Dlaczego Raven była poddawana torturom? (Wiem, że ma to jakiś związek z Abby, ale chodzi mi konkretnie o całą tą historię, dlaczego w ogóle była w bazie tamtych ludzi), Jak wyglądał wątek miłosny Raven i Shaw'a? Dlaczego Marcus został uznany za zdrajcę przez Octavię? (Chodzi mi o to w bunkrze, a nie o to z Diyoza) Dlaczego oni znowu wylecieli w kosmos? Czy ktoś został na ziemi?
A więc postaram się trochę ci przypomnieć, choć może być chaotycznie:
UWAGA SPOJLERY
-Za pierwszym razem Raven torturowali więźniowie (którzy wybudzili się z kapsuł) po tym jak złapali ją na ich statku, (później ja przetrzymywali razem z Murphym).
-Potem Abby poraziła ją elektryczną obrożą, żeby R nie zniszczyła urządzenia, które miało więźniów wyleczyć (Abby wtedy zależało na lekach od których się uzależniła i by zdobyć ich więcej wykorzystała Raven).
-No i znów była torturowana na koniec sezonu po tym jak próbowała wysłać Madi na wojnę, ale Clarke (chcąc chronić Madi), wydała ją i Shawa znów w ręce przestępców ze statku.
- Kane został uznany za zdrajcę po tym jak dobrowolnie wraz z Abby postanowili przyłączyć się do Diyozy (wcześniej niemal został stracony przez Octavię za zbrodnię, której nie popełnił- kradzież leków- swoją drogą sprawka Abby);
- na koniec sezonu nikt nie został na ziemi, ponieważ nie nadawała się ona do zamieszkania; jedyna dolina z roślinnością i zwierzyną przepadła po tym jak Mccreary zrzucił na nią bombę. Po jakimś czasie stało się jasne, że warunki na ziemi się nie polepszą, by umożliwić ludzkości przetrwanie, więc wszyscy na statku wyruszyli w kosmos w poszukiwaniu zamieszkanej planety
-co do związku Raven i Shawa+ oboje byli pod wrażeniem swoich technicznych umiejętności, zakochali się, byli razem torturowani i Raven omal nie zrzuciła bomby na Wonkru, by go ratować.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam