Po kilkukrotnym obejrzeniu pierwszego odcinka stwierdzam że nic z tego nie będzie. Jestem bardzo wyrozumiały jeśli chodzi o kontynuacje do tego stopnia że po przymykając oczy na kilka rażących mnie rzeczy w T3 byłem w stanie nawet go polubić. Ale ten serial... Nie skreślam go jeszcze kategorycznie bo często się zdarza że serial z dennego pilota może wyewoluować do ciekawej produkcji. Klimatu terminatora nie ma wogóle, do tego stopnia jest to widoczne że doszedłem do wniosku iż sam T3 ma więcej klimatu oryginału niż ten serial. Koleś grający T-101 dał sobie fizycznie radę... był dość przekonujący ale zachowanie pozostawia wiele do życzenia. No chyba że jest bardziej zaawansowanym modelem z wyższym ilorazem inteligencji, twórcy serialu nie zauważyli że postać terminatora była na swój sposób komiczna, chłodna, zdawkowa bez wyrazu. Ten koleś natomiast stara się kopiować T-1000. Główny obrońca rozwalił mnie na łopatki... Ja rozumiem że fajna laska ale czemu do takiej roli?
Fabuła nie trzyma się kupy wogóle. "Wysłaliśmy inżyniera żeby to zbudował no i przy okazji wehikuł czasu żeby mógł wrócić"
Mam szalenie mieszane uczucia. Tak naprawdę nie wiem co powiedzieć. Mamy XXI wiek... no nie da się już nakręcić filmu w stylu lat 90tych. Jedyne co można zrobić to spróbować podejść do tematu na nowo... Ten serial ma szansę ale po obejrzeniu pilota nie wierzę żeby mu się udało...
T800 jeśli już ;p 101 to model wyglądu (o ile tak to można określić), a taki wygląd miał model 800 grany przez Arnolda ;p Dla przypomnienia: model 600 - skóra z gumy, 800 - pokryty żywą tkanką, 1000 - płynny metal ;p
Wiedziałem że ktoś się do tego przyczepi... Tak, masz poniekąd rację. Jednak odpal sobie T2, scenę po pościgu z ciężarówką jak John po raz pierwszy rozmawia z Terminatorem i zauważ jak przedstawia się Arnold. "cyberdyne model one oh one"
To ja tak z ciekawości ;). Gdzie oglądałeś pierwszy odcinek skoro data premiery jest planowana na 14 stycznia 2008 ??:) - chyba, że mówisz o trailerze ? (choć co prawda to prawda - to będzie kpina z klimatu całej serii).
Pilot serialu jest już od dawna na sieci, wystarczy poszukać :)
Niestety po jego oglądnięciu mam mnóstwo zastrzeżeń:
1) 0 klimatu
2) zbyt "ludzko" zachowujący się terminator
3) głupi pomysł z wehikułem czasu
4) laska grająca terminatora obrońce nie pasuje do tej roli
za to od strony technicznej serial prezentuje się świetnie, spece od s-f dali radę :)
Rozumiem te zastrzeżenia ;). Sam gdy się dowiedziałem o Sarah Connor Chronicles miałem w wyobraźni coś mocarnego o klimacie zbliżonym do 2 ;), coś z ligi heroesów tylko, że z terminatorem w roli głównej. Po zobaczeniu zwiastuna istotnie miałem coś mocarnego, ale było to jedynie mocarne rozczarowanie ;). Jak to już ktoś kiedyś napisał "nastoletni terminator" i do tego panienka... massakra ;). Co zaś do pilota, owszem szukałem, ale nie patrzyłem w torrenty i te klimaty bo ich nie lubię... pytanie więc: czy i jeśli tak to gdzie na necie ów pilot możnaby znaleźć (jakiś clue proszę) ?
Tu masz torręt do pilota http://www.mininova.org/tor/802966 jeżeli jeszcze nikt ci nie dał
POZDRAWIAM
Co do tych minusów to zachowania ludzkie terminatora były już w T2. Arnie cały film się uczył uczuc człowieka i to z powodzeniem. Powiedzmy że te się uczyły dłużej ;P . A co do wehikułu hm.........a skąd go mieli w przyszłości? Też ktoś gdzieś wynalazł. Może ci byli szybsi ..... A fajnych lasek w filmach nigdy za wiele :D:D:D:D. Niestety braku klimatu sobie nijak nie moge usprawiedliwic. Nie oglądałem tego ale pewnie sie skusze kiedyś i może pilot bedzie najgorszym odcinkiem a reszta sie zbierze do kupy i wyjdzie coś fajowego :P
Hmmmm... A ja tam lekki klimacik poczulem, moze nie jakis terminatorski ale to jak Sarrah i John wedrowali od jednej meliny do drugiej, jak ciagle ogladali sie za siebie czy wszystko jest ok... John ma przejebane, zero bibek, zero panienek, macocha komentujaca kazdy jego krok, zycie na kocia lape, ciagle wedrowanie po malych miescinkach w poszukiwaniu tymczasowego pokoju... Nie zdziwie sie jak sie ciezko zabuja w swojej nowej "opiekunce"... Trzeba bedzie ogladac!