PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18350
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova
ocenił(a) serial na 8
elbondo13

Nie jestem pewna będzie lub nie

ocenił(a) serial na 8
Nitro2050

Gorąco wierzę, iż był to inteligentny dowcip odwołujący do fizyki kwantowej i eksperymentu z kotem Schrödingera , a nie kolejna internautka chorująca na półdebilizm :*

ocenił(a) serial na 3
damianex

Kąśliwe, ale z gracją.To lubię.

elbondo13

Nitro2050 - takiej odpowiedzi możesz udzielić na każde zadane Ci pytanie . "Nie jestem pewna kura lub jajko" xD
( bez obrazy oczywiście)
A co do 2 sezonu to będzie na 100%.

użytkownik usunięty
Son_Goku

Skąd ta pewność?

oficjalnie fox nie ogłosił jeszcze decyzji ale z tego co czytałem już zatrudniają dodatkowych scenarzystów i przedłużają umowy z aktorami.
Poza tym serial ma sporą oglądalność, sam finał w telewizji oglądało 7.2 w premierowej emisji

ocenił(a) serial na 4
Son_Goku

Wypluj to słowo! :D Heh zatrudniają dodatkowych scenarzystów tak .... czyżby tym pierwszym skończyły się debilne pomysły?
Na samym początku trzeba było zatrudnić dobrych scenarzystów! Teraz to niech się wypchają! Te głąby niczego się nie nauczą...:/
Najbardziej zmarnowana serialowa historia ostatnich lat...ogromny potencjał, możliwości a oni zniszczyli to już w pierwszym sezonie :D

davidstar

nie zgodzę się na pewno z Tobą że zmarnowana, ponieważ serial się jeszcze może mocno rozkręcić. Mi na przykład serial bardzo się podoba i jestem pewien że możemy się spodziewać jeszcze lepszego 2 sezonu.

ocenił(a) serial na 4
Son_Goku

Jak oni znaleźli tam kadłub jakiegoś statku średniowiecznego czy jakoś tak... już czuję co się tam będzie działo w drugim sezonie :D Masz to jak w banku, że się "rozkręci"! Żebyś tylko z fotela nie spadł ahahaha :D

davidstar

davidstar - nie podobało się ?? to nie znaczy że musisz tu frajerskie komentarze umieszczać.
Jak według Ciebie mieli takie debilne pomysły to nie wiem skąd taka oglądalność na całym świecie.
Takim ludziom jak Ty najłatwiej szydzić, oczerniać, krytykować ....
A wiesz czemu ? bo tacy jak Ty nie doświadczyli nigdy żadnej pracy i dlatego trudno im docenić a;bo chociaż uszanować pracę innych.
O to czy z fotela spadnę raczej się nie bój, a za to pilnuj żeby ktoś Ciebie z fotela nie zrzucił za to p.i.e.r.d.o.l.e.n.i.e głupot.
Chociaż szczerze mówiąc nie sądzę żeby Twoja odwaga w komentarzach wychodziła poza internet.

ocenił(a) serial na 4
Son_Goku

Pewnie, że się nie podobało i będę pisał o tym na tym forum ile będę chciał, bo tutaj każdy ma prawo wyrazić opinię o danym filmie czy serialu, pozytywną czy negatywną!Folguj trochę błaźnie, bo ci żyłka pęknie w tyłku. I na przyszłość nie podniecaj się tak i cwaniakuj, bo dla mnie to jesteś leszczem. Zakładam, że poczułeś się bardzo poruszony ostatnim zdaniem w moim poście powyżej - naucz się rozróżniać żart od obelgi.
Ps.Hahahaa gościu chciałbym zobaczyć twoje łapska i ocenić jak bardzo są doświadczone przez pracę.Od grzebania w jajach pewnie masz delikatne jak niemowlę, co wcale by mnie nie zdziwiło, siedzisz tylko i wpier....asz się tam gdzie nie powinieneś, nie mając przy tym zielonego pojęcia o interpretacji nawet dwóch zdań :)

davidstar

HAHAHAHAHA Widzę że troszkę prawda kogoś zabolała :D .Koleś !!! I na do datek Ty mi piszesz że ja się poruszony poczułem hahahahaha.
Przeczytaj sobie wnikliwie to co napisałeś, najlepiej kilka razy bo pewnie nawet nie wiesz co już nam o sobie zdradziłeś i się mocno zastanów co komuś zarzucasz, a co sam odpier...asz.
Ps. Jak daleko mieszkasz od Wrocławia ? Chętnie zaspokoję Twoją ciekawość ;)

