PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18350
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

myślałem że będzie to jeden z hitów z sezonu, niestety okazał się gniotem sezonu, wszyscy którzy cenią sobie choć trochę logiki w oglądanych wydarzeniach powinni ominąć tą produkcje szerokim łukiem, dodając do tego mydlane perypetie to 4 odcinki które oglądałem to i tak o 4 za dużo, jednym słowem TRAGEDIA

ocenił(a) serial na 5
marlboro_boy

Kolejny prowokator. ignore.

Maczo86

Każda zła opinia to prowokacja, po prostu ten serial jest kiepski, oglądałem wiele seriali i większość mi się podobała, mało było takich po których zrezygnowałem po kilku odcinkach, często po kilku sezonach w przypadkach kiedy scenarzystom skończyły się pomysły, a tutaj po pilocie uczucia były mieszane a z każdym kolejnym odcinkiem było coraz gorzej, wole zrezygnować niż oglądać na siłę, ciężko się wciągnąć w coś co nie trzyma się kupy, wielka reklama wielkie halo, a tu szopka

marlboro_boy

masz rację. serial nie trzyma sie kupy. błędy logiczne jak np. w jednym z odcinków pęknięta opona w łaziku w samochodzie z 22 wieku;-)) a takich "smaczków" w serialu jest wiele. ogladam bo nic innego sf nie ma ale i tak oglądam na przewijaniu. najbardziej śmiwszą mnie te "szóstki" i ta cała rzekoma tajemnica. Ten serial to taki odpowiednik xeny lub herkulesa w klimatach sf. "outcasts" BBC był znacznie ciekawszy i ze znacznie mniejszym budżetem.

marlboro_boy

Ja też liczyłam, że to będzie hit i nie mogłam się tego serialu doczekać już kilka miesięcy, a tu takie rozczarowanie. Cenię sobie produkcje Spielberga bo to zawsze było fajne i ciekawe kino, ale tym razem nie rozumiem jak mógł się podpisać pod czymś takim i jeszcze wydać tyle kasy, kasa się po prostu zmarnowała - tyle wydanych milionów, a serial wygląda jakby miał budżet jednego z naszych rodzimych seriali... Jeśli ten badziew będzie miał kolejny sezon to chyba padnę z wrażenia. Do tej pory obejrzałam 3 odcinki i dalej już mi się nie chcę ciągnąć, ale tak mi głupi po trzech odcinkach ocenić, więc kiedyś zmuszę się jeszcze i obejrzę - na razie 5/10.

DagnaMara

pierwszy odcinek do polowy jeszcze jakos strawilem dalej co w tym serialu sie dzieje to jedno totalne dno!

marcin9213

Najbardziej mnie denerwuje to, że kolonia istnieje już ładnych parę lat, a oni dopiero teraz odkrywają, że np: założyli sobie osadkę na miejscach lęgowych (czy coś) dinozaurów, a one ich dopiero teraz atakują, akurat w momencie, kiedy przybywa główna rodzinka. Jakoś w ogóle wszystko wygląda tak, jakby kolonia wyginęła gdyby nie przybyli nas "bohaterowie", no i te szóstki itp., itd. Nudy, jakby nie mieli co wymyślać, wirus grypy powstrzymuje amnezję... błagam...

ocenił(a) serial na 5
DagnaMara

To, o czym piszesz, to nic w porównaniu do ochrony obozu, przez którą dziadek przedarł się bez kropelki potu - dalej się z tego nabijam i nie przestanę.
Za dużo rzeczy w tym "megahicie" jest idiotyczne żeby wymieniać i z odcinka na odcinek lista rośnie :)

Cmb

jeszcze poziom aktorski nie jest dobrany w parze a dialogi sa sztywne i dretwe.. pomysl jak na serial fajny tylko sam sposob realizacji jest beznadziejny..

ocenił(a) serial na 2
marlboro_boy

Wiecie co jest najsmieszniejsze? Dorosli widzowie porzuca ten serial po paru odcinkach, zazenowani jego wyjatkowo niskim poziomem. Zostana male dzieci i milosnicy prostych opowiastek komiksowych, ktorych zadowolic mozna byle czym. I na Filmwebie, na ktorym obecnie dominuja opinie bardzo wobec serialu krytyczne, zaczna sie mnozyc dzieciece wpisy pelne ekscytacji i egzaltacji.

ocenił(a) serial na 2
per333

zaraz do tego watku wejdzie GREGPOLI i bedzie wszystkim cierpliwie tlumaczyl, ze nie maja racji :)

ocenił(a) serial na 2
per333

per333 Zgadzam się z tym co mówisz. Może filmy na Filmwebie powinny mieć 2 oceny, Pierwsza od widzów <18, i druga >18 ;) Taka luźna propozycja. Naprawdę wkurzające jest to pseudo-bronienie swojej opinii przez małolatów. Serial leży pod względem FABUŁY, OBRAZU, AKCJI, DETALI itp. (szczegóły można przeczytać w temacie obok - 100 rzeczy...)

ocenił(a) serial na 6
fastwitcher

ale tak czy siak serial bardzo słaby:/

ocenił(a) serial na 2
marlboro_boy

W pełni się zgadzam. Serial miał być hitem sezonu, pierwszy odcinek (pilot) tak do połowy był niezły... do czasu aż wszyscy nie przeszli przez bramę i wtedy zaczął się kicz. Oglądałem 3 odcinki, 4. zacząłem... i przełączyłem sobie na Simpsonów. "Terra Nova" kojarzy mi się ze starymi serialami sf, które bardzo mi się podobały jak chodziłem do szkoły podstawowej, a teraz czar prysł i nie mogę ich strawić. Czytałem, że wyprodukowanie jednej minuty tego serialu kosztowało tak (w przeliczeniu) milion złotych, dinozaury są sztuczne i lepiej wyglądały w Parku Jurajskim. Szkoda czasu na ten serial, wielki zawód...

ocenił(a) serial na 6
marlboro_boy

slyszac 1 raz o tym filmie stwierdzilem ze moze byc cos dobrego, na poziomie zagubionych, ale niestety... film sredni, przejdzie, ale sa braki

ocenił(a) serial na 2
marlboro_boy

Masz rację. Też oglądałam 4 odcinki i więcej nie da rady... Jakieś kino familijne (kochająca się rodzinka) + akcja jak z mydlanej opery. Potworrrrnie nudne !

flesio

5 odcinek to jest tragedia... nie porzucili jaja bo Zoe byłaby smutna :| Nie mówiąc o końcowej scenie kiedy zgadzają się przygarnąć gadzicho po wykluciu jako zwierzątko domowe bo dziecko tak chce. JA PI*RDOLE