Zatem, WHAT THE HELL WAS THAT.
Czy Jason oszalal? Wlasnie zabil Lexe, pozbawil sie jednego z najlepszych aktorow. Alycia grala swietnie. I co, po co? Jaki byl tego cel? Czy tylko ja nie dostrzegam dalszego planu?
Nie wiem czy bede kontynuowac dalsze ogladanie.. nienawidze Jasona za to, co zrobil. Zwlaszcza, ze od samego poczatku robil nadzieje, ze Lexy nie zabije.....
Brak mi slow:<
Jason tłumaczył że nie miał w planach zabijać Lexy ale Alycia była w głównej obsadzie FTWD i było wiele konfliktów by mogła ona grać w 2 serialach gdzie tamten był kręcony w Mexyku. Moje życie legło w gruzach przez ich decyzje :(
Moje tez. Skoro nie mial do dypozycji Alycii to mogl to rozwiazac w zupelnie inny sposob. I jeszcze to jak zginela.
Jak to nie ma, a Octavia, Raven i Becca od sztucznej inteligencji? Ta ostatnia to nawet lepsza od Lexy jest ;p
Zawiesić może oko jest na kim ale tak pięknie zrobionej postaci jaką była Lexa już nie powtórzą..
A według mnie to wyjdzie serialowi na dobre, ostatnio trochę zaczął być monotonny. Wiecznie tylko relacje Clarke - Lexa jako priorytet. A siódmy odcinek wprowadził trochę świeżości, doszły nowe wątki, przez co człowiek znów jest ciekawy jak potoczy sie dalszy rozwój wydarzeń. Dobrze, że rozwinęli temat z Beccą, bo ją można oglądać non stop, a ta panienka ku mojemu zdziwieniu ma już 37 lat. Chyba zapomniała o upływie czasu, albo to czas zapomniał o niej :P
Octavia i Raven mnie jakoś wkurzać. Rzeczywiście ta w czerwonej sukience jest całkiem okej.
Octavia odkąd przesadnie zaczęła udawać "ziemiankę" faktycznie stopniowo przestaje oczarowywać, ale jeśli cofnąć ją do czasów, gdy dopiero poznawała się z Lincolnem to było mu czego zazdrościć :) Raven po prostu zepchnęli na drugi plan, a bycie wieczną "złotą rączką" nie dodaje jej seksapilu :P Jednak pamiętajmy, że dopiero co wzięła pigułkę, więc może jeszcze odżyje.
Tak czy siak przy Lexie nawet Clark nie była taka wkurzająca. No cóż jakoś się przemęcze do końca.
Ja nie myślę obiektywnie bo pokochałam postać Lexy i jej związek z Clarke także ja tylko teraz siedzę w żałobie po tym co się stało. Raven mi strasznie szkoda bo tylko ciągle obrywa a teraz jeszcze dołączyła do tych oszołomów z COL.
Ciężko jest zachować obiektywizm gdy się jakaś postać lubi, ale kurde błagam dopiero się ogarnęły z uczuciami i to by było na tyle. Ponad sezon podchodów a tu takie szybkie zakończenie ;p
Smierc bohatera to jedno, ale to, w jaki sposob Lexa zostala zabita, po tej calej manipulacji ze strony Jasona, to bylo po prostu.. so fuc.king disgusting. Wiedzial co robil. Od samego poczatku wiedzial, ze ja zabije, a obiecywal nam, ze tym razem bedzie inaczej.. Jason oszukal nas wszystkich, myslac jeszcze, ze to swietny plot twist.
Wymiotowac mi sie chce kiedy o tym mysle.. ugh.
No ja myślałam, że dadzą im parę odcinków, a tu dup. No i jestem teraz wkurzona bo Lexa to dobra dupa była. No i nawet Clark była przy niej spoko i z mojej znienawidzonej postaci awansowała na całkiem znośną. Raven też ostatnio ma beznadziejnie rozpisany scenariusz. Za niedługo nie będzie dla kogo tego serialu oglądać.
Dobre pytanie, nie mogę nigdzie nic znaleźć na ten temat. Prawdopodobnie bd jakaś przerwa bo nawet na IMDB nie ma podanej daty 9 odcinka.
Przerwa bedzie,ale tylko tydzien. Czyli nastepny odcinek po 8 bedzie po 2 tygodniach.
3x7 odcinek to najlepszy odcinek tego serialu. Wreszcie jakiś scenariusz.
Wiemy kto stworzył Sztuczną inteligencję.
