Widzę, że nikt nie dodał jeszcze tematu, to czynię honory. W sumie odcinek uważam za całkiem niezły, choć parę rzeczy mnie bardzo irytuje. Na przykład Jasper, on mógłby wreszcie się ogarnąć, albo umrzeć, bo to, co ten chłopak robi, przechodzi ludzkie pojęcie. Jeszcze jego żałobę z trzeciego sezonu rozumiałam, ale ile to ma jeszcze trwać? W dodatku jego radość na wiadomość, że WSZYSCY umrą. Fajnie, że on też, ale serio nie rusza go, że jego najlepszy kumpel, Monty, też?
Kolejna sprawa. Echo. Nie lubię jej. Bellamy pewnie teraz żałuje, że ją w ogóle uratował. Co prawda, jak tylko pokazali scenę spadania Octavii, byłam pewna, że nie zginęła, ale oni tego nie wiedzą.
Luna też aparatka. Najpierw do nich przychodzi, prosi o pomoc, bo jej ludzie są chorzy. Skaikru się godzą, przyjmują ich pod swój dach, dają leki tej małej, a potem ona robi wielkie halo, bo chcą jej krwi, żeby ocalić ludzkość. Haha. Żal.
Choć ją na głowę i tak bije "król" Roan, którego jest tak łatwo zmanipulować jak dziecko z podstawówki.
No ale z plusów, to Raven i Murphy, uwielbiam ich <3 Zawsze się uśmiecham jak ich pokazują :D Ciekawi mnie też o czym mówiła Emori, że niby jest w tych lasach na wyspie. Może nas czymś zaskoczą.
Przyznam, że kiedy zobaczyłam jak moja ulubiona postać "umiera" to się popłakałam jak głupia ^^ (to samo było z Lincolnem). Co ja na to poradzę ?? Co do Jaspera miałam to samo, w myślach sobie mówiłam, czemu to nie Jasper nie "zginął". Cóż, czekam na następny odcinek i zobaczymy co się wydarzy, ale to nie zmienia faktu, że sezon znacząco odstaje od pozostałych.
Odcinek mega. Było co było Jasper wiadomo meczecik on i tak chce umrzeć więc nie wiem po co go trzymają. Koncówka mega prawie płakałem bo bez Octavii ten serial straciłbym w mojej ocenie. Wiem już że przeżyje wiec dalej będzie ok. Coraz bardziej kręci mnie Raven dziś była w takim fajnym dekolcie ale to tak bardziej na marginesie i raczej dla Panów chodź jest na czym oko zawiesić i wiadomo takie aspekty także robią oglądalność serialom.
Kasper jest jednym z najjaśniejszych punktów tego serialu. Reaguje na głupie decyzje Clarke tak samo jak ja bym reagował.
Fajnie, że się jej stawia, ale nie jest nic lepszy od niej. Zresztą już wyżej o tym pisałam. Patrzy tylko na siebie. Ma gdzieś, że inni umrą, byle on też padł. Strasznie zepsuła się ta postać, kiedyś można było go lubić.
"Patrzy tylko na siebie. Ma gdzieś, że inni umrą..." - i to wg mnie czyni go postacią interesującą, jakbym przeżył to co on też miał bym wyje*ane. On chyba najbardziej nie lubi Clarke co czyni go podobnym do mnie ;)
Zgadzam sie w 100%.. Jasper jest swietny. Sczerze wole go takiego jaki jest teraz.. ,a ta Clarke to chyba najbardziej irytujaca postac na chwile obecna...
Przez cały odcinek irytowała mnie Clarke, bardziej niż zwykle. ''Ja zastępuję kanclerza'', czy coś w tym stylu, śmieszne. Monty i Jasper byli genialni. Jasper jest jedną z moich ulubionych postaci. Chciałam, żeby Jasper przeczytał im nazwiska osób, które przeżyją. Moje szczęście, gdy Monty zaczął czytać listę. Na listę wpisali osoby, które mają odbudować społeczeństwo, inżynierowie, lekarze, a Octavia na piątym (?) miejscu xD Raven i Murphy jak zawsze spoko ;> Ja nadal czekam na wyjaśnienie kim był potwór, którego wystraszyła się Octavia bodajże na początku 2 sezonu. Emori właśnie coś mówiła, że coś tu jest. Może o nie chodzi.
