Wielka szkoda, że kolejny fajny, ciekawy, wciągający serial zakończył się po pierwszym sezonie...Wymienię tylko te, które oglądałem i spotkał je te sam los:
-Flash Forward
-The River
-...
Z tego co mi się wydaje za wszystkim stoi stacja FOX, która tak naprawdę nie wie czego oczekują widzowie. Sukcesem był LOST. Ale każdy serial aspirujący do miana równie dobrego co Lost kończy się na pierwszym sezonie, kiedy akcja tak naprawdę się zagęszcza. NIE RÓBCIE NAM TEGO!!!! Ja jak i wiele osób chcemy to oglądać.
mnie wciągnął. I końcówka sezonu była zapowiedzią czegoś naprawdę interesującego. Przynajmniej miał jakąś fabułę... bo większość seriali co mają 10 sezonów to każdy odcinek o czymś innym jest.
"bo większość seriali co mają 10 sezonów to każdy odcinek o czymś innym jest."
Chyba tylko sitcomy...
Zarówno FlashForward jak i The River zrealizowała stacja ABC, tak samo Lost jest ich serialem; FOX ma m.in. właśnie Terra Novę, House'a, Prison Break'a czy Fringe
Mniejsza o to jaka stacja. Ważne, że amerykańska... :) Może to kwestia kryzysu...
Ta, po ostatnim odcinku nie mogłem doczekać się drugiego sezonu, ciekawie się zapowiadał... jak tak można? -,-
Hmm ja się spotkałem z czymś takim przy serialu Podróżnik... tam nawet całego sezonu nie dali tylko 8 odcinków -,-
Mi też się podobał ale oni się nie cackają- mała oglądalność czy coś innego i po serialu ;(
no właśnie, a tak fajnie się zapowiadało i okazuje się, że sezonu drugiego nie ma, heh, szkoda ;(
Podzielam twoje zdanie wyśmienite seriale anulowali ty wymieniłes tylko dwa a ja podam ci jeszcze inne tytuły które naprawdę były świetne (w moim skromnym mniemaniu)
Flash Forward
The River
Outcasts
Caprica
Ocaleni
The Event: Zdarzenie
Ziemia 2 (klasyk)
V: Goście
Stargate Universe (roskręcał się)
Jeremiah
Jericho
Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Threshold
sorki że nier alfabetycznie ale mniejsza o to pozdrawiam
Nie oglądałam wszystkich seriali, ale z tych co wymieniłeś/aś to szkoda mi Jericho a w szczególności V. W ogóle już nie zabieram się za seriale, które nie mają potwierdzonej kontynuacji.
Ostatnio korci mnie żeby zabrać się za Revolution, ale jednak wolę poczekać czy zdecydują się na kontynuację, bo jeśli nie, to nawet nie zacznę oglądać. Co do River to brat mówił, że bardzo dobry serial, a że mamy podobny gust to mi również szkoda bo miałam go oglądać.
Wiesz River powiedzmy ma jakieś zakończenie jak by nie patrzeć to by było jedne z takich, co dobrze się nie kończą
A co do w seriali to warto niektóre obejrzeć np. "Caprica" w Caprica jest pokazane skąd wzięła się tzw. Religia Cylonów oraz kto ich zrobił ponoć ma wyjść serial blood and Chrome jest niby kontynuacją z tym, że pokazuje historie młodego Adamy, czyli jakieś 20 do 30 lat po Caprice
No a potem zostaje Batlestar Galaktica
Zauważ że wszystkie seriale co wymieniłeś są albo z gatunku sc-fi albo podchodzące pod to i je urywają w najlepszych momentach, żal mi np Ziemi 2 kultowy serial czy V, ale za to krecą kolejny sezony chirurgów seksu wielkim mieście czy innego syfa
ta oczywiscie a ty sadzisz ze Polski się posłuchają :) jak nam głupich wiz nawed nie dalii
Dodam od siebie że najlepsze które zakończyli to:
Stargate Universe
Ziemia 2 (klasyk) - tutaj zwalili bo w serialu w sumie nic się nie działa.
Threshold
Gwiezdna eskadra
Nom ja tam wymieniłem, które mi się naprawdę podobały a i je anulowali
Co do Gwiezdna eskadra to coś kojarzę, ale nie jestem pewny czy widziałem?
Wiecie co zakończyli jak zakończyli ale są niektóre seriale które są po prostu kiepskie a je ciągną w dodatku nie które po prosu słabe.
dla mnie nieporozumienie to:
- CSI (chyba wszystkie) jedyne należyte to LV, reszta to koszmar
- Kości
- Batle Star Galactica (dobry motyw ale obsada fatalna a ta Pani w głównej roli)
O polskich to już w ogóle nie wspomnę - ogólnie kaszany
- nowe V
i jeszcze kolka innych bardziej emocjonalnych.
Pozdro.
Szkoda ze nie ma kontynuacji:
Firefly
Defying Gravity
The Lost Room
Nikt chyba o nich nie wspomniał a według mnie są świetne! Szkoda ze stacje rezygnują z tak świetnych projektów. Wiadomo liczy się kasa ;/
The Lost Room, o ile mnie pamięć nie myli, zakończył się normalnie, od początku zapowiadany był jako mini-serial
Powiedzmy ze normalnie. Dla mnie to wyglądało jak nagła śmierć! Temat był genialny i można było pociągnąć dalej!
Czytając Wasze posty zaczynam obawiać się przyszłości The Walking Dead. Serial ma doskonałą oglądalność jak na taki gatunek... i teraz pytanie... Czy ludziom się nie znudzi napinanie przez cały sezon i pozostawianie w najciekawszym momencie? Jeśli jednak, to czy stacja AMC nie zrezygnuje z kolejnych sezonów?
Jak na razie tylko Dexter (z takich klimatycznych seriali) daje radę. Jest klimat. Zapowiedziano 8 sezonów więc mamy jakąś peność co do zakończenia historii...