne Salvation i Kroniki, to BABAK TAFTI, aktor który grał w 1 sezonie Kronik i zagra w Salvation mały epizodzik:-)

peesem

co wy gadacie gdyby "Kroniki sarah connor" mialyby miec cos wspolnego z z T4 to napewno nie skonczylo by to sie na oodcinky 2x22 bo w tej wersji nie bylo wydarzen z T4!JC Przeniosl sie do przyszlosci,nie bylo wydarzen z T3(gdzie byl JC) ktory jest poprzednia czesciac T4.

x7nofate3

Ja przed pierwszą serią Kronik czytałem że serial ignoruje zupełnie wydarzenia z T3 i skupia sie na historii z T1 i T2 przygotowując widza na T4. W końcu jak wszyscy wiemy wydarzenia z T4 dotyczą samej wojny więc wszystko by pasowało. Dla mnie zawsze zastanawiający był wątek świadomości Johna Connora że zostanie przywódzcą, moim zdaniem gdyby nie to co zobaczyliśmy w serialu nigdy by nim nie został. Pomijając małe niuanse i nieścisłości w serialu to wszystko mam ogarnięte i czekam na premierę T4 gdzie zobacze jak znajdują Johna Henrego i tylko John Connor patrzy na niego z błyskiem w oku:)