Wolałabym ten odcinek bez ostatnich minut. Lepszą opcją byłoby uśmiercenie Octavii. Oglądając, myślę sobie: ''No spoko, że przeżyła ten upadek, ale jakim prawem ona się wdrapuje na tego konia?''. Uważam, że ona by się tam na tym brzegu wykrwawiła. Echo przebiła ją tym mieczem na wylot. To zdziwienie na jej twarzy gdy Octavia spadała z tego klifu. ''Yu gonplei ste odon. Octavia kom Skaikru'' Genialne. Echo jest jedną z lepszy postaci w tym serialu. Wybuchający płaczem Bellamy gdy dowiaduje się o ''śmierci'' siostry. W tym momencie ten odcinek powinien się skończyć. Lubię O, no ale bez przesady ;>
dokładnie ...nie powinni pokazywać Octavii, mogli ją dać po kilku odcinkach..hmm to by było pierd**nięcie ehh
Octavia jest na liście, bo jako młoda i zdrowa ma rodzić dzieci. Na liście są tylko ludzie z wiedza i rodzący, przynajmniej wg założenia.
Poza tym denerwuje mnie ten sezon, a Roan rozczarowuje.
Właśnie zapomniałam o tym rodzeniu dzieci, ale mimo wszystko na samym początku ją wpisali xD
Jednak po piątym odcinku lista poszła na spacer i teraz problem mają inny ;>
Serial jest bardzo przewidywalny, od początku było wiadomo że ta lista to ściema i twórcy nie zdecydują się na tak drastyczny krok. Mam tylko nadzieje że zamkną historię w tym sezonie bo ciągnąć to w nieskończoność wymyślając co nowe zagrożenia ciągną ten serial na dno. Chciałbym zobaczyć bardziej "hardkorowe" zakończenie, śmierć całej cywilizacji lub przeżycie kilku osób i cofnięcie się w rozwoju 10000lat wstecz, byłoby to coś nowego niż tantedne szczesliwe zakonczenia. Jest to serial młodzieżowy więc marzenia ściętej głowy. ;)
To było pewne ze znajda inne rozwiązanie bo nie mieliby zbyt dużo możliwości na następny sezon a raczej nie prędko skończą ten serial
Może dali ją na miejscu 5 by były jakieś nazwiska nam znane. Poza tym Octavia jest pomostem łączącym Ludzi z Nieba i Ziemian, to też mogło być ważne. Tyle w teorii, w praktyce różnie tu z logika bywa. Chyba rzeczywiście ten sezon jest robiony na siłę.
A mi się wydaje, że dali ją, bo jakby nie patrzeć - jest przydatna. Potrafi walczyć. Jest Zwinna i sprytna. Takich ludzi też potrzebują.
Bezsens, jeśli zostałaby ostatnia setka ludzi na świecie to nie byłoby z kim i o co walczyć. Clarke wrzuciła siebie i rodzeństwo Blake pomijając między innymi przydatnego Monthy'ego, chyba reżyser manipuluje celowo naszymi uczuciami i może w końcu ją uśmiercą bo chyba nie tylko mnie ta postać już ostro irytuje.
Niby masz rację, ale ja jednak widzę sens jej istnienia na liście ;) Może po prostu ze względu na Bellamy'ego znalazła się tej liście. Możemy tylko gdybać.
Octavia była tam równie potrzebna co Bellamy :D Doszło tu do dość powszechnego zjawiska, faworyzowania :) Ogółem ten serial nie uwzględnia tego co się dzieje z resztą świata więc równie dobrze mogliby ich wszystkich posłać w diabły a ludzkość wcale by nie wymarła. Pragnę zauważyć że wysoce prawdopodobny jest fakt że jest więcej taki ośrodków jak "mount weather" nie wspominając że część terenów ziemi będzie się nadawała do zamieszkania więc tam też jest wysokie prawdopodobieństwo że ktoś tam żyję i się ocali ale to jest tylko serial i zgodzę się z jednym "możemy tylko gdybać". :)