PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 77010
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

Ten film jest pozbawiony elementarnych zasad logiki, ale że półmózgów nie brakuje to zapewne będzie miał swoich fanów ;) Jeśli to tacy bohaterowie mieliby ponownie zaludnić ziemię to lepiej by było dla ziemi bez ziemian ;) hehe Ten serial jest straszny od początku. Na chwilę obecną mocne 1+/10.

ocenił(a) serial na 7
naomi_nomi

Kurde, też frustruje mnie - i tak przez cztery sezony - brak logiki, niespójność, różne luki itp., ale... serial mnie wciągnął, obejrzałem wszystko i czekam na 5. sezon, a za "półmózga" się nie uważam..
A co do serialu, to ogólny pomysł uważam za fajny i to właśnie ten pomysł w dużej mierze napędza atrakcyjność serialu. I, jak widać, nawet różne nielogiczności czy wręcz rozwiązania jawiące się jako głupie nie potrafią widza zniechęcić.

PS Nie jestem nastolatkiem. Mam 32 lata.

ocenił(a) serial na 4
naomi_nomi

Zgadzam się niestety. Pierwszy sezon jakoś przełknęłam ale w drugim już głowa mnie boli od absurdów, zbiegów okoliczności, niespójności. Dużo się dzieje i dobrze kończą odcinki cliffhangerem, dlatego oglądam dalej, choć mam wrażenie, że poziom absurdów będzie coraz wyższy :/

ocenił(a) serial na 4
migdal_5

Kończę 4 sezon... tragedia :( Bardziej słucham niż oglądam (bo w międzyczasie pracuje sobie na kompie) i ciężko mi dotrwać do końca.

ocenił(a) serial na 7
naomi_nomi

Serial oparty jest na podstawie książkowe trylogii, przyznam, że oglądałam dwa razy i za drugim razem już nie było tak pięknie przez co przerwałam. Natomiast jestem fanką postapo i scifi, myślę, że to jak dotąd najlepszy serial tego typu. 5 sezon z książka wspólnego nie ma nic, teraz zobaczymy jak sobie poradzą z własnymi pomysłami. Oby ten sezon nie był przesadnie naciągany :)