ocenił(a) serial na 4
Son_Goku

I znowu się ośmieszyłeś podkreślając, że mnie coś zabolało heh ludzie się na to nie nabiorą, po prostu przeczytają cały wątek (jak będą chcieli) który jest dość zabawny głównie dzięki tobie i twojej głupocie. Piszesz o wszystkim i o niczym, a ja zniżam się do twojego poziomu niestety, ale cóż ty zacząłeś, a ja będę próbował skończyć. Oczywiście dalej nie potrafisz zrozumieć dlaczego ciągle do mnie jeszcze piszesz....heh Jak ktoś używa wyrażeń wulgarnych w stosunku do drugiej osoby to zazwyczaj jest wyprowadzony z równowagi...ty nie potrafisz zrozumieć nawet głupiego żartu :)
Ps Nie napinaj się tak bo i tak nie przytargasz do Czewy swojego du...ska, a jak mimo wszystko w swojej głupocie postanowisz tu zajrzeć, to będziesz spie.....ał w podskokach :)

davidstar

Dobrze proroku, śledź z uwagą ten temat i módl się żeby się na to nikt nie nabrał bo pisząc o tym już wydajesz się być przestraszony porażką.
Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam na to w.y.j.e.b.a.n.e i Twoje opinie, argumenty są dla mnie słabe i śmieszne.
Skoro uważasz że pisze głupoty to po co na nie głupcze odpisujesz?
Patrz że z jakimś innym ziomkiem tutaj też wchodzisz w konflikt przez swoje wyjątkowo głupie komentarze.
Już 2 osoby coś Ci próbują uświadomić a Ty dalej zioniesz głupotą i nie pisz o zniżaniu się do czyjegoś poziomu bo przeczysz sam sobie człowieku, masz w swoich wypowiedziach na to dowody.
Ps Ja się napinam ?? hahahaa , to Ty piszesz że chcesz patrzyć i oceniać. Jesteś ciekaw ? Wpadaj, kilka km tylko.

ocenił(a) serial na 4
Son_Goku

No widzisz jaki głupi jesteś :) i nie zmądrzejesz, zobaczymy co na to twój "ziomek" któremu wytłumaczyłem na koniec o co chodzi.Tobie nie tłumaczyłem, bo jesteś za głupi żeby to pojąć. Płaczesz tam pewnie w kącie, że cały FB się z ciebie śmieje, bo nie zrozumiałeś jednego prostego zdania (wcale nie śmiesznego dla wielu pewnie) i nie wiesz jak to odkręcić.Ja ci pomogę--->Ty zacząłeś JA skończę.
Ps.AHhahaahahahahahaa Najpierw si napinasz i namiary chcesz na mnie, a jak cię zapraszam to ty wtedy...................... mnie zapraszasz haahahahahaha Cepie gile masz jeszcze pod nosem. Przecież to tylko KILKA KM. Niech się już te ferie dla ciebie skończą, bo potrzebujesz porządną lekcję geografii :)

davidstar

No nic , widzę że dalej próbujesz swoją głupotę komuś przypisać i to z miernym skutkiem.
Nie będę Ci pisał jaki głupi jesteś ani używał jakichś wyzwisk bo właśnie w przeciwieństwie do Ciebie ja się wcale nie spinam paplaniną na jakimś forum.
Może trudno Ci w to uwierzyć ale nie ruszają mnie te twoje żałosne obelgi. Chcesz sobie od cepów, błaznów, głupów.......... itp. powyzywać i się poczuć dowartościowany ??
OK, tylko mów takie rzeczy w twarz ludziom.
Chłopie piszesz o spinaniu się już któryś raz ale popatrz że tylko ty tak naprawdę się spinasz i rzucasz obelgami w tym temacie.
Ja ani razu w przeciwieństwie do Ciebie nie napisałem Ci że jesteś jakimś cepem, błaznem, głąbem ....., a jedynie oceniłem twoje nastawienie do serialu, zbyt mocną i jak dla mnie głupią jego krytykę i na dodatek wyzwiska ludzi nad nim pracujących.Piszesz że mają "debilne" pomysły, że są głąbami.
Szanuję jak każdy czyjąś opinie (często krytyczną), ale to co Ty napisałeś to już jest przesada. Łatwo pisać tu o kimś obraźliwe słowa, bo nikt nie wiem kim jesteś.
Skoro dalej uważasz że ktoś tu się spina i rzuca obelgi to weź sobie przeczytaj wszystko jeszcze raz, i nie prowokuj w swoich komentarzach takimi tekstami jak powyżej bo przeczysz sam sobie.