Wiemy, że to Allie 1 zniszczyła ziemię chcąc zmniejszyć populacje
Allie 2 jest poprawioną SI i chce ocalić ludzkość
Allie 1 chce chce zniszczyć Allie 2
Śmierć Lexy
Zwrot akcji, że komandor ma w sobie Allie 2
Zgadzam się, jak do tej pory najlepszy odcinek, a poza tym otwierający duże możliwości na ciekawą kontynuacje serialu. Ogólnie nie oglądam seriali i mało który mnie tak wciągnął jak The 100 (jedynie BB, Lost i kiedyś TWD) i ten odcinek był na tyle przełomowy, że postanowiłem podnieść mu ocenę, być może zbyt wcześnie.
Ten serial to typowy średniak. Niski poziom reżyserii, scenariusza, aktorstwa, dialogów.
Za to bryluje w absurdach. Serial przeznaczony dla nastolatków. Nisko ceniony i słusznie.
Najlepsze seriale jakie widziałem :
Twin Peaks 1990-1991 imdb 8,9 (kiedyś 9,4) - 3 złote globy
X-Files 1993-2002 imdb 8,7 (kiedyś 9,0) - 5 złotych globów
Breaking Bad 2008-2013 imdb 9,5 - 2 złote globy
The Wire 2002-2008 imdb 9,4
Sopranos 1999-2007 imdb 9,2 - 5 złotych globów
Sześć stóp pod ziemią 2001-2005 imdb 8,8 - 3 złote globy
Deadwood 2004-2006 imdb 8,8
Lost 2004-2010 imdb 8,5 (wysoki poziom przez 4 sezony)
Dexter 2006-2013 imdb 8,8 - 2 złote globy (wysoki poziom przez 4 sezony)
Oz 1997-2003 imdb 8,8
Czarne lustro 2011-2013 imdb 8,8
Utopia 2013-2014 imdb 8,5
House of cards 2013-2016 imdb 9,0
Robin of Sherwood 1984-1986 imdb 8,5
Rzym 2005-2007 imdb 8,9 (kiedyś 9,2)
Gra o tron 2011-2018 imdb 9,5
Vikings 2013-2016 imdb 8,6
Gomorra 2014-2016 imdb 8,7
Narcos 2015-2016 imdb 9,0
The 100 imdb 7,9 ale i tak ma zawyżoną i poleci w dół jak anulują serial.
Póki serial dany jest na antenie ocena nie spada, a potem z każdym rokiem leci w dół.
Niestety anulowano wersję brytyjską po 2 sezonach. A miały być 3 sezony.
Potem Fincher miał zrobić zrobić remake Usa dla stacji HBO - 3 sezony,
ale ucichło o tym, więc widocznie nie powstanie.
Nie twierdze, ze odcinek byl slaby. Chodzi o sam fakt, ze Jason przez caly sezon budowal akcje tak, jakby Clexa miala trwac. Obiecywal, ze bedzie inaczej (lesbijki sa zabijane prawie w kazdym serialu). I sposob, w jaki ja zabil... no blagam. Zblakana kula.....
Po prostu czuje sie oszukana przez Jasona.
A co do akcji i fabuly - wcale sie to tak kupy nie trzyma. Alie 1.0 wspominala, ze City of Lights jest puste - dlatego Jaha szuka wyznawcow.
Z drugiej strony wiemy, ze Lexa i prawdopodobnie inni commanders takze tam poszli, wiec jak jest puste?
Co, dwa odrebne CoL?
Dalej, Clarke potrafila uratowac Jaspera, ktory zostal przebity wlocznia na wylot - zatruta wlocznia. Do tego wisial na tym drzewie jakis czas. Ratowali ludzi z duzo gorszych wypadkow, a nagle Lexy, commander of blood nie mogli? Gdzie medyk, gdzie straz Lexy... Jej smierc tak bardzo bez sensu.. Ech. Szkoda gadac.
Podzielam Twoje zdanie, bylo to przeprowadzone mega tandetnie. Chociaz powinien byc odcinek przerwy miedzy sceną Clexy a zabiciem Lexy w sposob honorowy i waleczny.
Nie ma honorowej śmierci na tym świecie. W feudalnej Japonii uważali się za honorowych,
że z powodu hańby popełniali Seppuku z śmiesznych powodów z dzisiejszego punktu widzenia.
Gdy ludzie przy władzy mordowali tłumy bez skrupułów. Zwykłe parnie mózgów.
W bitwach głównie bierze udział mięso armatnie dla celów politycznych panów. Tak uczy historia.