PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556415}

The Event: Zdarzenie

The Event
2010 - 2011
7,1 3,9 tys. ocen
7,1 10 1 3900
5,0 2 krytyków
The Event: Zdarzenie
powrót do forum serialu The Event: Zdarzenie

W klimacie Archiwum X, ale nieporównywalnie szybszą akcją. Szkoda, że debile z NBC go skasowali, ale pewnie ktoś go chętnie dalej pociągnie...

ocenił(a) serial na 9
harry_rabbit

Arch X jest do bani! Ten serial tworzy swój klimat i nową scenerię o szereg klas lepszą!! Smuci mnie tylko fakt że jak szereg innych ciekawych intelektualnie ser. też go KASUJĄ!!

aveweb

Tak skasowali bardzo dobry serial :/ a dali głupio durnych komedyjek na nowy sezon na jesien :/

ocenił(a) serial na 7
aveweb

z archiwum x do bani? heh :) podoba mi się event ale do AX to jak gówno do tortu i tyle. AX było pionierem i powstawało w latach 90 więc nie porównuj tych dwóch seriali bo się ośmieszasz tekstami typu "o klasę lepszą" itp bo jak na razie to AX miało 9 sezonów a event ledwo jeden. Event tworzy swój klimat, a niby jaki ma tworzyć? archiwum też miało swój klimat a to co teraz powstaje to jedynie spuścizna po AX, włącznie z event, fringe itp chociaż to i tak bardzo dobry serial, z mnóstwem akcji i dobrym scenariuszem.

ocenił(a) serial na 9
romero84

Powiem tak: Masz rację że nie masz racji ;-)

ocenił(a) serial na 6
harry_rabbit

serial przeciętny, raczej przewidywalny, na plus kreacje sterlinga i martineza, ale spodziewałem się dużo więcej po tym serialu. Sam finałowy odcinek zrobiony na szybko, sklecono na koniec za dużo jak na 40 minut. Z uwagi, że dotrwałem do końca serialowi daję 6/10 zaś finałowemu odcinkowi 4/10

jaffat

Zgadzam się, mi się finał w ogóle nie podobał mogli rozciągnąć już na 24 odcinki i zakończyć to jakoś sensownie. Co do samego serialu to bohaterowie nie mieli tego "czegoś", Sean Walker był zbyt miałki, Leila to samo, zgadzam się, że Sterling i Martinez ratowali swoimi kreacjami.
FlashForward zasługiwał na kontynuacje, TE raczej nie zasługuje.

harry_rabbit

"Najlepszy" to można powiedzieć o "Zmiennikach", "Alternatywy 4", itd.... z nowych to może Dexter S01?
Ale Ty nie masz do tego prawa póki używasz tekstów na poziomie gimnazjum typu "debile z NBC" :-)
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 5
harry_rabbit

The event nie można porównać z Archiwum X ze względu na wpadki jakich pełno jest w tym serialu.
Naciągane umiejętności głównych bohaterów radzących sobie z seryjnymi mordercami i żołnierzami. Prawie jak w bajce.
Pomysł na serial dobry, wykonanie na niskim poziomie. Za dużo w nim amerykańskich herosów walczących w pojedynkę ze złem.
Żałuję, że nie postarali się bardziej, ale trwam przy nim z ciekawości, wku@#@rwiając się przy każdym odcinku, mysląc jak można schrzanić taki dobry pomysł.