Ps "Ps.Hahahaa gościu chciałbym zobaczyć twoje łapska i ocenić...." - "Ps. Jak daleko mieszkasz od Wrocławia ? Chętnie zaspokoję Twoją ciekawość ;)"
Po tym myślisz że ja tu się "napinam i chcę twoje namiary" ?????? :D
Pozostawię to już bez komentarza i mam nadzieję że też się trochę zastanowisz zanim coś napiszesz.

ocenił(a) serial na 4
Son_Goku

Piękna ci litania wyszła :) Jestem pod wrażeniem...
Dalej nie rozumiesz, że można kogoś nazwać frajerem i tchórzem, nie robiąc tego dosłownie? Więc luknij jeszcze raz na swój drugi post...na co liczyłeś, że nikt ci na zaczepkę nie odpowie? Zdziwiony jesteś, że powiedziałem wprost, że jesteś błaznem? Wypowiedziałem się w trochę w mniej elokwentny sposób w przeciwieństwie do ciebie. Ale na jedno wychodzi!
Nie broń jakiegoś pajaca, który kasuje flotę o której większość może pomarzyć i w życiu pewnie łopaty nie miał w ręku. A ty mi jeszcze mówisz, że ja mam go szanować heh Sądząc po twoich zdolnościach pisarskich nawet ty byłbyś w stanie sklecić ze dwa odcinki o du....e marynie, ale na pewno lepsze od tego co stworzyły te głąby, co za grubą kasę nie potrafią napisać 12 odcinków dla ludzi powyżej 7 roku życia.... Szanować można ludzi PRACY, nawet scenarzystów, ale tylko takich co nie robią z ludzi idiotów.Ciekawe co miałbyś do powiedzenia o szacunku, gdybyś był starym dziadkiem i wszedł do byle jakiego urzędu, lekarza w Polsce--> tam dostałbyś prawdziwą lekcję "szacunku"!

davidstar

Hehe, nie rozumiem co ma to w spólnego z litanią ale ok, nie będziemy się w to zagłębiać tutaj.
Po 1 to uwierz że rozumiem, można kogoś nazwać tak jak piszesz nie robiąc tego dosłownie.
Moim zamiarem było Ci uzmysłowić że umieszczając tutaj takie sformułowania robisz to po prostu w sposób tchórzliwy i frajerski. Dlaczego ? Już Ci o tym napisałem.
Ale widzisz ja nie nazywam dosłownie wszystkich ludzi których nie znam tchórzami albo błaznami za jakiś 1 komentarz, jak każdy z nas też w życiu zrobiłem coś co było dla innego "frajerstwem" albo "tchórzostwem", ale staram się odpowiadać na czyjeś zarzuty swoimi argumentami, a nie od razu walić jakieś jakieś słabe obelgi, a na pewno nie przez neta.
Dla jasności jeszcze - nie uważam Cię jeszcze za głupa, frajera, tchórza..... jeżeli znam Cię tylko z tej jednej wymiany zdań.
Nie wiem może Cie ten serial wkur...wiał, nie spełnił Twoich oczekiwań, albo nawet jakoś zraził. Nie moja sprawa, ale nie trzeba tutaj się na tym wyładowywać w taki sposób bo jednak wielu, którzy oglądali się podobało.
I tyle :). Jestem święcie przekonany że gdyby ktoś pisał o serialu, który Tobie się spodobał w podobny sposób też wytknął byś mu pewne cechy. Pozdro

ocenił(a) serial na 4
Son_Goku

Cieszę się, że doszliśmy do porozumienia :) Nie bierz tych moich obelg tak całkiem na poważnie.
A jaki morał z tej bajki? A taki, że czasem trzeba być bardziej powściągliwym w wypowiedziach na forum czy to oceniając film czy w stosunku do innych forumowiczów.
Ps.Chyba obaj zasłużyliśmy na kieliszek dobrej wódki :) Bywaj!

ocenił(a) serial na 8
davidstar

davidstar malkontencie, weź się człowieku nie popłacz . Mi ogladało się serial bardzo dobrze chociaż jestem świadom wielu gaf i błędów logicznych. Ale jak tu takowych nie popełniać próbując robić serial o poruszaniu się w czasie i osadzony w środowisku o którym nie wiemy za wiele. Można go było zrobić lepiej, ale zrobiono go dobrze, więc nie jojc i nie obrażaj biednych scenarzystów.

