PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12299
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

ok pytania odnosnie ostatniego odcinka:

1 czemu cameron chciala zeby john zajrzaj jej pod biust ? spodziewalem sie iz moze ma ona ludzkie serce tak jak typ z T4, ale john stwierdzil tylko, ze czuje zimno - co chciala mu cameron uswiadomic przez to ?

2 na samym koncu ktoś sie przynosi w czasie do nich i slychac tylko "I love you too" - kto to mowi niestety mam za slaby sluch zeby rozpoznac :(

co do serialu to bardzo mi sie podobał tylko przesadzili z dlugoscia drugiego sezonu - gdyby trwal tylko ok 13-15 odcinkow to trzymalby w napieciu caly czas, a tak odcinki 10-16(tam gdzie sarah podazal za swoimi trzema kropkami) bodajze byly strasznie nudne. chyba przez nie zmniejszyla sie ogladalnosc bo nawet mnie odrzucaly :(

aha zna ktos jakies fajne alternatywy ? ale nie chodzi mi o nic z maszynami czy zaglada ludzkosci, ale o cos gdzie wystepuje podobna relacja jednego z bohaterow ze swiatem jaka wystepowala w przypadku cameron i naszego ludzkiego swiata. bawi mnie to jak takie osoby odnajduja sie w obcym im srodowisku dla mnie takim przykladem jest serial dexter gdzie glowny bohater tez nie do konca rozumie poczynan innych z czego wynikaja rozne smieszne rzeczy.

dzieki za uwage :)

coldfusator

1. Wprawdzie nie zostało to dosłownie powiedziane, bo nie wiadomo np. co dokładnie John macał wewnątrz Cameron, więc trzeba się zdać trochę na wyobraźnię. Cameron dobrze wiedziała, że Sara po pewnym czasie umrze na raka. Wiedziała też, że jeśli to się stanie to John może ją o to obwiniać, bo w końcu jej źródło zasilania to ogniwa nuklearne. Cameron przewidując, że może nie przeżyć swojej ostatniej misji, w ramach pożegnania chciała Johnowi pokazać, że wszystko z nią w porządku, że ogniwa nie są w żaden sposób uszkodzone co mogłoby doprowadzić do powstawania promieniowania. Gdyby tak było to pewnie by się nagrzewały, jednakże John poczuł chłód. Gdyby to się nie wydarzyło to być może gdyby w przyszłości spotkał Cameron to nie bawiłby się w jej przeprogramowanie tylko od razu zniszczył żeby zmienić bieg wydarzeń.

2. To był głos Sary. Wcześniej kiedy John z Sarą weszli do budynku Zeira Corp, John powiedział matce na odchodnym to samo "I love you". Sara wtedy nie odpowiedziała. Myślę, że gdy John dokonał skoku w przyszłość Sara dopiero wtedy mu odpowiedziała. W jakiś sposób ostatni błysk po skoku zdołał przenieść jej głos w przyszłość.

Serial oglądałem 3 lata temu więc mogłem coś pomieszać bo jednak pamięć wietrzeje. Aktualnie powoli oglądam ponownie odcinki w ramach przypomnienia. Doszedłem właśnie do serii tych słabych i masz rację. Mogliby je z powodzeniem wyciąć ponieważ nie wnoszą nic konkretnego do historii, a nawet są po prostu nudne. Serial był cały czas nastawiony bardziej na wewnętrzne przeżycia bohaterów niż na akcję ale zawsze udawało się to skomponować tak, żeby było ciekawie. W środku drugiego sezonu wyraźnie poszło coś nie tak jak powinno i na pewno przyczyniło się to bardzo do anulowania serialu. Szkoda.

ocenił(a) serial na 9
Bartek2

dzięki za odpowiedź :)

na taka odpowiedź na pierwsze pytanie bym nie wpadł, a przy drugim przeoczyłem ten moment gdzie wchodzili do budynku i skupiłem się tylko na momencie gdy przenosili się już w czasie myślałem, że wtedy mógł to powiedzieć
w każdym razie dzięki za rozwianie wątpliwości

coldfusator

Co do 2 pytania to tak, Bartek2 ma racje, ale odpowiedz na pytanie 1 bym negowała.
Oczywiscie masz tutaj racje, ze dlatego to zrobił, jednak myśle, ze nie jest to, az tak oczywiste jak się wydaje .
Według mnie chodziło takze o coś całkiem innego. Dało się zauwazyć, ze hmm John zaczynał czuć cos do Cameron i niezależnie od wszystkiego starałby się ją ocalić.
Co prowadzi do sytuacji z podajze przedostatniego odcinka serii, gdzie Ellison przychodzi do Cameron i Johna i pod koniec ich rozmowy przekazuje pytanie od Weaver ' Will you join us?' . Juz wtedy Cameron wiedziała, ze nie będzie mogła zostac z Johnem, co zreszta potwierdziła sytuacja z ostatniego odcinka, gdzie oddaje swoj chip Cromartiemu.
Wiedziała, ze John będzie chciał za nią iść, dlatego tez zrobiła to by uzmysłowić mu, ze ona jest tylko maszyną, nie prawdziwą kobietą, a tylko i wyłącznie maszyną i, ze nie warto tego dla niej robic.

Moją teze potwierdza jeden z wywiadów z reżyserem lub kims z ekipy(nie pamiętam) Tscc, który przedstawił podobny punkt widzenia . :)

ocenił(a) serial na 10
Nataliia64

"Wiedziała, ze John będzie chciał za nią iść, dlatego tez zrobiła to by uzmysłowić mu, ze ona jest tylko maszyną, nie prawdziwą kobietą, a tylko i wyłącznie maszyną i, ze nie warto tego dla niej robić. "

Jeśli takie były intencje Cam, to się trochę pomyliła w kalkulacjach. Nie doceniła siły uczucia, którym John ją darzył.