PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76994
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

6 sezon

ocenił(a) serial na 8

Niestety, ale obejrzałam już 2 odcinki i nie zapowiada się dobrze.
Zacznijmy od tego, że wysyłają chyba z 10 osób żeby sprawdzili nową planetę. Wylądowali i wychodzą sobie jak na podwórko... bez żadnych zabezpieczeń. Przecież gdyby powietrze było skażone to wszyscy dead xd
Zamiast się rozejrzeć czy nikogo nie ma na planecie , nie ma niebezpieczeństwa to biegają jak debile do rzeki ( jakby za ostatnim razem niczego się nie nauczyli ).
Jacyś obcy ludzie zabierają im statek.... ta to jest statek kosmiczny czy hulajnoga, że każdy jeden "Janusz" potrafi go uruchomić xd Z resztą takie statki muszą mieć jakieś zabezpieczenie kod albo coś , że tylko pilot lub upoważniona osoba może go uruchomić.

Patrysia_11

Noo... Wysiadka na nowej planecie - księżycu tak właściwie - przypomniała mi żywo 'inteligencję' załogi "Przymierza" o.O Spoko, zdatność atmosfery do oddychania sprawdzimy - a jakże! - biorąc głęboki wdech. Żyję? A, to OK. Patogeny? Ee, kto by patrzył na takie drobiazgi.. Woda? Nie rozpuściłem się ani nie dostałem reakcji alergicznej, czyli jest OK. Jeszcze tylko się napiję, tak dla pewności. Nie wypaliło mi gardła ani nie wyrosła druga głowa? Jest OK.. Idziemy dalej. Rozumiem, że "The 100" nie jest najambitniejszym Sci-Fi, ale mogli umieścić chociaż kilku-, kilkunastosekundową wstawkę z np. skanowaniem atmosfery po lądowaniu..

Co do zwinięcia statku, zauważ, że w przypadku ogrodzenia zadziałał kod awaryjny - o dziwo wspólny dla wszystkich ekspedycji Eligius! - podany przez na wpół usmażonego Shawa a niezmieniony przez ponad 200 lat. Kto wie, przy takim 'poziomie' zabezpieczeń może się okazać, że hasło do głównego wejścia do statku to '12345' a sterowanie w najwyżej kilka-kilkanaście godzin rozgryzłby nawet ktoś, kto prawdopodobnie przez całe życie nawet nie widział statku kosmicznego na własne oczy.

Wisienką na torcie było wylewanie na siebie żali za wszystko, oczywiście w najmniej odpowiednich momentach. "Tym razem chcemy to zrobić jak należy, żadnej agresji. W tym celu na rekonesans zbierzmy grupę, w której każdy coś ma do kogoś, będzie ciekawie. Potem - jako wsparcie - dorzućmy niestabilną emocjonalnie psychopatkę, w końcu bez szalonej panny O. byłoby nudno. Pokój na świecie gwarantowany, w każdym razie do pierwszego morderstwa. Potem - standardowo - będzie rzeź." Uwielbiam taką logikę. Zamiast Octavię spacyfikować i zamrozić ponownie przy pierwszej okazji, pozwalają jej łazić gdzie zechce i szukać zaczepki. Piękne. Daję jej góra 1-2 odcinki zanim coś odwali.

ocenił(a) serial na 10
Chemiczny

Hahaha... Dawno nie czytałam tak zajebistego komentarza,mógłbyś zarabiać kokosy w kabaretach :)

ocenił(a) serial na 7
Patrysia_11

To jest dramat :/
Parady absurdów i idiotyzmów ciąg dalszy, tyle że teraz ze zdwojoną siłą wodospadu. A po przejściach jakie mieli do tej pory powinni być mądrzejsi :/
Do wymienionych idiotyzmów dodam kolejne.
Biorą na wyprawę jednego z dwóch doświadczonych pilotów (w sumie tego bardziej doświadczonego). Po wylądowaniu zamiast zostawić go w statku jako zabezpieczenie rekonesansu i dla samego bezpieczeństwa jedynego pilota, to idą wszyscy na wycieczkę w kompletnie nieznanym terenie. No dobra poszli rozejrzeli się i powinni wrócić na noc do statku, ale po co? Robią sobie piknik przy ognisku w totalnie nieznanym świecie.
To będzie ciężki sezon...

ocenił(a) serial na 10
Patrysia_11

Gdzie oglądacie 6 sezon? Bo Netflix nowe odcinki wrzuci pewnie dopiero za rok...

ocenił(a) serial na 8
Andreaszczecin

http://seriale.co/

ocenił(a) serial na 10
Andreaszczecin

za dwa tygodnie premiera serialu na netflixie.

ocenił(a) serial na 10
Patrysia_11

Oglądam serial 6 sezonów i narzekam że jest do kitu ;) Ludzie to serial jak Killjoys. Ma być lekko czasem dramatycznie a sci-fi to bardziej fantasy-fi albo sci-fantasy. W odc. 4 laska w zaawansowanej ciąży pomyka przez las na motorze i co z tego,że paliwo skończy się za 10 min a nabojów w pistolecie może z 5. Jedziemy rozwalić wszystkich :D No taka konwencja. Albo się bawisz albo nie oglądaj :D