PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18350
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

Rozczarowanie

ocenił(a) serial na 1

Serial jak dotąd bardzo rozczarowuje i nie zanosi się że będzie lepiej. Fabuła liniowa, przewidywalna, bohaterowie szablonowi, ale o tym już wiele osób tutaj pisało. Zaskakuje średnia ocena 6,7, chociaż jak się popatrzy na oceny "M jak miłość" czy innych polskich tasiemcowych "arcydzieł" to już nic człowieka chyba nie zdziwi. Prawdę mówiąc TN ma wiele wspólnych cech z w/w radosną twórczością. Nie przekonują mnie argumenty że serial ma być rodzinny, lekki, z przymrużeniem oka. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby taki był ale może być jednocześnie nieliniowy, nieszablonowy, z dobrą grą aktorską, bez rażących błędów logicznych. Kino rodzinne nie musi być synonimem kiczu!!!
Daję 1 (chociaż oceniam na 3) tylko dlatego żeby obniżyć średnią ocenę, która wprowadza w błąd zamierzających obejrzeć.
Pozdrawiam

biuro_139

Buahahahaha porównujesz m jak miłość do terra nova? buahahahahaha to dobrałeś złe porównania jesteś kompletnym idiotą porównując szmelc polski z produkcją amerykańska . Jak ci się nie podoba to po co oglądasz ? Spadaj oglądać m jak miłość. Wielki Krytyk i znawca aktorstwa się znalazł ahahahaha nie ośmieszaj się człowieku.

ocenił(a) serial na 1
Marko81

Nie znasz mnie a używasz epitetów świadczącym tylko i wyłącznie o twoim poziomie. Jeżeli nie dostrzegasz analogii i uważasz że produkcje amerykańskie są gwarancją jakości to gratuluję i jestem również pewien że TN to serial właśnie dla ciebie. TN skończyłem oglądać po 8 odcinku i powyższy komentarz stanowi podsumowania moich odczuć.

biuro_139

biuro130 dobrze napisane. Podpisuje się pod tym. Błędów i nadużyć mnóstwo, aż mnie trzęsło

biuro_139

coś w tym jest... tak to reklamowano jaki ten serial będzie hitem etc etc moi znajomi też zaczęli to oglądać i oczywiście mnie również nakłonili, pierwszy odc nie powalił... dalej było powiedzmy, dość zjadliwe to wszystko, również śmieszy mnie trochę ta animacja tych prehistorycznych gadów, chyba zabrakło funduszy na coś troszkę bardziej ambitniejszego ....
Na razie samego serialu nie oceniam, zobaczy się. co będzie dalej, na razie traktuję to jako "zapchaj dziurę" ... ;p