PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12308
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

czy John zakochał się (czuł coś jeśli komuś zakochał nie pasuje ;)) w Cameron ponieważ kiedyś (w przyszłości-przeszłości,do diabła z tymi wycieczkami w czasie)kochał (czuł coś do) Alice,czy zakochał się w Alice ponieważ najpierw pokochał Cameron? mam nadzieję ze ktoś zrozumie o co mi chodzi bo chyba trochę zagmatwanie napisałam ;)

fenix

Jako wielki fan Cameron uważam, że najpierw John zakochał się (tak właśnie zakochał się, choć wiem, że znajdą się osoby które stwierdzą że trudno w tym przypadku mówić o miłości) w Cameron i jeśli czuł coś do Allison, to właśnie dlatego, że wizualnie przypominała mu Cameron.

jacekjan

Również tak myślę. Z punktu widzenia Johna najpierw była Cameron, a później identycznie wyglądająca Allison. Niemal przez cały serial John raczej stara się ignorować Cam, lecz są takie momenty zwane Jameron, gdzie widać, że może coś między nimi iskrzy. Może się to wydać głupie no bo Cameron jest w końcu maszyną, no ale tak zostaje ukazane. To iskrzenie widać zwłaszcza w ostatnim odcinku Born to Run. UWAGA DALEJ JEST SPOILER! ;)

Później John próbując ratować Cameron skacze w przyszłość i spotyka Allison. Niestety nie wiemy co było dalej :( ale można pewne rzeczy przypuszczać sądząc po reakcji Johna. Wiemy za to z odcinka Allison from Palmdale, że Allison była bardzo ważna dla Johna w przyszłości (jeszcze przed zbudowaniem Cameron). Można więc przypuszczać, że mniej więcej w tym punkcie historia zatacza koło.

fenix

Też się kiedyś nad tym zastanawiałam. Nawet zadałam to samo pytanie w moim FF ale nie udzieliłam na nie odpowiedzi, bo chyba takiej odpowiedzi po prostu nie ma. Przyszłość i przeszłość za bardzo się plączą w tym serialu. Być może Johna, jakiego znamy z serialu, ciągnęło do Cam, bo została zrobiona na podobieństwo kobiety którą najprawdopodobniej w przyszłości kochał (moim zdaniem tak właśnie było w poprzedniej linii czasowej (tej sprzed rozpoczęcia serialu), bo wtedy John najpierw znał Allison a dopiero potem poznał Cam). Możliwe jednak jest też, że kochał Allison właśnie dlatego, że w przeszłości (najpierw) coś czuł do Cam (tak właśnie się chyba stało w nowej linii czasowej. Tej która została stworzona przez skok Johna w Born to run - takie przynajmniej jest moje zdanie). W sumie więc wychodzi na to, że John kochał Cam, bo kochał Allison i kochał Allison, bo kochał Cam :P Jakie to zagmatwane :)

fenix

Przyszło mi do głowy jeszcze coś. Otóż w serialu kilkakrotnie pojawiają się sugestie, że John I Cameron byli sobie bardzo bliscy w przyszłości tej, która już się wydarzyła - z której została przysłana Cameron.
W S1E02 z rozmowy Cameron z Sarą wynika, że John opowiadał jej w przyszłości o swojej matce i czasach dzieciństwa. (Cameron mówi, że wie iż ulubioną książka Johna jest "Czarnoksiężnik z krainy Oz". Wie również, że John bardzo lubił, kiedy Sara czytała mu tą książkę w dzieciństwie.) Wynika z tego jasno, że John opowiadał Cameron o swoich bardzo osobistych sprawach.
Kolejna sytuacja miała miejsce podczas pamiętnej sceny w sypialni w S2E08 kiedy Cam mówi do Johna iż rozumie, że John Connor może czuć się samotny i że w przyszłości będą o tym wiele razy rozmawiać.
Podobny wniosek można wysnuć z rozmowy Jesse z Derekiem w odcinku (chyba - nie jestem pewien numeru odcinka) S2E10, kiedy Jesse mówi, że "John słuchał tylko Cameron"
No i na koniec sama Cameron mówi do Jesse, że rozmowa z nią jest tym samym co rozmowa z Johnem ;)

jacekjan

a tam John! nawet ja coś poczułem do tego żelastwa ;]

Private_Witt

Jak można nazwać ten mały, słodki organizm cybernetyczny "żelastwem" ? :) Myślę, że wielu ludzi, wliczając w to mnie zauroczyło się w Cameron ;)

jacekjan

Myślę, że avatary niektórych mogą to potwierdzać ;)