PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18349
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

No ok...

ocenił(a) serial na 8

Ktoś tu napisał że w razie czego ludzie wynajdą statki by uchronić się przed meteorytem itd.
Trochę to dziwne ale ok.A poza tym jak można sobie to wytłumaczyć fakt że przyjdzie moment kiedy małpy będą przekształcać się w ludzi itd. i w tedy co?? ludzie z terra nova będą żyć razem z neadertalczykami??
Tak żeby sobie usiąść i ewentualnie napić się browarka ok ale mnóstwo dziwnych pytań zostaje bez odpowiedzi:)

laura3756

Trzeba tutaj sobie zadać bardzo ważne pytanie. Czy ludzie pozwolą na uderzenie meteorytu ? Skoro znaleźli drugą ziemię to nie wydaje mi się, żeby pozwolili na jej całkowite zniszczenie i zaczynanie wszystkiego od nowa. W mojej ocenie w jakiś sposób zmienili by tor tego meteorytu aby ominął ziemię.

Teraz jeśli meteoryt nie uderzy w ziemię to Dinozaury nie wyginą, a co za tym idzie ssaki nigdy nie wyjdą na powierzchnię i się nie rozwiną, a przez to z kolei nigdy nie powstanie neandertalczyk co w końcowej fazie doprowadzi do tego, że ludzie na nowej ziemi nigdy nie powstaną.

W takim razie ewolucja pójdzie w całkowicie innym kierunku. Jakim ? Tego oczywiście nikt nie jest w stanie przewidzieć. Ja mogę zgadywać, że Dinozaury mogły w związku ze stopniowym zmniejszaniem się temperatury na ziemi zacząć się zmniejszać przy jednoczesnym rozroście mózgu co mogło by doprowadzić do myślących Dinozaurów, a w późniejszej fazie i mówiących. Zamiast ludzi były by inteligentne Dinozaury.

ocenił(a) serial na 2
Starchris

Nie widze sensu zadawania SOBIE i INNYM pytan gdyz serial jest dla idiotow.
Przykro to mowic ale serial nie ma zbytnio sensu.
Pozdrawiam wszystkich ZASTANAWIAJACYCH sie i DUMAJACYCH nad sensem czegos co sensu nie posiada.

ocenił(a) serial na 2
coroon

naduzycie slowa SENS - wybaczcie :)
w glowie sie juz roi od tego slowa ogladajac serial TERRA NOVA.

ocenił(a) serial na 8
coroon

Wiesz to że Ty nie widzisz w tym sensu to już Twoja sprawa.
Zgodzę się że serial może nie zachwyca ale idiotą jest ten kto innych wyzywa od idiotów.
A i jeszcze jedno...ciesze się że są ludzie którzy potrafią ruszyć swój mózg nawet jeśli coś jest bez sensu!!

ocenił(a) serial na 8
Starchris

Możliwe że masz racje...nie mówię że nie:)
A Twoje ostatnie zdanie kojarzy mi się z serialem Dinotopia czy jakoś tak.

ocenił(a) serial na 2
laura3756

Lauro Droga Lauro :)
TN jest tak banalny i tak prymitywnie zrobiony ze inaczej okreslic nie moglem :)
w dodatku serial ten to jeden wielki blad.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
coroon

Heh znacznie lepiej:)

ocenił(a) serial na 8
laura3756

Od razu inaczej brzmisz:)

ocenił(a) serial na 2
laura3756

To dobrze.
Jak tam nasze polskie piękne morze? Cieplejsze juz ciut?

ocenił(a) serial na 8
coroon

Szczerze to nie wiem,do morsów nie należę więc nie przyszło mi do głowy żeby przywitać się z morzem i zamoczyć stopy.
Lecz sądząc po pogodzie wątpię żeby było ciut cieplejsze.

ocenił(a) serial na 2
laura3756

Krakow upaly.
Ogladam wlasnie to cos co skometowalem.
Zastanawiam sie nad jednym.
Od seriali nie wymagam bog wie czego ale chcialbym by byly choc w miare logiczne. Jesli takie nie sa to uwazam ze zostaly stworzone poniewaz odbiorcy sa niewybredni.
np prison break na poczatku byl super serialem. Wciagal niesamowicie. Mozna bylo ogladac kilka odcinkow na raz...ale pozniej stawal sie idiotyczny.
W tym serialu nie widze nic logicznego. Te same schematy walkowane non stop w amerykanskich produkcjach - az do znudzenia - totalnego znudzenia.

ocenił(a) serial na 8
coroon

Wiesz tak na dobrą sprawę twórcy tych o to seriali również nie wymagają niczego specjalnego od swoich potencjalnych odbiorców.W dzisiejszych czasach mamy (tak żeby nikogo nie urazić) większość ludzi którzy za wiele od filmów i muzyki nie wymagają...są dinozaury jest szał,serial nie wymaga za dużo myślenia jest ok,a powiedzmy sobie że ledwo się zaczyna a Ty wiesz jakie rozwiązanie posiada ta zagadka.
Siadając do pierwszych czterech odcinków spodziewałam się czegoś dobrego,czegoś co skłoni ludzi do refleksji nad własnym życiem i tego co robimy z naszą planetą itd.
Zamiast tego trochę zgłupiałam i zaczęłam zadawać sobie milion nie potrzebnych pytań.
Jeśli chodzi o skazanego to mylę że sam skazany by się z tobą zgodził.
I tak sobie teraz myślę Coroon że my w swoich produkcjach w cale nie jesteśmy lepsi choćby seriale których nie umiemy zrobić sami i non stop realizujemy na podstawie amerykańskich wersji albo brazylijskich,a do tego filmy takie jak np.Kac wawa.

ocenił(a) serial na 8
laura3756

Zawsze znajdzie się coś co się nam nie spodoba i do czego się przyczepimy:)