PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76912
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

Boli mnie patrzenie, jak bardzo ten serial jest niedoceniany... Dzisiaj, po finale 2 sezonu zarówno ze strachem, jak i wielkimi nadziejami weszłam na stronę, na której podawana jest oglądalność poszczególnych odcinków... Część 1 finału oglądały 1,55mln osób przy współczynniku 0.5 - dla tych, którzy nie wiedzą, bezpieczne są jedynie seriale mające współczynnik 0.6 lub większy :(
Dzisiaj się podłamałam, bo część 2 finału oglądało tylko 1,30mln osób przy współczynniku 0.4.
Mimo że zostało potwierdzone, że będzie 3 sezon to boję się, żeby stacja nie zdecydowała się zrobić tylko kilku odcinków i dać sobie spokój z The 100.
To taki wspaniały serial (zwłaszcza 2 sezon), a niestety tak bardzo niedoceniany...
Musiałam się tylko wygadać, bo mi smutno. Dużo gorsze seriale mają o wiele lepszą oglądalność, to po prostu nie fair.

użytkownik usunięty
Vakme

Nie doceniany, po przez zachowanie bohaterów serialu. Jest takie dziecinne i nie logiczne np. 15 odcinku dziewczyna (przywódca) wycofuje swoją armię w takim momencie - żart na sali. Takich sytuacji jest bardzo dużo

ocenił(a) serial na 8

Ze strony Lexy to nie było aż tak bardzo nielogiczne, w końcu dogadała się z ludźmi z Mountain, że wypuszczą jej ludzi, jeśli ona odejdzie. Tak też zrobiła. Po co miała walczyć, jeśli bez walki dostała to, czego chciała?
Wiem, że są błędy logiczne, zwłaszcza w pierwszym sezonie, ale akcja jest naprawdę świetna i przepełnia każdy odcinek. Zachowanie bohaterów też się sporo poprawiło w 2 sezonie, wszyscy wydorośleli.

użytkownik usunięty
Vakme

Ludzie z góry zabili i torturowali wielu, być może setki. Wszyscy jej ludzie chcieli uwolnić swoich i zemsty. Wiadome, było by, że jak od dadzą im swoich. To jak się upodlają Crarke i jej team. To wrócą wkurzeni i znów ich porwiom. Czyli bawienie się, w kotka i myszkę. Rozumiesz o co mi chodzi, co z tego, że ich oddali jak po nich, by potem wrócili

ocenił(a) serial na 7
Vakme

ZAbili Finna bo ten zabił ich 35 ludzi a Górale torturowali i zabijali (nie mówiąc o przemienianie w Zniwiarzy) setki Ziemian i nagle bez walki chcą to zakończyć.? Beka.
Ten moment byl najbardziej żałosny w tym serialu.

ocenił(a) serial na 8
Vakme

To było bardzo głupie w serialu. Tym bardziej, że najpierw pozwoliła LEXA wysadzić całą wioskę, poświęciła swoich ludzi, a tu nagle dogaduje się bez walki. Niedorzeczne, od kiedy zależy jej na swoich, skoro sama mówiła, że zemsta musi być pokryta krwią. A ludzie z gór i tak mogli by po czasie więzić ich. Bez sensu. Finał serialu ciekawy, ale wątek z Lexą po prostu głupi!!

ocenił(a) serial na 4
dawid2385

nie przesadzaj. To był foch, czy tego nie widzisz? Odrzuciła ją i nie chciała z nią chodzić. To samo byś zrobił ze swoją armia na jej miejscu.

ocenił(a) serial na 8
Wolfman_PL

Sorki nie odrzuciała przed walką Lexia spytała, co Clarke zrobi jak będzie po wszystkim, chciała żeby z nia pojechała do stolicy, a Clarke powiedziała, że jeszcze nie wie, najpierw chce uratować przyajaciół. Więc tak naprawdę przez tą sytuację pogrzebała sobie przyjaźń lub coś więcej co je łączyło.

ocenił(a) serial na 4
dawid2385

jaja sobie robię :). Żaden z niej przywódca, raczej kpina. Ciągle gada o poświeceniu i walce , a ogon podwinęła z prywatnych pobudek

ocenił(a) serial na 4
Wolfman_PL

szkoda ze sie wtedy nie mizdrzyly :( byla by to najlepsza scena w tym serialu.

ocenił(a) serial na 4
edgarddavids

to prawda :( taka 10 minutowa ze zbliżeniami

ocenił(a) serial na 4
Wolfman_PL

( ͡° ͜ʖ ͡°)

ocenił(a) serial na 5
Vakme

najpierw chce walczyć i poświęca swoich ludzi dając ich rozjebać rakietą a póżniej wycofuje swoją armię w takim momencie jak już jest otwarta brama zal.pl 3 metry mułu taki akcji jest pełno sezon 2 słaby

ocenił(a) serial na 10
Vakme

Myślę tak samo, zaczęłam oglądać serial dość późno, bo 2 tygodnie temu (trailer widziałam dużo wcześniej, ale jakoś nie mogłam się zmusić by zacząć oglądać serial, może to i dobrze, patrząc jak skończył się sezon 1 chyba nie wytrzymałabym 7 miesięcy :D), mam nadzieję że sezonów będzie jeszcze kilka.

Kinderka567

Serial może nie jest żadnym Breaking Bad ani Zagubionymi, nie stanie się kultowym ani nic z tych rzeczy, ale jednak jest o wiele lepszy i ciekawszy niż seriale, które ciągną się bez żadnego sensu. Uwielbiałam Supernatural, ale powoli staje się Modą na sukces, a na przykład taki The 100 może być anulowany. Cóż, mam nadzieję, że tak się nie stanie, byłoby super, gdyby rzeczywiście wyszło jeszcze kilka sezonów.

ocenił(a) serial na 9
Vakme

Niestety prawdziwa oglądalność to ta zsumowana z pobraniami w sieci, ale tam ku mojemu wielkiemu zdziwieniu wciąż marketing reklamowy nie działa, a potencjał jest ogromny ... Nie każdy jest w stanie być w konkretny dzień o konkretnej godz, przed tv, ale każdy chętnie odtworzył by sobie serial w takim "playerze" i tu właśnie nie rozumiem dlaczego nie pchają takich produkcji do sieci .... studnia bez dna.

Krynio05

Zgadzam się. Telewizja uważa, że ma monopol a wytwórnie zdają się nie doceniać potencjału internetu. Większość ludzi woli ściągnąć odcinek z torrentów i obejrzeć w tedy kiedy chcą i mają czas.

ocenił(a) serial na 7
Vakme

Zgadzam się! Kiedyś oglądałem mnóstwo seriali, ale przestałem. Ten zacząłem po przeczytaniu książki i jest naprawdę świetny. Drugi sezon obejrzałem w 3 dni i nie mogę się doczekać trzeciego, który mam nadzieję nie będzie ostatnim, ale przy takiej oglądalności na 90% będzie... Szkoda. Dziwne, że mało ludzi go ogląda, bo przecież ostatnio sci-fi i fantasy znowu "w modzie".

ocenił(a) serial na 7
Vakme

na jakiej stronie mozna zobaczyc oglądalność seriali?

ocenił(a) serial na 8
Brunerish

tvbythenumbers :)

ocenił(a) serial na 7
Brunerish

na wikipedii też jest po wejściu w listę odcinków, czyli "list of episodes" przy większości seriali.

Vakme

To ktoś ogląda jeszcze takie seriale w telewizji?