PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76906
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

5x12

ocenił(a) serial na 6

Za nami przedostatni odcinek i musze przyznać, że dobrze ogląda mi się ten sezon. Praktycznie cały czas coś się dzieje. Chciałbym żeby jak najmniej pokazywali perypetie Abby, bo jak dla mnie nic ciekawego nie wnoszą do serialu, no może coś się zmieni po ewentualnej śmierci Kanea, ale raczej przeżyje atak Vinstona( chyba tak pisze się jego imię ), bo przecież Octavia będzie musiała się na kimś mścić za wyjawienie planu ataku i śmierć jej ludzi. Co do Octavi, to już myślałem, że ją zastrzelą w tym wąwozie, ale ekipa ratunkowa dotarła na czas. Trochę zaczyna mnie denerwować ciągle obwinianie Bellamyego o jej porażki i źle podjęte decyzje. Wisienka na torcie to zachowanie Clarke. Czekam z niecierpliwością na jej smierć, bo irytuje mnie od początku serialu, ale w tym sezonie przechodzi samą siebie, no i mam małe przeczucie, że jednym z wątków, jak nie trzonem fabuły w 6 sezonie może być wojna domowa, pomiędzy zwolennikami Octavi, a zwolennikami Komandor.

ocenił(a) serial na 8
Castanello

A mi się niespecjalnie podoba ten sezon. Pomysł super, mimo sporego przeskoku w czasie, którego nie lubię, ale wykonanie jakieś mało przekonujące. Właśnie najgorzej ogląda mi się Clarke i jej walkę o życie tej młodej. W teorii rozumiem jej oddanie, ale nie pokazali tego za dobrze.
Octavia, jako przywódca i twardziel, zupełnie mnie nie przekonuje, ale to wina aktorki.
Za to postaci drugoplanowe i te nowe na mega plus. :) Raven, Marcus, Murphy, Indra <3! Szkoda tylko, że z Monty'ego i Harper dalej takie nijakie coś robią.
Brakuje mi w tych odcinkach jakichś ciekawych i zaskakujących zwrotów. "Zdrada" Clarke niby miała być czymś innym, ale jakoś takie słabe to było i niby zrozumiałe. Nie wiem w sumie, kto o co walczy, a nie ma też silnych relacji między bohaterami. Liczyłam na więcej między Octavią a Bellamy, ale w sumie nie jest źle. Nikomu nie kibicuję aktualnie, co ma być, to będzie.

Derfi69

Raven i Murphy to zdecydowanie najlepsze role. Uwielbiam te postacie :)

ocenił(a) serial na 8
Derfi69

Problemem tego sezonu jest właśnie fakt, że nie ma nawet jednej postaci, której w pełni oddałabym swoje poparcie, każde z bohaterów ma mnóstwo za uszami. Co gorsza- wszystkie więzi międzyludzkie się albo pozmieniały (nie zawsze na dobre), albo totalnie zanikły. Mimo, że sezon jest ciekawy, to jednocześnie strasznie frustrujący i męczący przez ciągłe złe wybory postaci czy też kompletny brak komunikacji.

Do tego ciągle czytam jaka to ta Clark jest zła, jaka zdrajczyni... I aż się we mnie gotuje (znów z frustracji), bo mimo że podjęła sporo błędnych decyzji w tym sezonie, to wciąż jestem po jej stronie, jako tej najbardziej poszkodowanej postaci. Wszyscy jej 'przyjaciele' chętnie korzystali z jej wielokrotnych poświęceń, a gdy podjęła pierwszą egoistyczną decyzję i przedłożyła dobro Madi nad innych - nastąpił wielki ogólny foch. Zero pytań- co się kryje za jej decyzją? dlaczego to zrobiła? Może wydarzyło się coś o czym nie wiemy? Może dowiedzmy się/ porozmawiajmy/ zapytajmy?
A gdzie tam!! Aż się wzburzyłam pisząc te wypociny xd
Zdecydowanie za dużo negatywnych emocji wzbudza ten sezon, zamiast odczuwać podczas oglądania przyjemną rozrywkę, jedyne co czuję to zmęczenie podszyte odrobiną ciekawości na ile innych sposobów ktoś coś spierdzieli.

ocenił(a) serial na 8
SaiRIthy

Podpinam się pod wypowiedzią. :)
Do tego jakoś taki ogólny chaos panuje w tym sezonie.

ocenił(a) serial na 7
Castanello

Ten sezon to dla mnie dramat :/ Mógł być ciekawy, ale wyszedł najgorszy chyba. Nie ma komu kibicować, jakby wszyscy główni bohaterowie zginęli to by mi powieka nie drgnęła nawet. Czuję obojętność na losy głównych postaci.

ocenił(a) serial na 6
PrzemekLipski

Myślę tak samo,nie ma w tym sezonie wyrazistej postaci która nadawała by sens fabule.Uważam że to najgorszy sezon,aż się boję co wymyślą w następnym pewnie 100 kosmitów spadnie na ziemię.

ocenił(a) serial na 8
basiula9

Haha, wszystko możliwe. I oczywiście będą wyglądać podobnie, zachowywać się podobnie i mówić w ich języku, więc, naturalnie, dojdzie do wojny. Chyba że z Octavii zrobią jakąś nawróconą. :D