PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556415}

The Event: Zdarzenie

The Event
2010 - 2011
7,1 3,9 tys. ocen
7,1 10 1 3900
5,0 2 krytyków
The Event: Zdarzenie
powrót do forum serialu The Event: Zdarzenie
ocenił(a) serial na 7
niko123

Chyba kpisz sobie, synek.

ocenił(a) serial na 7
In Ictu Oculi

Może nie 10/10 ale 8/10 dałbym na pewno. Przede wszystkim dowiadujemy się, że wśród ludzi żyją od 66 lat obcy. Świetna była rozmowa Thomasa z Simonem, wyglądało to tak, że obcy bardziej dbają o nas niż ludzie. Dobrze, że pod koniec odcinka okazało się, że wcale nie jest tak, że mamy dobrych i złych, oby dwa obozy mają swoje cele. Właśnie w drugim obozie, czyli ci, którzy porwali Leile i nakłonili Michaela do zamachu, zdaje się, że rządzi Sterling, on ma powody i wyszedł z terenu zamachu chwilę przed nim. Ciekawe czy tutaj serial też nas zaskoczy i okaże się inaczej. Zaskoczeniem tego odcinka był Greg i ochroniarze. Po pilocie zakładałem, że współpracował z Vicky, np. gdy ona niby się topiła, to było ewidentnie zagrane, pewnie ona wypłynęła z tej jaskini poniżej; wg mnie Greg został przez nią zwerbowany ale jak się dowiedział o co chodzi chciał to odwołać, dlatego tak kłócił się z ochroniarzem, pewnie wiedział że mają przyjść po Leile, ale nie wiedział kto.
Zastanawia mnie teraz czym jest tytułowy Event, raczej nie jest nim zniknięcie samolotu, to określenie do tej pory pojawiło się raz, w pilocie, i sugeruje, że coś dopiero ma się zdarzyć, pewnie Thomas coś zrobi.
Na minus w odcinku trochę za dużo Seana, akcja w szpitalu była tandetna, aż się ucieszyłem, że go złapali. Mam nadzieję, że zrobią to postać ciekawszą, chciałbym zobaczyć jak doszło do tego, że widział, że samolot pilotuje Michael i co ma się stać. No i ma minus za mało Vicky w odcinku :P
Jak już pisałem 8/10

kopaczu5

Odcinek lepszy niż pilot. Miałem nadzieje ze nie bedzie kosmitów, chociaz tak naprawde nie wiadomo czy aby na pewno sa to obcy. Grunt ze bylo wmiare ciekawie.

Kephir

Czemu, jak ludzie dowiadują się, że The Event jest o kosmitach, to od razu się krzywią :) ?

Mi jednak bardziej podobał się pilot. Za bardzo mnie Sean irytował w tym odcinku no i ta kraksa samolotu. Pominę tu jakość renderu, bo nie o to chodzi. Mogli jednak zrobić to nieco bardziej "naturalnie", już lepiej by to wyglądało jakby samolot wypuścił podwozie i zwyczajnie wylądował (żart oczywiście :)).
Mimo powyższych, serial na razie mi się podoba. Broni się według mnie ciekawą fabułą, co jest chyba najważniejsze.