i nie chodzi mi o twórców serialu ;] chodzi mi o tych wszystkich którym przeszkadza że
mucha jest badziej niebieska niż zielona...
no dosłownie takie jest porównanie do waszej "dbałości o szczegóły"... czytałem kilka
tematów, i w każdym znajdzie sie ktos kto skrytykuje film za chociażby to, że wizja
przyszłości jest podobna jak w innym filmie, albo że aktorzy mają inny akcent... ludzie...
bądzmy poważni ;]
czytałem kiedyś w CDA artykuł o takim gościu, któremu zabrano napisanie recenzji o
wiedzminie 2. pisał mniej-więcej tak: "Gdy dyrektor działu powiedziała, że to nie ja będę
pisał recenzję do gry Wiedzmin 2... ucieszyłem się. Ucieszyłem się, bo będę mógł grać
"dla frajdy", a nie zwracać uwagę na każdy szczegół. Na każdą animację, na każdą cut-
scenkę patrzeć pod kątem błędów".
wy jesteście IDEALNI do pisania tej negatywnej części recenzji, bo wyłapiecie każdy,
najmniejszy błąd.
pozostaje pozytywna część... zobaczyłem dzisiaj temat "czy jeszcze ogąda sie filmy dla
frajdy". temat może nie poszedł w 100% w tym kierunku jak myślałem, ale ten gościu ma
racje ;] robicie wrażenie jakby nie było pozytywnych cech tego serialu, jak na przykład
animacje.
może zamiast krytykować takie szczególiki (bo inaczej nie da sie tego nazwać)
popatrzycie na ten serial z innej strony?
zamiast mowic "nie podoba mi się, bo nie..." to napiszcie ze serial nie podszedł wam do
gustu, bo nie lubicie filmow fantasy, ale miał dobre efekty świetlne i aktorzy grali świetnie
tyle ode mnie ;]
"zamiast mowic "nie podoba mi się, bo nie..." to napiszcie ze serial nie podszedł wam do
gustu, bo nie lubicie filmow fantasy, ale miał dobre efekty świetlne i aktorzy grali świetnie"
Wydaje mi się, że w negatywnych komentarzach pojawiło się też wystarczająco dużo krytyki na temat m.in. przewidywalnej, stereotypowej fabuły, papierowych, nudnych, infantylnych postaci, płaskich do bólu zębów dialogów, czy nachalnego dydaktyzmu rodem z Disneya, by było jasne, że nie chodzi tu o zwyczajne "nie, bo nie". W moim przypadku powód jest znacznie prostszy: nie mogę oglądać TN dla frajdy, bo nie sprawia mi to frajdy (już nawet wytykanie błędów mi zbrzydło ;). Ciekawe jest za to to, że ci, którzy są na nie, krytykują serial, a ci, co na tak - tych na nie. Moim zdaniem, świadczy to o braku pewności tych drugich, że mają rację, ale co ja tam wiem ;)
geniuszu.... ten film ma tyle logicznych bledow, ze az mozna rozwolnienia dostac z irytacji :D i mowie to jako fanka sf i fantazy :) efekty swietlne? efekty swietlne swiadcza pozytywnie o dobrej dyskotece albo o dobrym sklepie z lampami a nie produkcji filmowej ;P swietnie grajacy aktorzy?? :D :D ok, po prostu daruj sobie, wstydu oszczedz ;P :D