PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76910
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

Potencjał

ocenił(a) serial na 4

Gdyby oceniać serial po samej fabule, można by zrównać go z ziemią. Nie dlatego, że jest ona tragiczna, tylko dlatego, że nie wykorzystuje ona w ogóle potencjału całego zarysowanego świata.
Serial jest kierowany do młodszej widowni, a szkoda, bo niekiedy bywają sceny, które uważam, że są zbyt brutalne i nie nadają się do oglądania dla nich. Widać jednak, że granica wrażliwości przesuwa się z roku na rok (uważam że nie wróży to nic dobrego), jednak gdyby postacie dokonywały bardziej przemyślane i rozsądne decyzje to całokształt miałby szansę wypaść naprawdę atrakcyjnie wobec starszego odbiorcy.
Bardzo ale to bardzo irytująca jest głupota wszystkich postaci, bez wyjątku. Do któregoś momentu łudziłem się, że może jednak nie wszyscy, ale niestety odmóżdżenie dotyka tam każdego.
Na plus zasługuje odważne usuwanie postaci drugiego planu, które znikają z sezonu na sezon niczym za najlepszych czasów równie średniego The Walking Dead (w tamtym serialu wykreowany świat również ma większy potencjał).

Polecam obejrzeć by wydać własną opinię.

Czwarty sezon już niebawem, zapowiada się kolejny raz wprowadzenie bardzo ciekawego motywu przewodniego, obawiam się znowu dużej dawki bezsensownych działań i źle umotywowanych decyzji, niemniej chętnie będę oglądać dalej, bo jednak ciekawie przedstawiony zarys świata przyciąga mnie bardziej, niż odpycha wstręt do niektórych działań przewodnich postaci.

ocenił(a) serial na 10
chleb3000

Czwarty sezon? Za 2-3 tygodnie ma być sezon nr 5 :P. Bardzo czekam... Zakończenie S04 było niezwykłe. PS. Serial nie jest brutalny ani trochę. Trochę filmowej sensacji, od tyle, od tego jest film, żeby nie nudzić.

ocenił(a) serial na 7
RushComes

5 sezon to w kwietniu będzie

ocenił(a) serial na 10
kid91

Racja, imdb mówi, że w kwietniu. Sugerowałem się info z filmwebu. To mi popsułeś humora :P

ocenił(a) serial na 7
RushComes

Przepraszam, chciałem dobrze. :(

ocenił(a) serial na 4
RushComes

5 sezon, oczywiście - mój błąd :)