ocenił(a) serial na 4
damianex

Czy ja wyglądam na smutnego :))))) Cieszę się, że serial wreszcie się skończył, bo dłużej bym tego nie wytrzymał :) Oczywiście to prawda, że końcówka była lepsza od początku, nawet ten Lucas rozkręcił się aktorsko i wyrósł nam całkiem przyzwoity czarny charakter. No, ale błędy nie zniknęły w końcówce(efekty komputerowe....żal 21 wiek) i szkoda, że nie uśmiercili tej głupiej rodzinki(gliniarz i ten jego synalek mogliby zostać) ale ta Zoe albo Maddy...słodziutkie......... , a pusteeeee żal :/ To w głównej mierze przez nie i głupkowate wątki miłosne doceniłem ten serial odpowiednio!

ocenił(a) serial na 8
davidstar

Dłużej byś go nie wytrzymał ? Czyżby ktoś Cię zmuszał do oglądania tego serialu ? Tatuś brał Cię na kolanka i trzymał tam dopóki serial się nie skonczył ? Żalem jest czytanie twoich wpisów. Żalem też jest napisanie, że kilkuletnia dziewczynka jest jak to stwierdziłeś pusta. Z pewnością ty w jej wieku miałeś tak bogatą osobowość, że psychologowie dziecięcy srali z wrażenia pod siebie... Co do efektów: w ilu serialach, powtarzam serialach, masz lepsze efekty ? Tępy jesteś chłopie jak pudło po gwoździach, bo zamiast uczepić naukowego faktu dla przykładu: jak można mieć pewność, że po przejściu na drugą stronę trafiają w dobre miejsce, w dobry czas, a przede wszystkim żywi, skoro jak powiedzieli tunel jest w jedną stronę wiec nic się nim nie wraca, także informacja, zatem nie mogliby wiedzieć czy jest sens tam cokolwiek wysyłać ...Oczywiście do czasu kiedy Lucas opracował dwustronny tunel, ty wolisz sie czepiac, ze kilkuletnie dziecko jest puste :-)

ocenił(a) serial na 4
damianex

Teraz twoja kolej chojraku :) Nie wiem jakie są twoje stosunki z tatuśkiem, ale sądzę, że jesteście ze sobą bardzo blisko, rzekłbym , że nawet zbyt blisko i przez to wydaje ci się, że i reszta żyje w ten sam sposób :) Przykro mi, ja z ojcem filmów nie oglądam od bardzo dawna, ale nie wpier....am się przez to w twoje prywatne życie, więc jak dla mnie, to może ci nawet do wanny wchodzić. Mnie to kompletnie nie interesuje :) A serial oglądałem do końca , bo nie lubię przerywać w połowie :) (i tak do końca wcale tak daleko nie było) Nie wnikaj w to, niech cię to nie interesuje .
Faktycznie mogłem bardziej dobitnie zaznaczyć, że pusta jest Maddy , niepotrzebnie umieściłem je obok siebie, co nie znaczy, że Zoe to dziecięca aktorka roku, skoro pchała się na mały ekran to będę ją oceniał! Jest beznadziejna. Obejrzyj sobie szósty zmysł to zobaczysz jak powinno wyglądać aktorstwo w wykonaniu dziecka.
Ps. Na szczęście nie muszę jak ty siedzieć i myśleć całymi dniami gdzie pojawi się Maddy po przekroczeniu portalu....ok widzę, że stawiasz sobie ambitne cele przed sobą. Akurat w twoim przypadku, chłopca, który miał już styczność z dziecięcymi psychologami (hahahahahaah) jak całe nowe pokolenie kretynów, którzy mają dwie lewe rączki i niczego nie potrafią sami zrobić, bez wizyty u psychologa :) wcale mnie to nie dziwi:)
Ps. Najważniejsze: jak Cie ktoś nie rusza na forum to się do niego nie przyp....aj.:) Zapamiętaj to! Od ciebie zależy czy dalej będziemy kontynuować ten głupi temat o d....e marynie, który sam zapoczątkowałeś czy nie.

davidstar

prawdopodobnie bedzie 2 sezon
http://www.terranova24.pl/terra-nova-news/43-news/154-terrannova-dobra-i-za-wiad omo
http://www.terranova24.pl/terra-nova-news/43-news/164-terrannova-4-przeplatajce- si-wtki-

davidstar

@davidstar ale ty się błaźnisz :)

Co do tematu to mam nadzieję, że drugi sezon się pojawi, z odcinka na odcinek oglądało mi się ten serial coraz lepiej.

ocenił(a) serial na 4
Witcher

Marna prowokacja.Nie szukaj ch...ja do dupy w sylwestra, bo nie znajdziesz tym bardziej tutaj.Pisz co chcesz, mi to zwisa i powiewa.

davidstar

Już ci trzy osoby w tym temacie powiedziały że się błaźnisz a ty dalej idziesz w zaparte.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
elbondo13

ma być i koniec! ^^ jak nie, to wystosujemy petycje do fox ;>